• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Yeni başlayan biri hangi v60 filtresini tercih etmeli?

İsim
Mert
Firma
Min-Nut Fındık
Daha fazla  
İsim
Mert
Değirmen
Molent Pocket
Firma
Min-Nut Fındık
Ekipmanlar
Hario V60 Plastik, Aeropress Go
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Ordu
Merhabalar herkese. V60 ile kahve demlemeye yeni başladım. Hario nun hollanda üretimi filtresini alarak bir hata yaptım. Sizce rahat bir akış alabilmek için hangi filtreyi almalıyım? Değirmen olarak sözen kullanıyorum

Yanlış anlaşılmak ve sizi bu güzel hobiden soğutmak istemem ama sözen ile biraz zorlanırsınız diye düşünüyorum. 2018’den beri sözeni deneyimliyorum. Türk kahvesi dışındaki öğütümlerde tutarsız olması, toz üretmesi ve el yapımı olduğundan her değirmenin kendine özel tur derecesi olması (başkalarından tarif alamamak) bu işin içine bir sürü değişken katıyor.

Sizin durumunuz için birbirinden ayrı birkaç öneri isterseniz:

-Bu hobiye devam edip para harcamaya değer olup olmadığına karar verene kadar Türk kahvesi veya moka pot ile demleme yapabilirsiniz. (Sözen öğütümüyle)

-Yakındaki nitelikli kavuruculardan 100g’lık v60 ayarında çekirdek çektire çektire demleme yapabilirsiniz. (Biraz yorucu)

-Çok ince eleklerle tozdan kurtulmayı deneyebilirsiniz. Kruve tarzı elekler neredeyse iyi bir değirmen fiyatına geliyor. Çok mantıklı değil bence.

-Sözen’i filtre kahve yapmak için modifiye edebilirsiniz. (Ben denemedim ama yapan kişileri sözen başlıklarında görmüştüm.)

-Daha tutarlı bir değirmene yatırım yapmayı düşünebilirsiniz. :giggle:

Filtreden önce bence biraz öğütüm de önemli. O yüzden yazmak istedim.

Sırf forumdaki bu ortam için bile bu hobiye devam edebilirim :) cevaplarınız için teşekkürler. İlerleyen süreçte düzgün bir değirmene yatırım yapacağım mutlaka. O zaman kadar elimdekiyle kahveler demleyip her seferinde "ne güzel kahve yapmışım be!" diyerek içmeye devam :) demlediğim (daha doğrusu demlemeye çalıştığım belki de hiç beceremediğim) kahvelerin her halükarda hazır granül kahvelerden iyi olduğunu düşünerek kendimi mutlu etmeye çalışıyorum

Hollanda filtre hariç bir Hario ya da Cafe memnun edecektir.

Yeni başlayan için filtreden önemli bir sürü konu var. işin temeline yönelik araştırmalar yaparsanız, her filtre ile iyi sonuç alırsınız.

1) taze , çekirdek kahve
2) iyi öğütüm
3) sizin yeteneğiniz ve isteğiniz

Su seçimi de zaten en büyük etkenlerden.
Çekirdek kahve olarak alıyorum fakat sözen ile öğüttüğüm için biraz tozlu olabiliyor. Cafec traditional hakkında olumlu yorumlar var bu sefer tercihim cafecten yana olacak sanırım

Hocam her şeyden önemlisi sizin keyif almanız. Keyif almadıktan sonra piyasadaki en iyi ekipmanları dahi kullansanız bir anlamı kalmaz.

Hario kutu filtrede 100'lü ve 40'lının arasında bir fark var mı? Ambalajları birebir aynı görünüyor çünkü;

Örnek;
40'lı filtre: https://ibb.co/0D2NZcR
100'lü filtre: https://ibb.co/ThwzwCx
100lü de kulakçık denilen çıkıntı var, ve hissiyatı sert. Geçen gün bu Cafec durumunda merak edip rafa kaldırdığım 100'lü kutudan bir tane alıp demledim, kağıt çok sert geldi sanki A4 fotokopi kağıdıymış gibi, bir de tıkanma oldu (bu benim hatam Hario rao spine gelmiyor bloomda, hiç bir filtre gelmiyor aslında). Eğer hatalı kullanım diyebileceğim bloomingde rao spin yapılırsa hiç acımıyor, o gün 4 dakikayı gördüm sinirden durdurup kaldırdım.

