• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Why Knot Coffee

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ckn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ckn

Barista
İsim
Kerem
Daha fazla  
İsim
Kerem
Minsk'te bir kavurmacı aynı zamanda kahve dükkanı.

Dükkanlarından Kenya Denebola aldım 200gr. Ne yazık ki ben rusça bilmiyorum, onlar da ingilizce bilmiyorlardı o nedenle güç bela bir espresso söyleyebildim bir de bu kahveyi alabildim. iletişim kurmak çok zor oldu anlayacağınız.

Kahve bu:

Öncelikle daha çok almadığıma pişman oldum.

Kavrumu baya koyu . Ondn çok daha açık espressolar içmişimdir , ama bu çekirdeğe diyecek hiç kötü birşeyim yok. O kadar lezzetli , meyvemsi ve kıpır kıpır ki. Son dönem çok güzel kenylar içtim, bu en keyflilerinden birisi. Hem Moka pot hem Aeropress ile baya güzel sonuçlar elde ettim.

bir de pour over demler miyim bilmiyorum. Hepi topu 54 gr kaldı, 2aeropress, 2 moka pot yaparım diyorum. Bakalım hayırlısı.

Siz söyledikten sonra sitelerine baktım da Türk lirasına çevirince yurtdışı alım için kahveleri baya ucuz. Bahsettiğiniz Kenya Denebola'nın 200 gramı, 28 byn, yani yaklaşık 81 lira. Kolombiya Gliese, Ruanda Segin, El Salvador Vega gibi çeşitleri de var. Üstelik onlar çok daha ucuz. Eğer yurtdışı gönderimleri varsa denenir bence.

Kahveyi hem moka pot hem de aeropress ile demledim. ben ikisinde de beğendim. eminim v60 ya da diğer pour over türleriyle de oldukça iyi sonuç verecektir.

Tadım notalarına gelince, üstünde yazan bilgi:
фиалка -> menekşe demekmiş (Fialka diye okunuyor)
ежевика -> Böğürtlen (yejyevika)
ирис -> iris? (sanırım bir çiçek türü bu da)
темный шоколад -> bu da dark chocolate demekmiş (Tyemnıy Şokolad)

Açıkçası bu tadım notalarının böğürtlen dışındakileri almadım. o da böğürtlen midir tam emin değilim. ama çok yoğun, ağız kamaştırıcı sulu sulu bir meyvemsiliği var. Hoş kapak üstünde yazan böğürtleni okumasam anlamazdım. yani bazı kahvelerde daha üstünü okumadan bariz tadını alırsınız ya, öyle bir durum yok.

LRM_20210307_143532.jpgLRM_20210307_143435 (1).jpg

Tariflerime gelecek olursam da:

Aeropress ile tarifim:
14 gr comandante 30 klik
88 derece kuzeyden su
çift filtre
Aeropress ters metod
200ml su hızlıca kahvenin üstüne dökülür,
2 chopstick ile 10 saniye karıştırılır
1,50 saniyede ters çevrilip, son bir spin ve 2,50 de bitecek şekilde çok yavaş basılır.

bu tarif ile de hafif bir acılık(hoş acılık da değil, sertlik diyelim) kalıyor, suyun sıcaklığını ne yazık ki çok iyi ölçemiyorum, ama ölçebilsem ve sıcaklığı birazcık daha düşürebilsem o da gidecek gibi

Moka pot ile tarifim:
12 gram comandante 23 klik
90 derece kuzeyden su
kahve ilk tepede çıkmaya başlayınca ocak iyicene kısılır
köpüpğün gelmesiyle moka pot ocaktan alınır ve bir kap suya sokulur.
elde edilen 60-65 gr kahvenin üstüne 100 ml sıcak su eklenir

yukarıda da yazmıştım keşke daha çok alsaymışım, baya beğenerek içtiğim bir kahve oldu. iyi ki minsk'te başka kavurucuları da keşfedip onlardan da alım yaptım diyebiliyorum. açıkçası beklentimin üstünde yaklaşım var kahveye.

Siz söyledikten sonra sitelerine baktım da Türk lirasına çevirince yurtdışı alım için kahveleri baya ucuz. Bahsettiğiniz Kenya Denebola'nın 200 gramı, 28 byn, yani yaklaşık 81 lira. Kolombiya Gliese, Ruanda Segin, El Salvador Vega gibi çeşitleri de var. Üstelik onlar çok daha ucuz. Eğer yurtdışı gönderimleri varsa denenir bence.
açıkçası bu kadar para verip yurt dışından kahve getirteceksem daha ünlü kavurmacıları denemeyi tercih ederim. benim yolum düştüğü için kapıdan uğrayıp bir iki kahve aldım, o deneyimlerimi aktarmaya çalışıyorum sadece. bir diğer deneyimim de Belarus pek iş yapılacak ülke değil 😁 kahveler yolda kaybolur, polis daha ülkeden çıkmadan el koyar falan, bırakın bir muhatap bulmayı, kimsenin umru bile olmaz.

ama yolunuz düşerse kesinlikle kahvesini deneyin derim 🤪

Buradan aldığım kenya Denebola için hayatımda içtiğim en güzel Kenya çekirdeği diyebilirim. Bu kadar yoğun, kıpır kıpır bir kahve içmemiştim. Tadı kokusu, her şeyiyle benden tam puan aldı. Keşke 1 paket değil daha fazla alsaymışım. Yakınım yaşıyor Minsk'te, buraya gelirken mutlaka bir kaç paket sipariş edeceğim :-)

Geri