• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Haziran ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Wilfa Uniform Kahve Öğütücü

İyi forumlar https://www.cremashop.eu/en/products/wilfa/svart-uniform-wsfbs-100b bu ürün hakkında bilgisi olan kullanan var mı acaba?
Diğer konuya yazıyordum buraya kopyalıyorum hemen..

Amazon product ASIN B0876RVJ9L
buradan silver olanı tartısı olmayanı 240 pound civarlarına geliyordu. Tartıda hassas kullanışlı değil yorumlarda, en üst kapakta yer alıyor, 500-600tl fazlasına geliyordu. Silver olan kargo+gümrük dahil 2800tl 'ya alabiliyordum sanırım. Ama stok durumu arada çıkıyor pek yok takip etmek lazım.

Ben de wilfa uniform'u alacaktım ama onun yerine iyi fırsat çıktı aliexpress'ten 60 mm flat burr'lü değirmen aldım. İnceleme yazacaktım foruma ama üşendiğimden yazamadım:). Hatta bir tane daha aldım sonradan. Birinde gümrük için %20 vergi aldılar, diğerinde %40 vergi. Fiyat olarak 700-900tl arası alabilirsiniz gümrük vergi dahil. Bu fiyata olmasının sebebi free shipping göndermesi satıcının, hatta fedex'le gönderiyor satıcı ama bazen açıyor türkiye gönderimi bazen kapatıyor, şimdi kapalı satıcıyla görüşmek lazım. Almak isteyen varsa açtırmaya çalışırım görüşüp.

Kısaca değirmenden bahsedersem, xeoleo tarzı 1 aydır kullanıyorum. Filtre öğütüm için ayarlar yeterli. Kabaca 3 ayrı klikte kullanıyorum filtre bana yetiyor. Filtre aralık klikler arası çok değil gibi, yani bir demlemem 2.30 biterken bir üst klik en fazla 3.00 gibi sürüyor. Espresso için ayar yetersiz kalabilir. Hep aynı klikte öğütüyorum ben. Çekirdeğe göre değişsede işimi görüyor. Espresso için iyi bir el değirmeni sahibiyim, ona göre fincanda çokta fark yok gibi benzer öğütümde belki de daha iyi. Türk kahvesi gibi pudra kıvamında da çekiyor. Retention'da az gibi sanki 3-4 gram bahsediliyor hep yok gibi o kadar. Devir hızı belki daha da düşük olsa daha iyi olabilirdi.

Yeri geldi yazdım bu konuya gerekirse başka yerede taşınabilir konuyu dağıtıyorsa. Başka biri de alıp incelerse daha iyi olabilir, ben ilk kez kullanıyorum elektrikli değirmen, uzman arkadaşlar daha iyi yorumlarlar. Uzun vade de ne olur dayanımı bilemem ama wilfa uniformu belki ararsınız belki aramazsınız gibi.

Diğer konuya yazıyordum buraya kopyalıyorum hemen..

Amazon product ASIN B0876RVJ9L
buradan silver olanı tartısı olmayanı 240 pound civarlarına geliyordu. Tartıda hassas kullanışlı değil yorumlarda, en üst kapakta yer alıyor, 500-600tl fazlasına geliyordu. Silver olan kargo+gümrük dahil 2800tl 'ya alabiliyordum sanırım. Ama stok durumu arada çıkıyor pek yok takip etmek lazım.

Ben de wilfa uniform'u alacaktım ama onun yerine iyi fırsat çıktı aliexpress'ten 60 mm flat burr'lü değirmen aldım. İnceleme yazacaktım foruma ama üşendiğimden yazamadım:). Hatta bir tane daha aldım sonradan. Birinde gümrük için %20 vergi aldılar, diğerinde %40 vergi. Fiyat olarak 700-900tl arası alabilirsiniz gümrük vergi dahil. Bu fiyata olmasının sebebi free shipping göndermesi satıcının, hatta fedex'le gönderiyor satıcı ama bazen açıyor türkiye gönderimi bazen kapatıyor, şimdi kapalı satıcıyla görüşmek lazım. Almak isteyen varsa açtırmaya çalışırım görüşüp.

