• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Haziran ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Yazılım (Python) Bilmiyorum, Yardıma İhtiyacım Var

Kimi yardıma çağırıyorsun ve ne hakkında yardım istiyorsun?
- Python yazılımına hakim bir kahveseveri yardıma çağırıyorum. Molent G50'nin öğütüm homojenliği hakkında veriler elde etmek için yardım istiyorum.

Bu insanların işleri güçleri var uzatma, isteğini söyle!
- Tamam konuya geleyim, James Hoffmann'ın "The Ultimate Hand Grinder Showdown" videosunu yaparken yararlandığı bir yazılım var. Bu yazılımın ismi "Coffee Particle Size Distribution by Jonathan Gagne" . Bu program, yüksek kaliteli olmayan telefon kamerasıyla çekilmiş fotoğraflarla bile kahve öğütüm homojenliğini ölçmeye yarıyor, en azından bir fikir veriyor. Ben bu programı ne yapıp etsem de çalıştıramadım. Programı yazan kişi, Python yazılımına hakim olanların hem Windows'ta hem de macOS'ta çalıştırabileceğini söylüyor. Ben çalıştıramadım ama çalıştırabilenler olursa diye yine de fotoğraflar çektim ve drive'a yükledim.

- Fotoğrafını çektiğim her click'te 10 gram kahve öğüttüm ve öğütülmüş kahveyi iyice karıştırıp farklı yerlerden bir kaç tutam aldım, programın istediği şekilde beyaz bir kağıdın üstüne birbirinden ayrı olacak şekilde partikülleri dağıtmaya çalıştım. Fotoğrafa ölçüsünü bildiğimiz bir nesne (madeni bir liranın çapı 26.15 milimetre) koydum. Tam yukarıdan fotoğraflarını çektim.
Program için tıklayın.
Drive link'i için tıklayın.

- Her click için üç farklı fotoğraf var: Bir tanesini iPhone stock kamera uygulamasında çektim, bir tanesini VSCO uygulaması otomatik ayarlarda çektim, bir diğer fotoğrafın üzerinde de kontrastla oynayarak kahve tanelerinin görünürlüğünü arttırmaya çalıştım.

- Bu başlık altında elde ettiği sonuçları paylaşacak olanlara ilgileri için teşekkür ederim.

Python interpreter üzerinden çalıştırın, dosyayı pycharm vs açtıktan sonra direkt run edebilirsiniz.

Python 3 yüklüyse cmd üzerinden python3 yazıp “python3 dosya_adı” şeklinde komut vererek çalıştırabilirsiniz.

Açılırken bir hata verip kapanıyor. Acaba son sürümle alakalı olabilir mi? Big Sur'u desteklemiyor mu acaba? Şimdi sildim programı, tekrar yüklüyorum. Belki bir güncelleme yapılmıştır.

Merhabalar,
Programi indirdiginiz dizine 'cd' komutuyla gidip, python3 coffeegrindsize.py yazarsaniz program calisacaktir.
Ornek olarak;
Programi "Downloads" klasorune indirdikten sonra,
Terminali actigimizda default olarak home dizininde oluyoruz ve cd Downloads/coffeegrindsize-master dedigimizde o dizine gidiyoruz. Sonrasinda python3 coffeegrindsize.py yazarak calistirabiliyoruz.

Kullandigim ortam:
macOS Big Sur 11.1
python 3.8.3

Ekleme:
ModuleNotFoundError: No module named 'XXX' gibi hata alirsaniz bilgisayarinizda o modul yuklu olmadigi icindir ve pip3 install 'XXX' derseniz hata veren modul bilgisayarina inecektir.
Eger pip3 komutunda 'pip: command not found' adinda bir hata alirsaniz da bu sefer bu modulleri yukledigimiz package manager'imiz yani pip yuklu olmadigi icindir, onu da kurarsaniz problem ortadan kalkacaktir. Baska hatalar aliyorsaniz cevaplamaya calisirim.

Son düzenleme:
Merhabalar,
Programi indirdiginiz dizine 'cd' komutuyla gidip, python3 coffeegrindsize.py yazarsaniz program calisacaktir.
Ornek olarak;
Programi "Downloads" klasorune indirdikten sonra,
Terminali actigimizda default olarak home dizinimde oluyoruz ve cd Downloads/coffeegrindsize-master dedigimizde o dizine gidiyoruz. Sonrasinda python3 coffeegrindsize.py yazarak calistirabiliyoruz.

Kullandigim ortam:
macOS Big Sur 11.1
python 3.8.3

Mac’te de gerekli olduğunu bilmiyordum, güzel bilgi.

merhaba, fotoğrafları indirmeye çalışıyorum ama inmiyor, izinler mi kapalı?

Başka bir hesaptan denedim, fotoğraflar iniyor. Eğer indirme simgesini göremediyseniz fotoğrafın drive linkini başka sayfada tekrar açarak indirebiliyor olmanız lazım.

@Vesizkahve_kah

Normal koşullar da programı indirdiğinizde içersinde zaten paket olarak çalıştırılabilir bir dosya mevcut. Python3 ile uğraşmanıza, gerekli kütüphaneleri yüklemenize vs gerek yoktu. Zaten paket içerisinde her şey yüklenmiş şekilde geliyor. Bu paket, App dizininin altında, dist klasöründe coffeegrindsize.app isimli dosya. 10.14 ile denediğimde sorunsuz çalışıyor. Fakat macOS 11 de denediğimde çalışmıyor. Yakın sürede güncellerler sanırım. M1 ile birlikte işler biraz karıştı.

İşinizi kolaylaştırmak adına linkteki dosyayı indirip kullanabilirsiniz. İki dosya mevcut. Bu dosyaları coffeegrindsize.py ile aynı dizinde olacak şekilde indirdiğiniz klasörün içine kopyalayın. İlk olarak setup.command dosyasını çalıştırın. Bu gerekli paketleri yükliyecek. Sonra programı çalıştırmak için run.command dosyasını çalıştırın. setup commandı sadece bir kez çalıştırmanız yeterli. Sonrasında sadece run.command ile programı açabilirsiniz.

İlgili dosyaları indirmek için

Geri