begefendi
Barista
- Konum
- Ankara
- İsim
- Ercan
Daha fazla
- İsim
- Ercan
- Espresso Makinesi
- Flair 58+
- Değirmen
- Niche Zero, Comandante C40, Fellow Ode
- Ekipmanlar
- Fellow Stagg EKG, Origami, Aeropress, Hario V60, Orea MK3, Felicita Arc, Soy C3G, Sage SDC450
- Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
- Evet
- Kahve Arkadaşlığı İl
- Ankara
- Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
- Çankaya
- Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
- Yenimahalle
Kahveye olan bağlılığımız(aşkımız) bizi bu forumda bir araya getiren temel unsur. Uzunca bir zamandır pandemi koşullarından dolayı evlerimizde daha fazla vakit geçirmeye başladık ve bu vaktimizi daha güzel kahveler içebilmek adına ayırabiliyor olmak mutluluk veren bir detay. Burada kahve vesilesiyle insanlarda tanışmak, konuşmak ve paylaşmak gayet keyifli fakat bu güzel forumda bundan fazlası olduğunu görmekteyim. Yemek yapmayı seviyorum ve aynı hobiye sahip arkadaşlarla bir başlık altında toplanabileceğimizi düşünerek bu konuyu başlattım.
Kahve yapımında olduğu gibi kaliteli malzemeler kullanarak, usulüne uygun şekilde yemek yapmayı, profesyonel seviyeye yakın lezzetler yakalamayı amaçlarım. Herhangi bir eğitimim yok fakat müşkülpesent yapımdan dolayı araştırarak, okuyarak ve deneyerek kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Belki forumumuzda gizli efsane yetenekler vardır ve tecrübelerinden istifade etmek nasip olur kim bilir.
Başlangıç için gayet basit, sıradan ve iddiasız bir yemekle giriş yapmak istiyorum. Bugün evde makarna hazırlarken böyle bir konu açma fikri aklıma geldi. Pesto soslu makarna için tarif internette her yerde mevcut fakat bahsetmişken aşağıya fotoğraflarla beraber ekliyorum. Bir sonraki tarifim brioche ekmekli hamburger olabilir.
Makarna Malzemeler (2 kişilik)
200 gr sarı un (durum buğdayı unu)
2 iri yumurta
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Pesto Sos Malzemeler
1 demet taze fesleğen
75 gr rendelenmiş parmesan
2 diş sarımsak
50 gr çam fıstığı (ben ceviz kullandım)
Zeytinyağı
Tarif
Sos: Pesto sos malzemeleri blendera alınıp üzerine biraz zeytinyağı dökülürek blend edilir. Ardından istenen kıvama gelinceye dek z.yağı ilavesi ile kıvam ayarı yapılarak sos hazırlanıp kenara alınır.
Makarna: Un 2 kez elenerek tezgaha alınıp ortası havuz şeklinde açılır.(Tuz da una ilave edilir) Ortasına 1 kaşık z.yağı ve 2 yumurta eklenerek iyice çırpılır. Çırpılan karışım una yavaş yavaş yedirilir. Hamur ziyadesiyle sert ve yoğurması zor olacaktır. Hamur homojen bir hal aldığında streç film ile sarılıp buzdolabında en az 30 dakika dinlendirilir. Dinlenmiş hamur buzdolabından alınarak merdane ile biraz inceltilip sonrasında makarna kesme makinesi ile önce inceltilip ardından kesilir. Makarna kesilirken ocağa tencere içerisinde su alınarak kaynatılır. Kaynayan suya attığımız makarnalar 3 dakika civarında pişmiş olur. Süzülen makarnalar tabaklanıp üzerine pesto sos ile servis edilir. Afiyetle yenir.


Kahve yapımında olduğu gibi kaliteli malzemeler kullanarak, usulüne uygun şekilde yemek yapmayı, profesyonel seviyeye yakın lezzetler yakalamayı amaçlarım. Herhangi bir eğitimim yok fakat müşkülpesent yapımdan dolayı araştırarak, okuyarak ve deneyerek kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Belki forumumuzda gizli efsane yetenekler vardır ve tecrübelerinden istifade etmek nasip olur kim bilir.
Başlangıç için gayet basit, sıradan ve iddiasız bir yemekle giriş yapmak istiyorum. Bugün evde makarna hazırlarken böyle bir konu açma fikri aklıma geldi. Pesto soslu makarna için tarif internette her yerde mevcut fakat bahsetmişken aşağıya fotoğraflarla beraber ekliyorum. Bir sonraki tarifim brioche ekmekli hamburger olabilir.
Makarna Malzemeler (2 kişilik)
200 gr sarı un (durum buğdayı unu)
2 iri yumurta
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Pesto Sos Malzemeler
1 demet taze fesleğen
75 gr rendelenmiş parmesan
2 diş sarımsak
50 gr çam fıstığı (ben ceviz kullandım)
Zeytinyağı
Tarif
Sos: Pesto sos malzemeleri blendera alınıp üzerine biraz zeytinyağı dökülürek blend edilir. Ardından istenen kıvama gelinceye dek z.yağı ilavesi ile kıvam ayarı yapılarak sos hazırlanıp kenara alınır.
Makarna: Un 2 kez elenerek tezgaha alınıp ortası havuz şeklinde açılır.(Tuz da una ilave edilir) Ortasına 1 kaşık z.yağı ve 2 yumurta eklenerek iyice çırpılır. Çırpılan karışım una yavaş yavaş yedirilir. Hamur ziyadesiyle sert ve yoğurması zor olacaktır. Hamur homojen bir hal aldığında streç film ile sarılıp buzdolabında en az 30 dakika dinlendirilir. Dinlenmiş hamur buzdolabından alınarak merdane ile biraz inceltilip sonrasında makarna kesme makinesi ile önce inceltilip ardından kesilir. Makarna kesilirken ocağa tencere içerisinde su alınarak kaynatılır. Kaynayan suya attığımız makarnalar 3 dakika civarında pişmiş olur. Süzülen makarnalar tabaklanıp üzerine pesto sos ile servis edilir. Afiyetle yenir.

