• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Wine Coffee ( Anaerob Ortamında Fermente edilmiş kahve)

WineCoffee

Yeni Üye
İsim
EndonezyaKahve (Mustaqim)
Firma
Wine Coffee
Daha fazla  
İsim
EndonezyaKahve (Mustaqim)
Espresso Makinesi
Feratti Fero
Değirmen
Wiliam
Firma
Wine Coffee
Ekipmanlar
V60 Hario Demleme, Sözen, Mochapot, French press
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Konya
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Meram
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Selçuklu
Merhabalar!
Sizinle Endonezyanın Sumatra Bölgesinde bulunan Wine Coffee işleme yöntemiyle ilgili bir bilgi paylaşmak isterim. :)
Diyorlar ya! Kahve hakkında ne kadar tartışıyorsunuz, hiç bitmez. Kahve üzerinde her türlü konu açılır.
Mesela, kahve ilk nereden geliyor? Nasıl üretiliyor? Nerde üretilebiliyor? Kahvenin yetişme yeri, yüksekliği tatta çok farkediyor mu ya da daha güzel bir tatta nasıl hazırlanıyor, ve sorulacak nice sorular.... :D
Neyse, aslında size yeni bir türü, "Wine Kahve"yi tanıtmak isterim.

Kısacası,
Wine Coffee, kahve meyvelerini kapalı bir torbada veya oksijensiz ortamda yaklaşık 2-3 hafta boyunca fermente edilmesidir.
Wine Coffee'nin özelliği;
1. Genel olarak çok güzel aromalı bir kahve daha çok şarabımsı (fermente) bir tat geliyor. Belki şarap içen kişilere bu kahve çok iyi gider.
2. Genellikle bu kahvenin mango, ananas, portakal gibi tropikal meyve asitleri vardır. Bunun nedeni ise fermantasyondan geçmiş olmasıdır. Bütün kahve meyvesinin asidi çekirdeğin içine girmiş sayılır.
3. Bu kahve, wine coffee olarak geçmektedir fakat her hangi bir alkol içeriği yoktur. Çünkü bu kahve organik olarak fermente edilmiştir.

Siz bu yeni Wine kahve hakkında ne düşünüyorsunuz? Denemek ister misiniz? Gerçekten keyifli bir kahvedir.

Bir dahaki konuda Wine Coffee İşleme Yöntemini ve nasıl üretildiğini sizinle paylaşmak isterim :)

Wine Coffee ile ilgili instagram sayfamızı takip edebilirsiniz @wine_kahve (WİNE COFFEE)

"""​

Ekli dosyalar

• 7384AC01-FBBB-4F54-ACAF-F31219CDDC4C.jpeg
    7384AC01-FBBB-4F54-ACAF-F31219CDDC4C.jpeg
    145.3 KB · Görüntüleme: 54
  • 2CB3DFFC-068A-4E05-8E8D-CA767D9A486E.jpeg
    2CB3DFFC-068A-4E05-8E8D-CA767D9A486E.jpeg
    78.2 KB · Görüntüleme: 59
  • 00B95A4C-D466-41A6-ACA4-06933CE9E4BE.jpeg
    00B95A4C-D466-41A6-ACA4-06933CE9E4BE.jpeg
    68.1 KB · Görüntüleme: 55
  • CB301532-FBD2-4071-AB12-DF2BBD9C87C1.jpeg
    CB301532-FBD2-4071-AB12-DF2BBD9C87C1.jpeg
    67.1 KB · Görüntüleme: 54
  • AFE73A62-0EA3-4BF4-9262-F0C216C3DB6A.jpeg
    AFE73A62-0EA3-4BF4-9262-F0C216C3DB6A.jpeg
    208.4 KB · Görüntüleme: 52
  • 9E8D361A-31A3-41B9-AF0D-7531DF8E0179.jpeg
    9E8D361A-31A3-41B9-AF0D-7531DF8E0179.jpeg
    174.1 KB · Görüntüleme: 57
Son düzenleme:
Merhaba, permente ne demek? Harf hatası olabilir mi, fermente mi yazılmak istendi acaba?

