• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Yandaro Burundi Yıkanmış - Null Coffee - Tadım Notları ve Reçeteler

elbatin

Üye
İlk deneyimi ben paylaşayım başlık altına,umarım uğursuzluk getirmez :)

Kavurucu: Null
Kahve: Burundi Yandaro Yıkanmış
Kavrum: 27 Ekim 2020
Yöntem: V60
Su: Nestle Pure Life
Derece: 93
Öğütüm: TM 20
Oran: 16/240
Bitiş: 2.50
Diğer kahvelerin gerisinde kaldı. Kesinlikle yoğun ama rahatsız edici,hafif odunsu. Domatesimsi. N'aptın bana Levent Abi 🙃
 
Su miktarını biraz daha fazla kullanın.Worka ya göre daha yoğun gövdelidir diye düşünüyorum.Suyu en az 94 derecede kullanın.Bloom+tek döküş denenebilir.
 
İlk deneyimi ben paylaşayım başlık altına,umarım uğursuzluk getirmez :)


Diğer kahvelerin gerisinde kaldı. Kesinlikle yoğun ama rahatsız edici,hafif odunsu. Domatesimsi. N'aptın bana Levent Abi 🙃
:)

Beğeneni çok ama Kenya kahvelerinde olduğu gibi demlemesi özen isteyen ve bu tarz tat profillerini sevenler için mükemmel bir kahve.

Ama bu tat profili sana hitap etmiyorsa, bedava olsa içemezsin :) domatesimsi ve odunsu tat almadım bu kahveden. Daha çok meyvemsi, mayhoş ve kompleks tatlar vardı demlemelerimde.

15:250 ya da 1:16 gibi demlemeyi deneyebilirsin. Demleme süresini de 2:30-2:40 a çekmeyi dene derim.
 
Null’ un en az beğendiğim kahvesi bu oldu. Narenciye tadını belirgin olarak aldım. Tabi buna narenciye kabuğu da eşlik ediyor, o nedenle hafif bir acılık, kekremsilik var. Kahvede narenciye tatlarını sevenlerin beğeneceğini düşünüyorum lakin bana hitap eden bir kahve olmadı :).
 
Ben çok uğraştım bu kahvede altın fincanımı çıkarmaya ama "işte bu" dediğim olmadı maalesef. Kahve iyi hatta ikinciye alırdım ama 60tl altı olsaydı alırdım :) Demlemelerime göre orta-kalın çekilmesi hatta sulu yapılması gereken bir kahve. Elimde kalsa 1-17 bile deneyecektim ama maalesef kalmadı :)
 
Bir paket workalı diğeri yandaroluydu yanlış hatırlamıyorsam. Hepsini deneyimlemek için kahve arkadaşlığı ile aldım. Kahve arkadaşım kelek yapsa ve bende yandarolu paket kalsa babayaro bir durum olurdu benim için 😄

Elim demlemeye pek gitmiyor, güzel tarifi olan varsa paylaşsın lütfen.
 
20/300 94’ 30 klik
60 ml 45 sn blooming +80 +80 +80
2:30-2:45
 
Yandaro zor bir çekirdek ama bu senenin favorilerinden biri benim için. Zevk meselesi tabi :)
Tarifim:
Comandante red clix: 50
Origami/Abaca
20/320gr: 4 döküş 40/100/90/90 (ön demleme 40sn, diğer döküşlerde yatakta su bitime doğru yapıyorum, sonda hafif rao spin)
Süre: 2.45sn yaklaşık
Sıcaklık: Olabildiği kadar sıcak (Hoffmann'ın dediği gibi)
Su: Peak Water 4. kademe

Burundi çekirdeklerinin spesifik bir kokusu var. Kahveye de yansıyor. Çoğu insan bu tadı sevmiyor sanırsam.
Sıcakken kahve kompleks ama şarapsı bir tadı var fakat soğudukça tatlılığı kesinlikle artıyor. Ben hatta sonlara doğru Şirince'den aldığım karadut şarabına benzettim fakat çekirdek gerçekten zor. Bazı zamanlar sonuç beni tatmin etmiyor ama bu tarif ile genellikle soğudukça karadut benzeri tatlar rahatlıkla alabiliyorum.
 
Kavurucu: Null
Kahve: Burundi Yandaro Yıkanmış
Kavrum: 27 Ekim 2020
Yöntem: V60
Su: Nestle Pure Life
Derece: 91
Öğütüm: TM 20
Oran: 17/300
Bitiş: 2.47
Değerli tavsiyeleriniz üstüne oran yükselttim ve Orkun Üstel tarifinin 75 ml basamak döküşü ile modifiye edilmiş halini kullandım. Döküşlerimi agresif yaptım. Süre yine de uzun sürdü,daha da kalına gitmem gerek sanırım :/

Bitterlikten kurtulamadım,kuruluk da rahatsız ediyor. Zoraki içtim fincanı. Kuru kokusu güzel,ama demlemesi çok zor. başaramadık abi...
 
Sıcakken kahve kompleks ama şarapsı bir tadı var fakat soğudukça tatlılığı kesinlikle artıyor. Ben hatta sonlara doğru Şirince'den aldığım karadut şarabına benzettim fakat çekirdek gerçekten zor. Bazı zamanlar sonuç beni tatmin etmiyor ama bu tarif ile genellikle soğudukça karadut benzeri tatlar rahatlıkla alabiliyorum.
Güzel yorumlaşmışsınız 🙏elinize sağlık.
 
Değerli tavsiyeleriniz üstüne oran yükselttim ve Orkun Üstel tarifinin 75 ml basamak döküşü ile modifiye edilmiş halini kullandım. Döküşlerimi agresif yaptım. Süre yine de uzun sürdü,daha da kalına gitmem gerek sanırım :/

Bitterlikten kurtulamadım,kuruluk da rahatsız ediyor. Zoraki içtim fincanı. Kuru kokusu güzel,ama demlemesi çok zor. başaramadık abi...
Ne yapicaz biz seninle bilmem ki...
 
Değerli tavsiyeleriniz üstüne oran yükselttim ve Orkun Üstel tarifinin 75 ml basamak döküşü ile modifiye edilmiş halini kullandım. Döküşlerimi agresif yaptım. Süre yine de uzun sürdü,daha da kalına gitmem gerek sanırım :/

Bitterlikten kurtulamadım,kuruluk da rahatsız ediyor. Zoraki içtim fincanı. Kuru kokusu güzel,ama demlemesi çok zor. başaramadık abi...
Immersion a yönelebilirsin ya da filtre kahve makinesi :)
 
Timemore 16 18 20 klikte filtre kahve makinesinde denedim hepsinde acılı ekşili tatlar alıyorum ben demleme işini beceremiyorum sanırım
 
Geri
Üst