• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Yapay Kahve

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan rhino
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Hoffman'ın videosundaki gibi daha zor koşullarda yetişen cinsler varken şimdilik ilk öncelik olmamalı.

Yinede ilginç bir haber, savaş zamanlarında nohut ve arpayı kavurup içtiklerini anlatırdı büyüklerimiz. Yugoslavia da ise para yerine kahveyle takas yaptıklarını duymuştum (superbunnyhop'un this war of mine videosunda geçen, oyunun gerçekçiliği ile ilgili yaptığı araştırmada savaş sırasında bölgede yaşayanlardan aldığı bilgi).

Buna da bakışım yapay et gibi aslında. Doğalıyla arasındaki tat/doku vs farkını ayırt edemeyeceksem, neden olmasın diyorum.

Sonuçta doğal kaynaklar üzerindeki yükü azaltacak ve daha çok insanın, daha ucuza belirli bir standartta kahveye ulaşmasını sağlayacaksa bunlar güzel hedefler.

İnşallah doğal kahvelerimiz ve çeşitliliğimiz yok olmaz tabii ki ☕

Sahte et yiyeceğime hiç et yemem. Yapay kahve içeceğime hiç kahve içmem. İğrençlikten başka bir şey değil.
Ben de bu şekilde düşünüyordum, sonra bir arkadaşım çok ısrar etti bir tadına bak diye çok da kötü değildi, istanbul'da gurme hamburger satmaya çalışan birçok yerin hamburgerinden iyiydi hatta. kahvede nasıl olur bilmiyorum ama büyük konuşmamak lazım :)

Sonuç olarak bu işi fiyat belirler, dedikleri gibi kahve üretimi tahmin edilen ölçüde daralırsa şimdi bile görece pahalı olan nitelikli kahve torunlarımız için lüks ötesi bir keyfe dönüşebilir.

Ben de bu şekilde düşünüyordum, sonra bir arkadaşım çok ısrar etti bir tadına bak diye çok da kötü değildi, istanbul'da gurme hamburger satmaya çalışan birçok yerin hamburgerinden iyiydi hatta. kahvede nasıl olur bilmiyorum ama büyük konuşmamak lazım :)

Sonuç olarak bu işi fiyat belirler, dedikleri gibi kahve üretimi tahmin edilen ölçüde daralırsa şimdi bile görece pahalı olan nitelikli kahve torunlarımız için lüks ötesi bir keyfe dönüşebilir.
Tadı iyi olabilir buna bir şey demiyorum. Şu an da aromalı filtre kahveler var onların da tadı belki daha güzeldir hazırlaması daha kolaydır ama alıyor muyuz, hayır.

Meraktan tadına bakarım ancak. Ama düşüncesi yine de iğrenç geliyor.

Bu tür şeylerde genelde Vanilin örneğini veriririm gerçek vanilyadaki ana tat komponenti olmasına karşın gerçek vanilyanın içindeki eser miktarda yüzlerce kimyasal o biyolojik süreçte üretilerek gerçek vanilyayı oluşturuyor. Gerçek vanilyayla arasındaki fark buradan kaynaklanıyor. Sonuç olarak evet birebir aynı molekül ama yüzlercesinden sadece biri. Eğer tamamen kopyalamak isterlerse ekonomik açıdan bir mantığı olmaz muhtemelen gerçeğinden pahalı olur. Ki kahvede bu komponentlerin sayısı vanilyadan daha fazla olduğu için 1 e 1 olma olasılığı düşük gibime geliyor ama tabi denemeden de bilemeyiz değil mi 😀 .

Bu tür şeylerde genelde Vanilin örneğini veriririm gerçek vanilyadaki ana tat komponenti olmasına karşın gerçek vanilyanın içindeki eser miktarda yüzlerce kimyasal o biyolojik süreçte üretilerek gerçek vanilyayı oluşturuyor. Gerçek vanilyayla arasındaki fark buradan kaynaklanıyor. Sonuç olarak evet birebir aynı molekül ama yüzlercesinden sadece biri. Eğer tamamen kopyalamak isterlerse ekonomik açıdan bir mantığı olmaz muhtemelen gerçeğinden pahalı olur. Ki kahvede bu komponentlerin sayısı vanilyadan daha fazla olduğu için 1 e 1 olma olasılığı düşük gibime geliyor ama tabi denemeden de bilemeyiz değil mi 😀 .
Burada nasıl üretildiği kısmı da kritik bence. Sentetik vanilin, kağıt endüstrinin yan ürünü olan ligninden veya petrokimya hammaddeleri ile kimyasal yolla üretiliyor.

Burada nasıl üretildiği kısmı da kritik bence. Sentetik vanilin, kağıt endüstrinin yan ürünü olan ligninden veya petrokimya hammaddeleri ile kimyasal yolla üretiliyor.
Bildiğim kadarıyla birebir aynı molekül çıktığı için o molekülün tadı farklı olmuyor ama saflaştıramazlarsa evet yan ürünler yüzünden tat farkı olabilir.

Üretim kısmında dediklerinize kesinlikle katılıyorum.

Sahte et yiyeceğime hiç et yemem. Yapay kahve içeceğime hiç kahve içmem. İğrençlikten başka bir şey değil.
Bu oldukça üzücü bir bakış açısı. Et zaten hiç sürdürülebilir değil yaşadığımız dünya için. Hayvancılığın doğaya fabrika ve sanayi atıkları kadar, hatta daha çok zarar verdiğini biliyor muydunuz? Çok da uzak olmayan bir gelecek için yapay et artık olağan hale gelecek. İnsanlık bunu istese de istemese de hayvancılık hiç sürdürülebilir bir gelecek değil.

