• Eylül Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Eylül ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Spada Coffee olarak seçildi. Bu konudan Ağustos ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Yemen'den Gesha'ya rakip olabilecek nitelikli kahve keşfi Yemenia

kursad42

Üye
İsim
Kürşad
Daha fazla  
İsim
Kürşad
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Ankara
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Çankaya
Yemen, kahvenin hikayesinde Etiyopya-Güney Sudan'dan sonra önemli bir nokta, tarihte kahvenin ilk kez kavrulduğu ve bir içecek haline getirildiği yer olarak bilinir. 16. yüzyılda Osmanlı topraklarına kahve Yemen'den gelmiş. Son dönemde iç savaş nedeniyle zor günler geçiren Yemen'de, yerli kahve türleri/varyeteleri üstüne kapsamlı bir tarama başlatılmış ve geçen ay, Yemenia adı verilen ve Gesha'ya rakip olma potansiyeli taşıyan bir kahve varyetesi keşfedilmiş.

James Hoffmann bu konuda bir video yayınladı:

Yemenia hakkında: https://www.qimacoffee.com/yemenia

Dünya çapından uzmanların yaptığı cuppinglerde 90'ın üstünde puan alan kahve lotları olduğu görülmüş: https://www.qimacoffee.com/cup-quality

15 Eylül'de kahve çekirdekleri açık artırmaya çıkacakmış: https://www.qimacoffee.com/qima-auction-2020

Açık artırmaya çıkacak lotlar: https://www.qimacoffee.com/lot-info

İstekler sonsuz, ihtiyaçlar sınırlı ve imkanlarda kısıtlıysa para hep kazanır...

insanoğlunun yaşam döngüsü bu... bir yerde başlayıp bir yerde biten, sinekten ya da bitkiden bir farkı olmayan yaşamına bir anlam, amaç katmaya çalışıyor ve bu arada değer atfettiği herşeyi tüketiyor... canavar manavar bunların bir anlamı yok, insan bu zaten... deşerseniz kendi eylemlerinizin de pek farklı olmadığını görürsünüz... kahve bizim için hayati bir ürün değil, zaten keyf için içiyoruz, bunun için zaman ve para tüketiyoruz, onsuz da yaşayabiliriz ama birileri için öyle değil, onlar için yaşamlarını devam ettirebilmenin belki de tek umudu... farkındasınız değil mi kahveler de bir süre sonra tekrara ve tek düzeliğe yenik düşüyor, bu gidişatı kırmak ve ticari değerini artırmak için fermantasyon vs bir takım işleme tekniklei geliştirilmeye başlanmışken, Yemen gibi kahvenin tarihinde önemli yer tutsa da üretimi şu an diğer ülkelerin üretimlerinin yanında yok denecek kadar az olan ve fakat marka olabilecek potansiyele sahip bilinmez, mistik kahveleriyle meraklıları için yeni bir heyecan... üreten ve satanlar için de yeni bir ticari yıldız olabilir... tek düzeliği kıracak pazarlanabilir, parlatılabilir yeni bir ticari meta... ama kahvenin kendisi zaten ticari bir meta... bu duruma karşıysanız zaten burada olmamanız lazım...

varlığımla rahatsız ediyor isem lütfen kusuruma bakmayın hocam! mevcudiyetimle ilgili sizden izin almam gerektiğini bilmiyordum.

varlığımla rahatsız ediyor isem lütfen kusuruma bakmayın hocam! mevcudiyetimle ilgili sizden izin almam gerektiğini bilmiyordum.
Hoca okulda ya da camide :) doğrusu sizinle ilgili bir rahatsızlığım yok ama sizin yaşamla ilgili bir rahatsızlığınız var sanki, sürekli herkese ve herşeye bir ayar verme hali, bir ben bilirim siz bilmessiniz tripleri... bildiğinize, kişiliğinize, varlığınıza elbette saygı duyuyorum ancak siz de başkalarına, tercihlerine saygı duymayı ve tahammül etmeyi deneyebilirisiniz...

Toxic'lik yapmak için kahve forumunu özellikle mi seçtiniz? @deniz Size "yok say" butonu da yetmez gibi duruyor maalesef.

"toxiclik yapmak" nasıl bir ifadedir?
Toxic'lik yapmak için kahve forumunu özellikle mi seçtiniz? @deniz Size "yok say" butonu da yetmez gibi duruyor maalesef.

anlayabilirsen eğer sana verebileceğim tek tavsiye, haddini bil!!!

deniz bey “şeffaf bir kahve kulübü” bulamadığı için gergin olabilir. kızgınlığı bir kesime değil tüm kahve severlere bence.

