Diğer konuya yazıyordum buraya kopyalıyorum hemen..
Amazon product ASIN B0876RVJ9L
buradan silver olanı tartısı olmayanı 240 pound civarlarına geliyordu. Tartıda hassas kullanışlı değil yorumlarda, en üst kapakta yer alıyor, 500-600tl fazlasına geliyordu. Silver olan kargo+gümrük dahil 2800tl 'ya alabiliyordum sanırım. Ama stok durumu arada çıkıyor pek yok takip etmek lazım.
Ben de wilfa uniform'u alacaktım ama onun yerine iyi fırsat çıktı aliexpress'ten 60 mm flat burr'lü değirmen aldım. İnceleme yazacaktım foruma ama üşendiğimden yazamadım

. Hatta bir tane daha aldım sonradan. Birinde gümrük için %20 vergi aldılar, diğerinde %40 vergi. Fiyat olarak 700-900tl arası alabilirsiniz gümrük vergi dahil. Bu fiyata olmasının sebebi free shipping göndermesi satıcının, hatta fedex'le gönderiyor satıcı ama bazen açıyor türkiye gönderimi bazen kapatıyor, şimdi kapalı satıcıyla görüşmek lazım. Almak isteyen varsa açtırmaya çalışırım görüşüp.
Kısaca değirmenden bahsedersem, xeoleo tarzı 1 aydır kullanıyorum. Filtre öğütüm için ayarlar yeterli. Kabaca 3 ayrı klikte kullanıyorum filtre bana yetiyor. Filtre aralık klikler arası çok değil gibi, yani bir demlemem 2.30 biterken bir üst klik en fazla 3.00 gibi sürüyor. Espresso için ayar yetersiz kalabilir. Hep aynı klikte öğütüyorum ben. Çekirdeğe göre değişsede işimi görüyor. Espresso için iyi bir el değirmeni sahibiyim, ona göre fincanda çokta fark yok gibi benzer öğütümde belki de daha iyi. Türk kahvesi gibi pudra kıvamında da çekiyor. Retention'da az gibi sanki 3-4 gram bahsediliyor hep yok gibi o kadar. Devir hızı belki daha da düşük olsa daha iyi olabilirdi.
Yeri geldi yazdım bu konuya gerekirse başka yerede taşınabilir konuyu dağıtıyorsa. Başka biri de alıp incelerse daha iyi olabilir, ben ilk kez kullanıyorum elektrikli değirmen, uzman arkadaşlar daha iyi yorumlarlar. Uzun vade de ne olur dayanımı bilemem ama wilfa uniformu belki ararsınız belki aramazsınız gibi.