• Kasım Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Kasım ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Milestone Coffee seçildi. Bu konudan Kasım ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Yemek & Tarifler

begefendi

Barista
İsim
Ercan
Daha fazla  
İsim
Ercan
Espresso Makinesi
Flair 58+
Değirmen
Niche Zero, Comandante C40, Fellow Ode
Ekipmanlar
Fellow Stagg EKG, Origami, Aeropress, Hario V60, Orea MK3, Felicita Arc, Soy C3G, Sage SDC450
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Ankara
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Çankaya
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Yenimahalle
Kahveye olan bağlılığımız(aşkımız) bizi bu forumda bir araya getiren temel unsur. Uzunca bir zamandır pandemi koşullarından dolayı evlerimizde daha fazla vakit geçirmeye başladık ve bu vaktimizi daha güzel kahveler içebilmek adına ayırabiliyor olmak mutluluk veren bir detay. Burada kahve vesilesiyle insanlarda tanışmak, konuşmak ve paylaşmak gayet keyifli fakat bu güzel forumda bundan fazlası olduğunu görmekteyim. Yemek yapmayı seviyorum ve aynı hobiye sahip arkadaşlarla bir başlık altında toplanabileceğimizi düşünerek bu konuyu başlattım.
Kahve yapımında olduğu gibi kaliteli malzemeler kullanarak, usulüne uygun şekilde yemek yapmayı, profesyonel seviyeye yakın lezzetler yakalamayı amaçlarım. Herhangi bir eğitimim yok fakat müşkülpesent yapımdan dolayı araştırarak, okuyarak ve deneyerek kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Belki forumumuzda gizli efsane yetenekler vardır ve tecrübelerinden istifade etmek nasip olur kim bilir.
Başlangıç için gayet basit, sıradan ve iddiasız bir yemekle giriş yapmak istiyorum. Bugün evde makarna hazırlarken böyle bir konu açma fikri aklıma geldi. Pesto soslu makarna için tarif internette her yerde mevcut fakat bahsetmişken aşağıya fotoğraflarla beraber ekliyorum. Bir sonraki tarifim brioche ekmekli hamburger olabilir.

Makarna Malzemeler (2 kişilik)
200 gr sarı un (durum buğdayı unu)
2 iri yumurta
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz

Pesto Sos Malzemeler
1 demet taze fesleğen
75 gr rendelenmiş parmesan
2 diş sarımsak
50 gr çam fıstığı (ben ceviz kullandım)
Zeytinyağı

Tarif
Sos:
Pesto sos malzemeleri blendera alınıp üzerine biraz zeytinyağı dökülürek blend edilir. Ardından istenen kıvama gelinceye dek z.yağı ilavesi ile kıvam ayarı yapılarak sos hazırlanıp kenara alınır.
Makarna: Un 2 kez elenerek tezgaha alınıp ortası havuz şeklinde açılır.(Tuz da una ilave edilir) Ortasına 1 kaşık z.yağı ve 2 yumurta eklenerek iyice çırpılır. Çırpılan karışım una yavaş yavaş yedirilir. Hamur ziyadesiyle sert ve yoğurması zor olacaktır. Hamur homojen bir hal aldığında streç film ile sarılıp buzdolabında en az 30 dakika dinlendirilir. Dinlenmiş hamur buzdolabından alınarak merdane ile biraz inceltilip sonrasında makarna kesme makinesi ile önce inceltilip ardından kesilir. Makarna kesilirken ocağa tencere içerisinde su alınarak kaynatılır. Kaynayan suya attığımız makarnalar 3 dakika civarında pişmiş olur. Süzülen makarnalar tabaklanıp üzerine pesto sos ile servis edilir. Afiyetle yenir.
1a.jpg 2a.jpg 3a.jpg
4a.jpg

Tv de görünce hayallerinizi süsleyen, olsa da yesek dediğiniz o muhteşem kıvamlı, yumuşacık ekmeğin tarifini veriyorum toplanın😃
Malzemeler:
1 su bardağı 60° su
1 su bardağı 60° süt
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket dr oetker instant maya
660gr un.
Ölçüler tamdır değişiklik yapmanıza gerek kalmaz.
Yapılışı:
Su, süt, şeker, tuz gibi malzemeleri iyice çırpıyoruz, tamamen karışınca unu ekleyip üzerine maya yı döküp elle yoğurmaya başlıyoruz. Tam böyle kulak memesi denen ele yapışacak gibi duran ama yapıșmayan bir kıvam alacak. İyice yoğurunca bir kaba alıp 50° de fırına koyun 1 saat büyüsün orda. 1 saat sonra yeniden tezgaha alıp yoğurun havası çıksın. İstediğiniz şekli verip tepsiye koyun üzerini örtün 1 saat daha heybetlensin yiğidim. Sonra üzerine ılık süt sürüp 200° fırında 12dk ardından 160° de 6 dk daha toplam 18dk pişirin. Tam kıvamında olacak. İstediğiniz gibi tüketin ister hamburger ister tost ister somun ekmek.
Bu tariften yaklaşık 1kg çiğ ekmek hamuru çıkıyor ona göre bezelere bölüp ayarlamasini yaparsınız. Ben 10 a bölüp 10 tane hamburger ekmeği yapıyorum oğlum için.

Aranızda diyet yapan var mıdır bilmiyorum ama eğer ki varsa suraya bıraktığım tatlı hayat kurtarır. Tabi illa diyet yapma ıza gerek yok sağlıklı beslenme adına size mütiş bir tatlı kaynağıdır. Ben yaptıgımdan beri sık sık yapıp yiyorum. Umarım beğenirsiniz.

Geri