@NoDRaC hocam forum kullanım rehberi başlığına yazmış, o başlık kilitli olduğundan ve sizin de bahsettiginiz konu üzerine geldiği için buradan belirtmek isterim. Neden "Yok say" butonu kullanmalıyız ki? Bizim yok saymamız o tavrı ve forum kalitesinin düşmesine engel olmuyor ki! Neden yok sayarak susmalı ve bu tavıra başkalarının mâruz kalmasına razı olalım ki? Varsa yanlış gördüğümüz bir şey sonuna kadar yok saymadan, saygı çerçevesinde ve üslubu koruyarak, argo ve küfüre kaçmadan ifade etmeliyiz kendimizi. Şımarık çocuk edasıyla takılmaya sessiz kalmak bana uygun gelmiyor. Herkesin tercih, fikir ve yorumlarına tahammül ve saygı duymayı deneyerek öğrenebilmeli her kim böyle bir tavır takınırsa. Naçizane bu da benim fikrim.

@NoDRaC hocam forum kullanım rehberi başlığına yazmış, o başlık kilitli olduğundan ve sizin de bahsettiginiz konu üzerine geldiği için buradan belirtmek isterim. Neden "Yok say" butonu kullanmalıyız ki? Bizim yok saymamız o tavrı ve forum kalitesinin düşmesine engel olmuyor ki! Neden yok sayarak susmalı ve bu tavıra başkalarının mâruz kalmasına razı olalım ki? Varsa yanlış gördüğümüz bir şey sonuna kadar yok saymadan, saygı çerçevesinde ve üslubu koruyarak, argo ve küfüre kaçmadan ifade etmeliyiz kendimizi. Şımarık çocuk edasıyla takılmaya sessiz kalmak bana uygun gelmiyor. Herkesin tercih, fikir ve yorumlarına tahammül ve saygı duymayı deneyerek öğrenebilmeli her kim böyle bir tavır takınırsa. Naçizane bu da benim fikrim.

timemore soru cevap başlığı yetmedi azıcık da buradan sarayım, ne güzel :)

Arkadaşlar ben taraf değilim dediğim gibi yönetilmeye ihtiyacınız olmadığını düşünüyorum. Forumu onlarca üyele kurdu o yüzden dolayı birbirimize saygı göstermek zorundayız. Lütfen sürekli beni etiketleyerek vs bir tarafa çekmeye çalışmayın. Dediğim gibi yorumlar sizi rahatsız ediyorsa görmezden gelin gitsin. Ben nasıl görmezden geliyorsam sizde yapabilirsiniz. İstiyorsanız Tartışma başlıklı bir konu açıp istediğiniz kadar tartışabilirsiniz. Hatta özel mesajlarda grup oluşturma özelliği var oradada tartışabilirsiniz.

Deniz bey fikirlerini belirtiyor. Uslubu farklı gelebilir, hoşunuza gitmeyebilir ama doğrudan kişilere yönelik bir söylemde bulunmadığı halde bu başlıkta durumun şahsileştirildiğini görüyorum. Özellikle "uslup" eleştirisi yapan bazı üyelerin eleştiri uslubu, esasla çelişiyor. "Toxic" vs. hoş ifadeler değil. Arada kahveye ara verip bitki çayı falan içmek gerek. Yok yere gerginliğin nedeni fazla kafeindir belki.

Bu arada ben de güzel bir Yemen çekirdeği olsa da Türk kahvesi yapsak diyordum. Umarım güzel çekirdekler gelir Yemen ellerinden.

İstekler sonsuz, ihtiyaçlar sınırlı ve imkanlarda kısıtlıysa para hep kazanır...
bakın arkadaşımız ne kadar güzel özetlemiş aslında, yorumunu yapmış çıkmış.
Hoca okulda ya da camide :) doğrusu sizinle ilgili bir rahatsızlığım yok ama sizin yaşamla ilgili bir rahatsızlığınız var sanki, sürekli herkese ve herşeye bir ayar verme hali, bir ben bilirim siz bilmessiniz tripleri... bildiğinize, kişiliğinize, varlığınıza elbette saygı duyuyorum ancak siz de başkalarına, tercihlerine saygı duymayı ve tahammül etmeyi deneyebilirisiniz...
burada Denizhan abi de ilgilisine cevabını vermiş, karşılıklı hakaretsiz küfürsüz atışma olmuş, ne güzel değil mi, aferin kavga etmeden oynayın demeye bile gerek kalmamış, bu da ne güzel :)
Yalnız bunun dışındaki arkadaşlar kusura bakmasınlar son derece gereksiz olmuş çıkışları, dışardan bakınca zaten orta bekliyorlarmış da fırsatı varken vurmak istemişler. Denizhan abi de Deniz de üslup adap vs dersi alacak kişiler değil.

Kahve camiasını heyecanlandıran bir haber olsun bu, gereksiz tartışma haberi değil.
Yıllar önce Şerif abiden (@SerifBasaran) içtiğim yemenin tadı hala damağımda.
İnşalah oradaki istikrarsız havalar son bulur da kahvelerini daha rahat içebiliriz Yemenli dostlarımızın.
Ve inşallah bu güzel varyeteyi tatma imkanımız da olur.

Yemen maalesef halı hazırda savaş içinde olan bir ülke. Beslenme yetersizliği çeken çok sayıda insan var. Öte yandan ithalat gelirlerinin sosyal harcamalara mi yoksa silahlanmaya mi kullanılacağı konusunda emin değilim. Onun için Yemen kahvesi konusunda tereddütlüyüm.

Geri