• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Yeni başlayan birisi için espresso makinesi önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Nameless
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Nameless

Yeni Üye
Arkadaşlar öncelikle merhaba aranıza katıldığım için heyecanlıyım. Ben americano olsun expresso olsun bu tür kahveleri içmeyi seven biriyim. Genelde dışarıda 20 TL civarı bir para verip içen biriyim ve bunu evde dışarıya çıkmadan yapmak istediğimi fark ettim bu yüzden bir expresso makinesi almaya karar verdim. Bütçem maalesef 5000 TL gibi az bir rakam inşallah birkaç sene sonra daha kaliteli makineler almak istiyorum ama şimdilik bu 5000 TL'lik bütçeme bana en uygun expresso makine önerilerinizi bekliyorum. Belirtmek isterim sütlü kahve içen biri değilim. Aklımda otomatik makineler var çünkü bu bütçe Manuel'e yetmez diye düşünüyorum. Son olarak biliyorum genelde kapsül kahve önerilmez ama mesela Nespresso'ya baktım o kadar fazla kahve çeşidi var ki cezbetti beni biraz.

Merhaba öncelikle hoşgeldiniz.
Forumda sizin arayışınızda yardımcı olabilecek birçok başlık bulunmakta. arama kısmından espresso makinesi/tavsiyesi/önerisi yazarak başlıklarda arama butonunu seçtikten sonra bu konulara ulaşabilirsiniz.

Merhaba hoş geldiniz sütlü kahve tüketiyor musunuz ve değirmeniniz mevcut mu

Gaggia RI9480/17 Limited Edition New Classic 30 Espresso Makinesi 4.249TL​

Çok iyi fiyat ama iyi bir değirmeniniz yoksa verim alamazsınız. Değirmenle de bütçenizi aşıyor sanıyorum.

Değirmen mevcut değil hayatımda ilk defa evde kahve yapacağım ( daha önce hazır kahve yapmışımdır en fazla). Sütlü kahve tüketmiyorum.
Espresso için değirmen makineden daha önemli diyebilirim eğer sütlü tüketmiyorsanız Cafelat Robot gibi elektriksiz manuel cihazlara da bakabilirsiniz sütlü içmediğiniz için size çok güzel bir espresso verir ama değirmen için de bir bütçeye ihtiyacınız var ancak bütçeniz kısıtlı olduğu için forumdaki ikinci el ilanları da inceleyebilirsiniz

elimde breville dose control pro ogutucu var v60 demliyordum hep gayet memnunum.sizce bu turkcellde ki ise yarar mi ? az daha delonghi dedica 685 alacaktim. hangisi sizce?

elimde breville dose control pro ogutucu var v60 demliyordum hep gayet memnunum.sizce bu turkcellde ki ise yarar mi ? az daha delonghi dedica 685 alacaktim. hangisi sizce?
bence gaggia yı kaçırmayın derim hem 58mm oluşundan dolayı ekipman bulmak çok daha kolay, delonghi 51mm ekipman bulmakta zorlanabilirsiniz

Çok iyi fiyat ama iyi bir değirmeniniz yoksa verim alamazsınız. Değirmenle de bütçenizi aşıyor sanıyorum.
Diyelim ki bütçemi artırdım bu makineyi aldım anladığım kadarıyla bu fiyat için makine iyi diyorsunuz değirmen olarak ne önerirsiniz çok pahalı olmayacak bir şekilde.

Diyelim ki bütçemi artırdım bu makineyi aldım anladığım kadarıyla bu fiyat için makine iyi diyorsunuz değirmen olarak ne önerirsiniz çok pahalı olmayacak bir şekilde.

El değirmeni alabilirsiniz. J-Max veya K-Pro serisi bir el değirmeni mart ortası gibi bir kampanya olacak.

Ufak bir düzeltme doğru yazılış espresso. Expresso yanlış bir yazım.

El değirmeni alabilirsiniz. J-Max veya K-Pro serisi bir el değirmeni mart ortası gibi bir kampanya olacak.

Ufak bir düzeltme doğru yazılış espresso. Expresso yanlış bir yazım.
suat hocamın eklediği el değirmeni olabilir. giriş seviyesi olarak lelit fred olabilir uygun olarak.

gaggia zaten uyguna geliyor , gelburada bazen indirime giriyor lelit fred onu takip edebilirsiniz . lelit fred alana kadar bir el değirmeni edinirsiniz . ama yine söylüyorum turkcell fiyatı kaçmaz hatta turkcell market için hediye çekleride oluyor ama şuan gaggia new gayet uygun .

bu makineye tum 58 mm temperler,duzlestiriciler uyuyor mu acaba ? gelmeden alayim diyorum. veya link verirseniz cok sevinirim..basincsiz sepetde alinir mi buna ? yoksa portafiltreyi komple degistirmem mi lazim ?

58mm kullaniyor ama portafiltrelerin kulaklari degisik . Link olarak turkcelin sitesinden bakabilirsiniz yukarida verilmisti

New Classic Pro ile hiçbir farkı yok hatta makyajlı olduğu için daha iyisi bile denilebilir. Bu makinenin en büyük artıları: portafiltrenin içinde kalan suyu vakumla çekerek tahliye işlemini yapan "selenoid valf" sisteminin olması ve endüstriyel standartlara uygun olan 58 mm portafiltresinin olması. En büyük eksileri ise ısı ve basınç ayarını yapan "PID" sisteminin olmaması ve portafiltreye basınçlı su vermeden önce küçük bir miktar su vererek kahvenin hafiften nemlenmesini sağlayan "pre infusion" sisteminin olmaması. Zaten "PID" ve "pre infusion" eklenmiş makinelerin ortalama en uygunu ise 10.000 TL ve üstü bir fiyattan başlıyor. Bence 4.250 TL. bu makine için günümüz döviz ve enflasyon koşullarında çok iyi bir fiyat. 1 ay öncesinde aynı makine Turkcell Pasaj'da 7.500 TL. civarındaydı. Sanırım stok eritmek ya da Pasaj'ın tanıtımını yapmak için indirim yapmışlar. Kısa bir süre içerisinde Turkcell'in tekrar fiyat güncellemesi yapacağını düşünüyorum. Dün itibariyle ben de 1 tane aldım bu makineden.

Değerli bilgileriniz için teşekkür ederiz.

robottan bir farkı olur mu sizce?

@NoDRaC robot veya flairle temelde nasıl bir fark olur? sizden de yorum alabilir miyim.

Değerli bilgileriniz için teşekkür ederiz.

robottan bir farkı olur mu sizce?

@NoDRaC robot veya flairle temelde nasıl bir fark olur? sizden de yorum alabilir miyim.
Bu makine yani gaggia, beko/arçelik ile boiler kapasitesine kadar dahi birebir aynı diyebiliriz. Tek farkı gaggia da selenoid valf var. İkinci el temiz beko/arçelik temizliğine göre 500-1000 arası bulunabiliyor. Keşke en azından boiler kısmında bir farklılık yapıp biraz büyütselerdi, o zaman daha tercih edilesi olurdu

Geri