Kısaca değirmenden bahsedersem, xeoleo tarzı 1 aydır kullanıyorum. Filtre öğütüm için ayarlar yeterli. Kabaca 3 ayrı klikte kullanıyorum filtre bana yetiyor. Filtre aralık klikler arası çok değil gibi, yani bir demlemem 2.30 biterken bir üst klik en fazla 3.00 gibi sürüyor. Espresso için ayar yetersiz kalabilir. Hep aynı klikte öğütüyorum ben. Çekirdeğe göre değişsede işimi görüyor. Espresso için iyi bir el değirmeni sahibiyim, ona göre fincanda çokta fark yok gibi benzer öğütümde belki de daha iyi. Türk kahvesi gibi pudra kıvamında da çekiyor. Retention'da az gibi sanki 3-4 gram bahsediliyor hep yok gibi o kadar. Devir hızı belki daha da düşük olsa daha iyi olabilirdi.

Yeri geldi yazdım bu konuya gerekirse başka yerede taşınabilir konuyu dağıtıyorsa. Başka biri de alıp incelerse daha iyi olabilir, ben ilk kez kullanıyorum elektrikli değirmen, uzman arkadaşlar daha iyi yorumlarlar. Uzun vade de ne olur dayanımı bilemem ama wilfa uniformu belki ararsınız belki aramazsınız gibi.
Bahsettiğiniz değirmenin linkini atabilir misiniz?

Bahsettiğiniz değirmenin linkini atabilir misiniz?

Ama türkiye gönderim yok şu an. İsterseniz kendiniz görüşün veya bende görüşebilirim, biraz muhabbetim oldu satıcıyla sorularımla :) . Ayar kısmı türk kahvesi espresso için çekim yapmıyordu. O ayar için modifiye etmem gerekti biraz. Basit öyle bir durum olursa.

Ama türkiye gönderim yok şu an. İsterseniz kendiniz görüşün veya bende görüşebilirim, biraz muhabbetim oldu satıcıyla sorularımla :) . Ayar kısmı türk kahvesi espresso için çekim yapmıyordu. O ayar için modifiye etmem gerekti biraz. Basit öyle bir durum olursa.

600n diye satılıyordu g1 olmuş şimdi. bunun "ghost teeth burr" olanı demleme için epey övülüyordu. flat burr lü olanı ayar düğmesinden basit bir mod ile espresso için kullanılabiliyor ancak ince ayar konusunda ne kadar yeterli olur bilemem.

İyi forumlar https://www.cremashop.eu/en/products/wilfa/svart-uniform-wsfbs-100b bu ürün hakkında bilgisi olan kullanan var mı acaba?
başlığı "Wilfa Uniform" diye değiştirirseniz daha güzel olur.

öğütücü hakkında faydalı olacağına inandığım birkaç video,, ilki yapımında emeği geçen Tim Wendelboe'dan:

alet yavaş çalışıyor: 15gr kahveyi 20 saniyede öğüttü. otomatik kapanma özelliği var.

Benimde denemek istediğim değirmenlerden biri. Crema Shop iletişimi iyi bir firma yardımcı olmaya çalışıyorlar. Kalita filtre organizasyonu yapmak istemiştik fiyatlar oldukça uyguna geliyordu neredeyse Türkiye fiyatının yarısı ama yüksek kargo nedeni ile bu avantaj azalıyordu vazgeçtik.

Bu değirmen özelinde almak isteyen arkadaşlar bir araya gelip firma ile iletişime geçip indirim alabilirler.

Niche in yanına almak istememin sebebi biri düz bıçak biri konik. Niche espresso da Wilfa filtrede bir tık daha başarılı.

600n diye satılıyordu g1 olmuş şimdi. bunun "ghost teeth burr" olanı demleme için epey övülüyordu. flat burr lü olanı ayar düğmesinden basit bir mod ile espresso için kullanılabiliyor ancak ince ayar konusunda ne kadar yeterli olur bilemem.
Evet 600n diye geçiyor modeli hala. Espresso içinde kullanacağım için flat burr tercih ettim, ghost burrlü uygun bir alternatif de yok gibiydi. Ayrı bir konuda inceleme yazıcam bu değirmenle ilgili.

