• Ocak Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Aralık ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Sezy Coffee olarak seçildi. Bu konudan Aralık ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Yağlı kahve çekirdeği

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Takeaway
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Takeaway

Üye
İsim
Engin
Daha fazla  
İsim
Engin
Espresso Makinesi
Arçelik k-3185
Değirmen
Normcore v1,Peugeot Kronos
Ekipmanlar
Aeropress,Hario V60-02 plastik 02 ,Clever dripper,crystal eye 01,Deko tartı, French Press,Arçelik Telve
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İzmir
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Gaziemir
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Menderes
Merhaba
Sürekli kahve çekirdeği aldığım bir atölyeden son 2 alımımda (farklı yöre kahveleri aldım tek bir çeşitte değil) çekirdekler bildiğiniz zeytin yağına bandırılımış gibi yağlı görünüyor. Böyle bir durumla ilk defa karşılaştım . Herşey normal mi yoksa bu bir sorun mu ? Şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    82.4 KB · Görüntüleme: 76
Merhaba
Sürekli kahve çekirdeği aldığım bir atölyeden son 2 alımımda (farklı yöre kahveleri aldım tek bir çeşitte değil) çekirdekler bildiğiniz zeytin yağına bandırılımış gibi yağlı görünüyor. Böyle bir durumla ilk defa karşılaştım . Herşey normal mi yoksa bu bir sorun mu ? Şimdiden teşekkürler.
Espresso için mi aldınız?

bu arkadaşlar klasik espressoya uygun french ya da italian roast olmuş. yani epey bir kavrulmuş, bunun neticesinde de yağları dışarı fırlamış. filtrede pek bir tat vereceklerini sanmam.

Aynı tarzda çekirdeği bende haftasonu aldım ve birazda sert geldi çekirdek bana. Öylesine bir demleme yaptım tatminkar değildi.

bu arkadaşlar klasik espressoya uygun french ya da italian roast olmuş. yani epey bir kavrulmuş, bunun neticesinde de yağları dışarı fırlamış. filtrede pek bir tat vereceklerini sanmam.
Teşekkür ederim , filtrede tat alamadım gerçekten . Genel olarak yağları dışına çıkan çekirdekler filtre için uygun değil anlamını çıkarıyorum doğrumudur ?

hocam full city nin üstü espresso için, filtrede tat vermez kolay kolay.

coffee-roasting-scale.jpg

Bu çekirdekler Dark Roast'a Kaçmış filtre için yağlanma ve bu koyuluk normal değildir. Sonuç almak çok zor açıkcası bu çekirdekler ile filtrede.

Geçen kendim kavurduğumda biraz ayarı kaçırdığım için yanlışlıkla çekirdekleri bu seviyeye getirdim 😂 Espresso makinem de olmadığı için nasıl demlesem diye kara kara düşünürken aklıma Türk Kahvesi'nde denemek geldi. Filtrede hiçbir aroma vermeyen çekirdek Türk Kahvesi'nde süper oldu. O yüzden siz de Türk Kahvesi şeklinde deneyebilirsiniz.

Tek güzel yanı el değirmeninde güç harcamadan öğütüyorum 😃

Merhaba
Açıkcası ben bu kadar kavruk çekirdekleri espressoda bile çok sevmiyorum 🙂

Dün akşam koyu kavrum Kenya AA ile v60 demleme yaptım. Sanırım bu zamana kadar içtiğim en kötü demleme olabilirdi.
@cagrierdogan dediği gibi düşük sıcaklıkta denenebilirdi.

geçenlerde roast'n beryy'den aldığım çekirdeklerde benzer sorunu yaşadım. zaten seçenek de sunmuyorlar standart bir kavramları var. inanılmaz koyu. ileri dark roast gibi bir şey. şöyle söyleyeyim; en sevdiğim kahvelerden olan ''Blue Mountain'i'' dahi içemedim, ki 100 gr için 225 tl ödedim. nasıl değerlendirilir bilemiyorum.

Geri