Yani umrunda olmamak/tercih etmemek ile iğrenmek ayrı seviyeler gibi geliyor en azından. Bunun mantığını anlamalı ve saygı duymalıyız.

Bu oldukça üzücü bir bakış açısı. Et zaten hiç sürdürülebilir değil yaşadığımız dünya için. Hayvancılığın doğaya fabrika ve sanayi atıkları kadar, hatta daha çok zarar verdiğini biliyor muydunuz? Çok da uzak olmayan bir gelecek için yapay et artık olağan hale gelecek. İnsanlık bunu istese de istemese de hayvancılık hiç sürdürülebilir bir gelecek değil.

Yani umrunda olmamak/tercih etmemek ile iğrenmek ayrı seviyeler gibi geliyor en azından. Bunun mantığını anlamalı ve saygı duymalıyız.
Herkesin her şeyin en doğalını en sağlıklısını tüketmeye çalıştığı, doğaya döndüğü bu günlerde böyle bir konuda fikir ayrılığı yaşamamız bile acı. Günümüzde doğal, sağlıklı ve lezzetli ekmeği sadece orta-üst sınıfın; diğerlerinin ise içi boş, katkı maddesi doldurulmuş, sağlıksız ekmeği tüketmesi durumu etin de başına gelecek demek ki.

Zenginler sahip olduğu maddi gücü o doğal ekmeği, eti, kahveyi elde etmek için kullanacakken fakir ise mecburen yapay et yiyip bir de bununla övünecek. Gerçekten yazık.

Dediğim gibi, yapay et yemektense hiç et yemem. Ve evet bu bana iğrenç geliyor.

Herkesin her şeyin en doğalını en sağlıklısını tüketmeye çalıştığı, doğaya döndüğü bu günlerde böyle bir konuda fikir ayrılığı yaşamamız bile acı. Günümüzde doğal, sağlıklı ve lezzetli ekmeği sadece orta-üst sınıfın; diğerlerinin ise içi boş, katkı maddesi doldurulmuş, sağlıksız ekmeği tüketmesi durumu etin de başına gelecek demek ki.

Zenginler sahip olduğu maddi gücü o doğal ekmeği, eti, kahveyi elde etmek için kullanacakken fakir ise mecburen yapay et yiyip bir de bununla övünecek. Gerçekten yazık.

Dediğim gibi, yapay et yemektense hiç et yemem. Ve evet bu bana iğrenç geliyor.
Bayağı "boomer" bir görüş açınız oluşmuş. Bu aşılarda da 5G çipi varmış. Bu "yapay" et ürünü petrol yan ürünü değil, bitkisel proteinlerin heme protein grubuyla tatlandırılmasıyla ortaya çıkarılmış bir alternatif çözüm.

Maalesef bizler kabul etsek de etmesek de hayvancılık müthiş derecede verimsiz bir üretim, et üretmek için toplam ne kadar enerji harcandığına ne kadar kaynak tüketildiğine bakılırsa zaten sürdürülebilirlik kısmı hızlıca sorgulanabilir. Ek olarak farklı farklı istatistiki veriler olmasına rağmen dünyadaki sera gazı oluşumunun en az 10% dan hayvancılık sorumlu. Mevcut hali ile maalesef sürdürülebilir bir üretim tekniği değil.

Bayağı "boomer" bir görüş açınız oluşmuş. Bu aşılarda da 5G çipi varmış. Bu "yapay" et ürünü petrol yan ürünü değil, bitkisel proteinlerin heme protein grubuyla tatlandırılmasıyla ortaya çıkarılmış bir alternatif çözüm.
Tamam baya iyiymiş. Ben cahilim, ezbere konuşuyorum, aşılarda çip varmış, maskelerde de robot geziyormuş, 2023'te de dünya devi olacağız. Yapay etiniz, yapay kahveniz ve artık olursa yapay su ve havanız size afiyet olsun :D

bi kere isterse cennet balı gibi tadı olsun. her türlü genetiği değiştirilmiş veya kimyasallarla üretilmiş madde yemek niyetine vücuduna girdiği andan itibaren uzun vadede etkisini gosterecektir. şu gençlik yıllarında veya 10-20 senede ortaya çıkmayan hastalık belirtileri teker teker orraya çıkınca o zaman iş işten geçmiş olucak. yapay et tuketmektense bitkisel(doğal üretilmiş) kaynaklara yönelmek daha mantıklı bir tutum olur. Zaten günümüz çağında ilaç sektörüne bile bakarsanız piyasalarının devir daim olması için başka yan etki yapacak kimyasallar ekliyorlar içeriklerine. yaklaşık 4 senedir bir ilaç bile almadım. Tamamiyle alternatif tibba yöneldim. son bir senedir de marketten içinde kimyevi yolla üretilmiş hiçbişey yemiyorum. tarla ürünlerinde kaynağını bilmediğim hicbir sebze meyve yumurta et türevi de tuketmiyorum. sağlık kaybedilince değeri anlaşılan bişey bunu biyere not edin.

hatta kendi kendime projelerim var, gelecekteki aileme yetecek küçük bir çiftlik ve sera oluşturmayı düşünüyorum

Geri