• Aralık Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Aralık ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Nutz olarak seçildi. Bu konudan Aralık ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Yapıştırma Ventil

ufukarican

Üye
İsim
Ufuk ARICAN
Daha fazla  
İsim
Ufuk ARICAN
Değirmen
Comandante C40
Ekipmanlar
V60,Aeropress, Stagg EKG
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Antalya
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Muratpaşa
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Kepez
Arkadaşlar açtığımız yada beğendiğimiz kahvelerden paketlere bölmek yada valfsiz paketlerihava çıkışı için yapışkanlı ventil kullanılabilir mi? Yada tıpalı şişelerde rakor tipi vidalı ventil
41DA7A77-1BF8-4174-A604-85A572BD577C.png
56531C13-A55B-41E5-8D18-FC833B4F11C4.png
Paket üzerinde bir delik açıp üzerine yapıştırılarak kullanılabilir mi acaba.
Biz aydınlatma armatürlerinde, sokak lambalarında kullanıyoruz

Son düzenleme:
Ürünün asıl çalışma mantığı basınç dengelemek. Araçlarda Farlarda kullanılıyor mesela far açıldığında lambanın çalışmasıyla far içerisi ısınıyor ve far içerisindeki hava genleşiyor yükselen basıncın farı patlatmaması içinde hava giriş çıkışını sağlayan bir sistem ihtiyacı doğuyor burada da ventil devreye giriyor. Yukardaki ürün ise bir deliğin üzerine yapıştırılarak kullanıyor. Fakat yapısı gereği yavaş çalışıyor. Diyeceksiniz eee zaten bunun için valf var ve sağlıklı evet haklısınız fakat ventil valfe göre daha minimal bir yapıda. Tek farkı valf tek yönlü iken (emin değilim ama paketlerdekiler tek yönlü gibi) ventil çift yönlü çalışıyor yani far ısınıp basın yükseldiğinde basıncı dengelemek için dışarı hava verirken soğumaya başladığında içeriye hava alıyor fakat kahve paketlerinde içeriye hava alma durumu oluşur mu bunu ön göremiyorum ve emin olamıyorum. Bu yüzden de sizlerle bi düşünmek istedim.

Ürünün asıl çalışma mantığı basınç dengelemek. Araçlarda Farlarda kullanılıyor mesela far açıldığında lambanın çalışmasıyla far içerisi ısınıyor ve far içerisindeki hava genleşiyor yükselen basıncın farı patlatmaması içinde hava giriş çıkışını sağlayan bir sistem ihtiyacı doğuyor burada da ventil devreye giriyor. Yukardaki ürün ise bir deliğin üzerine yapıştırılarak kullanıyor. Fakat yapısı gereği yavaş çalışıyor. Diyeceksiniz eee zaten bunun için valf var ve sağlıklı evet haklısınız fakat ventil valfe göre daha minimal bir yapıda. Tek farkı valf tek yönlü iken (emin değilim ama paketlerdekiler tek yönlü gibi) ventil çift yönlü çalışıyor yani far ısınıp basın yükseldiğinde basıncı dengelemek için dışarı hava verirken soğumaya başladığında içeriye hava alıyor fakat kahve paketlerinde içeriye hava alma durumu oluşur mu bunu ön göremiyorum ve emin olamıyorum. Bu yüzden de sizlerle bi düşünmek istedim.
Hocam kahve için o işe yaramaz gibi çünkü kahve paketlerindeki valf karbondioksiti dışarı atıyor içeriye de oksijen almıyor, alırsa kahve kısa sürede bayatlar bir amacı olmaz. Sizin söylediğinize göre hem içeri hem dışarı hava alıyor o da kahve için uygun değil bence.

Hocam kahve için o işe yaramaz gibi çünkü kahve paketlerindeki valf karbondioksiti dışarı atıyor içeriye de oksijen almıyor, alırsa kahve kısa sürede bayatlar bir amacı olmaz. Sizin söylediğinize göre hem içeri hem dışarı hava alıyor o da kahve için uygun değil bence.
Fakat şöyle bir durum var. içeriye hava alması için içerde düşük hava basıncı olması gerekli. Kahve pakette her zaman gaz çıkışıyla basınç arttırıyor. Bu yüzden içeriye hava girmeyecektir diye düşünüyorum.

Geri