Evet hocam, fermente olacaktı :) teşekkürler
Mesaj içindekileri de düzeltin isterseniz.
Bir de fermente edilmiş kahve dediğinizde sanki diğer kahveler fermente edilmemiş gibi anlaşılıyor. Önerim nasıl fermente edildi ise onu yazmanız daha doğru olur, 120 saat, anaerobik ortamda lakto bakteri ile fermente edilmiştir gibi.

Gayet faydalı bir paylaşım olmuş, teşekkürler. Umarım bu mesajımı tashihe lüzum görmezsiniz.

Kendiniz ve firmanız hakkında biraz bilgi verseniz daha anlaşılır olabilir. Kahve fermente programını siz mi yönetiyorsunuz? Yoksa lot halinde alıp türkiyeye mi siz getiriyorsunuz? Kavurucu musunuz, satış linki göremedim nasıl temin edebiliriz kahveleriniz? İlgi çekici duruyor bu fermente tarzı ama bu sorulara açıklık getirirseniz daha iyi aydınlanmış oluruz.

Mesaj içindekileri de düzeltin isterseniz.
Bir de fermente edilmiş kahve dediğinizde sanki diğer kahveler fermente edilmemiş gibi anlaşılıyor. Önerim nasıl fermente edildi ise onu yazmanız daha doğru olur, 120 saat, anaerobik ortamda lakto bakteri ile fermente edilmiştir gibi.
Demek istediğiniz doğrudur.
Kahveler genel olarak fermente edilmiş fakat fermente ortamını ve ya süresi onu farkediyor.
Bizim bölgemizde aerob (açık ortamı) ve anaerob (kapalı ortamı/ oksijensiz) fermente yöntemi kullanıyoruz. Tabikide bu her bölgenin farklı farklı tanımlanabilir. Ben sadece bizim bölgemizin görüşlerine dayanarak paylaşmak istiyorum.:) belki siz bu konuda biraz daha iyi bilgin var.

Demek istediğiniz doğrudur.
Kahveler genel olarak fermente edilmiş fakat fermente ortamını ve ya süresi onu farkediyor.
Bizim bölgemizde aerob (açık ortamı) ve anaerob (kapalı ortamı/ oksijensiz) fermente yöntemi kullanıyoruz. Tabikide bu her bölgenin farklı farklı tanımlanabilir. Ben sadece bizim bölgemizin görüşlerine dayanarak paylaşmak istiyorum.:) belki siz bu konuda biraz daha iyi bilgin var.
Memleket neresi?

Kendiniz ve firmanız hakkında biraz bilgi verseniz daha anlaşılır olabilir. Kahve fermente programını siz mi yönetiyorsunuz? Yoksa lot halinde alıp türkiyeye mi siz getiriyorsunuz? Kavurucu musunuz, satış linki göremedim nasıl temin edebiliriz kahveleriniz? İlgi çekici duruyor bu fermente tarzı ama bu sorulara açıklık getirirseniz daha iyi aydınlanmış oluruz.
Tamamdır abi.
Ben Endonezyalıyım, daha doğrusu Sumatra bölgesinden geliyorum. 4 senedir Türkiye'de eğitim amacıyla kaldım.
Bizimi firmamız Endonezyada (Gayo bölgesinde) bulunmaktadır ve 3 kişiyle yönetiyoruz.
Bizim kahve tarlamız vardır. Genellikle hem bizim tarlamızda hem bizim köyümüzdeki çiftçilerden kahve (Meyve/ cherry şeklinde) topluyoruz. aynı zamanda kahve fermente (Aerob ve ya Anaerob ortamı) biz yönetiyoruz sonra biz kurutuyoruz ve biz kavuruyoruz. Açıkçası biz çiftçiyiz ve tedarikçiyiz.
Türkiye'de okuduğum için bizim kahve ürünlerimizi Türkiye'ye tanıtmak ve pazarlamasını çok isterim.
Kahve genel olarak küçük bir miktarda uçak kargo ile getiriyoruz.
Satışını bizim instagram sayfamız var, ordan talep edebilirsiniz İnstagram : @wine_kahve (Wine Coffee)