Kısa hali: Bol Poşet 100lünün karton kutulanmış hali. Daha tertipli duruyor.

100lü de kulakçık denilen çıkıntı var, ve hissiyatı sert. Geçen gün bu Cafec durumunda merak edip rafa kaldırdığım 100'lü kutudan bir tane alıp demledim, kağıt çok sert geldi sanki A4 fotokopi kağıdıymış gibi, bir de tıkanma oldu (bu benim hatam Hario rao spine gelmiyor bloomda, hiç bir filtre gelmiyor aslında). Eğer hatalı kullanım diyebileceğim bloomingde rao spin yapılırsa hiç acımıyor, o gün 4 dakikayı gördüm sinirden durdurup kaldırdım.

Kısa hali: Bol Poşet 100lünün karton kutulanmış hali. Daha tertipli duruyor.
eğer kullandığınız 100'lü bol poşet filresinin dış kısmı pürüzlü ve ele gelen yapıda iç kısmı ise pürüzsüz, kaygan yapıda ise verim almak istiyorsanız içini dışına getirecek şekilde katlama yapmanız gerekiyor.

eğer kullandığınız 100'lü bol poşet filresinin dış kısmı pürüzlü ve ele gelen yapıda iç kısmı ise pürüzsüz, kaygan yapıda ise verim almak istiyorsanız içini dışına getirecek şekilde katlama yapmanız gerekiyor.
Tam tarif ettiğiniz gibi evet, cafec e geçmeden önce iki kere ters çevirmeyi denedim fakat başaramadım iki filtre de yırtılmıştı. Ben de olduğu gibi kabul edip Cafec alana kadar olduğu gibi kullandım.

Hario Cafec filtre konusu bulmuşken konuyu açıyorum sizce bir filtre kağıdını gün içerisinde yıkayarak iki defa kullanım mümkün müdür veya kullanılırsa ne gibi sorunlar ortaya çıkabilir

Örnek olarak sabah 15 gram 250 ml ile Hario 40 lı filtre ile 2:45 sürede demleme yapıldıktan sonra V60 üzerinden çıkartılmadan yıkayarak kurumaya bırakılıyor ve akşam üstü aynı filtre ile tekrar 15 gram 250ml demleme yapılıyor

Hario Cafec filtre konusu bulmuşken konuyu açıyorum sizce bir filtre kağıdını gün içerisinde yıkayarak iki defa kullanım mümkün müdür veya kullanılırsa ne gibi sorunlar ortaya çıkabilir
icini birkac kez yikayip (belki su altinda bi ters duz edip) filtre tikanmadiysa/acilmadiysa kuruttuktan sonra kullanilabilir (bence).

cold brew suzerken boyle yapiyordum. Bir sorun yasamadim; ama cold brew beklentilerim de yüksek degildi, onu da ekliyim.

Örnek olarak sabah 15 gram 250 ml ile Hario 40 lı filtre ile 2:45 sürede demleme yapıldıktan sonra V60 üzerinden çıkartılmadan yıkayarak kurumaya bırakılıyor ve akşam üstü aynı filtre ile tekrar 15 gram 250ml demleme yapılıyor
deneyip bunu da siz yazin buraya. ilk demlemeniz 2:45 bittiyse ve aksamki demlemeniz de benzer sürede biterse 10 numara afiyetler olsun.👍🏻👍🏻

Benzer sürede bitiyorsa herhangi bir sorun yoktur..

deneyip bunu da siz yazin buraya. ilk demlemeniz 2:45 bittiyse ve aksamki demlemeniz de benzer sürede biterse 10 numara afiyetler olsun.👍🏻👍🏻

Benzer sürede bitiyorsa herhangi bir sorun yoktur..
Gece eve geçtiğim de dediğiniz gibi deniycem yıkayıp temizleyip koydum sonuçları elbette sizinle seve seve paylaşırım

Yaptım tad olarak aşırı bir değişiklik almadım sabahkine yakındı ama bu sefer ki 2:30 dakika sürdü tek farkı bu oldu 15 g 250 ml yine aynı şekilde

V60 demlemeye yeni başladığım İçin ufak detayları fark etmiyor olabilirim sadece sabah yaptığım kahveye göre ne aşırı ekşiydi ne de aşırı acı neredeyse kahvenin gövdesi bile aynı sayılabilir

3 yıl french press kullandım

Geri