Son düzenleme:
Merhaba
Kullanan ve espresso deneyimi olanlar yazabilir mi. Artık tr distribütörü de var 23k fiyata satılıyor. İngiltere fiyatının iki katı 😊

Merhaba
Kullanan ve espresso deneyimi olanlar yazabilir mi. Artık tr distribütörü de var 23k fiyata satılıyor. İngiltere fiyatının iki katı 😊
Bilen birileri aydınlatabilir mi acaba neden bu kadar fiyat farkı oluyor? Londralı bir adam nasıl yarı fiyatına alıyor? Ülkemizin alım gücü daha mı yüksek?

Kargo + Vergi + Kar adı verilen fark nedeniyle oluyor. Londra'daki adamın Türk fındığını daha pahalı yemesi gibi.
Londra'da ki adam Türk fındıgını daha ucuza yiyor olabilir yalnız.

Bu adam bu 10.500 liraya satarken de KDV ot bok hepsini ödüyor aslında.
Geri kısmı distribütör cebi demek ki
Ablam londrada yaşıyor. Elimde imkânım var sıfır ek vergi olmadan almaya ama bu sefer de 16- 20 banında Eurokalar satıştayken 2. El karamsarlığa düştüm?

Fiyatları ilk gördüğümde ikinci bir enplus memlekete hayırlı olsun diye düşünmüştüm.

Londra'daki satıcı da üreticiden alıyor, Türkiye'deki de. İkisi de %20 vergi veriyor. Türkiye'deki bir de gümrük vergisi veriyor.

Ama biz yine de iyi niyetli düşünürsek fiyatlardaki fark için mantıklı bir açıklama olarak, pazarın darlığından kaynaklanıyor diyebiliriz. Satış miktarı görece az, pazar niş, o zaman satıcı ne yapıyor daha az üründen daha yüksek kar elde etme yoluna gidiyor, kur belirsizliği var, o zaman ne yapıyor, sattığı malın yerine yeni mal çekebilmek için yine yüksek kar yoluna gidiyor.

Ablam londrada yaşıyor. Elimde imkânım var sıfır ek vergi olmadan almaya ama bu sefer de 16- 20 banında Eurokalar satıştayken 2. El karamsarlığa düştüm?
Bu fiyatlarla Wilfa'nın mantıklı olduğunu düşünmüyorum. Yurtdışında uygun fiyat imkanı varsa aradaki farka bağlı.

Son düzenleme:
Neden Niche Zero düşünmüyorsunuz ?

Bu adam bu 10.500 liraya satarken de KDV ot bok hepsini ödüyor aslında.
Geri kısmı distribütör cebi demek ki
şimdi bu adamın sattığı fiyat üzerinden hesaplama yapalım; 237.5 pound 318 dolar yapıyor, şu anki dolar kuru 34 lira, 1 yıl sonrası için beklenti 42 lira, 3 lira da ben koyup doları 45 liradan hesaplasam 14,310 lira ediyor hadi buna +%20 koyalım desek 17172 lira yapıyor yine de 23k fiyatın yanına yaklaşmıyor.

bunu üreten adam bile bu kadar kazanmıyordur, distribütörler öpecek adam arıyor amaçları ticaret yapmak olamaz. bu fiyatlandırmayı kurun oynaklığı ile ya da piyasa dar diyerek de açıklayamıyorum bu tarz ürünler makul bir fiyattan ülkemize gelse zaten piyasa büyüyecektir uygun fiyatlı kaliteli grinderlar gümrük vergisi+kargo ücretine rağmen yakın zamana kadar yurt dışından fazlaca alınıyordu ama ülkemize distribütörle giren bir grinder 2 katına bir dripper 4 katına satılmaya devam ettikçe kimse kazıklanmak istemez anca uzaktan izleriz, distribütör de satmıyor bu ya diye biblo olarak koyar bir köşeye üretici firmalar da bunlardan bir cacık olmaz 1 tane bile satmadı diye ülkeyi tanımaz bile.

Geri