Tamamdır abi.
Ben Endonezyalıyım, daha doğrusu Sumatra bölgesinden geliyorum. 4 senedir Türkiye'de eğitim amacıyla kaldım.
Bizimi firmamız Endonezyada (Gayo bölgesinde) bulunmaktadır ve 3 kişiyle yönetiyoruz.
Bizim kahve tarlamız vardır. Genellikle hem bizim tarlamızda hem bizim köyümüzdeki çiftçilerden kahve (Meyve/ cherry şeklinde) topluyoruz. aynı zamanda kahve fermente (Aerob ve ya Anaerob ortamı) biz yönetiyoruz sonra biz kurutuyoruz ve biz kavuruyoruz. Açıkçası biz çiftçiyiz ve tedarikçiyiz.
Türkiye'de okuduğum için bizim kahve ürünlerimizi Türkiye'ye tanıtmak ve pazarlamasını çok isterim.
Satışını bizim instagram sayfamız var, ordan talep edebilirsiniz İnstagram : @wine_kahve (Wine Coffee)
Aramıza hoş geldiniz 🤗 Kahveniz hakkında biraz daha bilgi verirseniz benim gibi meraklı forumdaşlarımın merakları gitmiş olur.
Forum genel olarak nitelikli kahve üzerine sizin çekirdekleriniz hangi standartta ?

Tamamdır abi.
Başarılar diliyorum, çok iyi düşünmüşsünüz, allah utandırmasın kardeşim. Kahvelerinizi denemek isterim. Belki ilerleyen zamanlarda foruma özel indirim de yaparsınız :)

Tamamdır abi.
Aramıza hoşgeldin. Umarım daha da büyürsünüz, başarılar diliyorum

Aramıza hoş geldiniz 🤗 Kahveniz hakkında biraz daha bilgi verirseniz benim gibi meraklı forumdaşlarımın merakları gitmiş olur.
Forum genel olarak nitelikli kahve üzerine sizin çekirdekleriniz hangi standartta ?
Hoşbulduk, teşekkür ediyorum. 🙏

Bizim kahvemiz adı Gayo Arabica
Variety of Coffee : multi variety (çeşitli kahve çekirdekten oluşturmaktadır),
kahvenin ebatı : 10-13 mm
Altidude / yerleşimi : 1400-1600 m deniz seviyesinden yüksek
Density : High (Gövdeli)
Kavurum şekli : Light to Medium (açık kavrum)
Tadım : Fermente aromalı, Tropikal meyveşim asidi.

Başarılar diliyorum, çok iyi düşünmüşsünüz, allah utandırmasın kardeşim. Kahvelerinizi denemek isterim. Belki ilerleyen zamanlarda foruma özel indirim de yaparsınız :)
İnş abi, çok büyük bir miktarda getirdiğimiz zamanda inş indirim olur. aslında fiyatlar hep aynı da, ama TL düştüğü için fiyatlar ve kargo ücretinde sıkıntı çıktı.

Daha evvelden (2019 başlarında) kendisinden kahve almıştım (ismini yazmadığı için ben de yazmıyorum, kendisi yazar isterse, tanıyanlar var). Hoş geldin diyeyim bu vesileyle :)
Evet abi, Teşşekür ederim. Sizin sayenizle bu foruma katıldım :)🙏

Direk bir çiftlik sahibi ile tanışmak çok güzel genel olarak sumatra kahveleri seviyorum içinde her türlü tat oluyor :) Mutlaka denemek isterim .Başarılar dilerim

Son düzenleme:
Geri