• Aralık Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Aralık ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Nutz olarak seçildi. Bu konudan Aralık ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Wacaco Minipresso GR Manuel Espresso Makinesi İncelemesi

İsim
Levent
Wacaco Minipresso GR Manuel Espresso Makinesi İncelemesi

Minipresso Nedir?

Minipresso küçük, taşınabilir ve marifetli bir espresso yapıcı olarak karşımıza çıkıyor. Ürün Wacaco firması tarafından geliştirilmiş ve tamamiyle manuel bir kullanımı var. Avantajı küçük ve taşınabilir olmasına rağmen tatmin edici bir seviyede espressoya yakın bir ürün elde edebilmesi. Tabi ki, burada beklentilerimizi pahalı espresso makineleri ile bir tutmamamız gerekiyor. Kamp yapan ya da doğada vakit geçirmeyi seven arkadaşlar için güzel bir ekipman. 😊

Ürün 6 farklı iç içe geçen plastik ağırlıklı parçadan oluşmakta ve sağlam bir hissiyatı var. Başka yerlerde gördüyseniz, ürün gerçekten de matruşka gibi 😊ilk gördüğünüzde çok karışık gelebilir ama çok akıllıca tasarlanmış ve kullanımı/temizliği çok kolay bir ürün.

small1.jpgIMG_7381_small.jpg
Capture.JPG(*)
(*)Kaynak: https://www.wacaco.com/

Ürün özellikleri üretici sitesinde verilen bilgiler göre aşağıdaki şekilde. (*)Kaynak: https://www.wacaco.com/

Boyutlar175x70x60 mm
Ağırlık360 g
Su Haznesi70 ml
Kahve Haznesi8 gram
Ortalama Basınç8 bar

Ürün 2 farklı model olarak piyasaya sürülmüş:
  • GR modelinde, ürünle beraber gelen portafiltreye favori kahvemizden öğütülmüş bir şekilde koyup espresso alabilirsiniz.
  • NS modelinde ise Nespresso kapsüllerini kullanabilirsiniz.
Nasıl çalışıyor?

Yaklaşık 8 gram öğütülmüş kahvemizi portafiltreye koyup, parçaları teker teker taktıktan sonra, ürün üstündeki yarı otomatik pistonun kilidini açarak elimizle basmaya başlıyoruz. Yaklaşık 6-7 basıştan sonra yeterli basınç oluşup, kahve akmaya başlıyor. Ardından basmaya devam ederek yaklaşık 50-60 ml espresso alabiliyoruz.
IMG_7382_small.jpg

Dikkat edilmesi gerekenler
  • Ürünle beraber gelen ölçü kaşığı, hem kahvemizi dökmeden portafiltreye kolayca doldurmaya yarıyor ve hem de arka kısmı ile kahvemizi tamp etme imkanı veriyor. Güzelce düşünülmüş bir ayrıntı. Çok ince öğütüm kullanmamanızı ve fazla sıkı tamp yapmamanızı öneririm. Ben Timemore değirmen için 12-13 klik kullanıyorum.
  • Demlemeden önce ekipmanı kahvesiz bir şekilde sıcak su ile bir kere kullanmak, parçaların ısınmasını ve daha kremalı güzel bir espresso almamızı sağlıyor.
Sonuç

Görünüşüne aldanıp da yanılacağınız ekipmanlardan bir tanesi. Tatmin edici bir seviyede kremalı bir espresso yapıyor. Aromaları ve gövdeyi rahatlıkla hissedebiliyorsunuz. Tamp yetersiz geldiğinde ya da kalın çekildeğinde sulu bir tat oluyor.

Her zaman kullanmadığım fakat her çekirdeği en az bir kere denediğim bir ekipman ve kendisi ile olan beraberliğimiz bir süredir güzel devam ediyor.

Minipresso ile espresso yaparken değiştirebileceğiniz parametreler çok az olduğundan, hata yapma olasılığınız nerdeyse yok diyebilirim 😊

IMG_7299final.jpg

Not:

Tek başınıza kullanıyorsanız, tek bardaklık kahve yapmak sorun olmayacaktır ama birden fazla kişi için kahve yapmak zor gelebilir.

Wacaco firması Minipresso dan sonra, daha büyük su hazneli, daha yüksek basınca ulaşabilen, daha küçük ölçülere sahip Nanopresso ürününü çıkardı. Minipresso yerine Nanopressoyu da düşünebilirsiniz.

Ekleme Temmuz 2020: @oncekahvem in detaylı nanopresso incelemesi de burada. ;) Daha detaylı olarak ele alınmış.

Son düzenleme:
Bunu yeni görüyorum. Güzel bir inceleme olmuş. Elinize sağlık @campos Benim Minipresso'yu bulursam reçeteyi denemek isterim. Uzun zaman oldu kullanmayalı. Comandante edinmiştiniz sanırım. Minipresso için kaç klik önerirsiniz?

Bunu yeni görüyorum. Güzel bir inceleme olmuş. Elinize sağlık @campos Benim Minipresso'yu bulursam reçeteyi denemek isterim. Uzun zaman oldu kullanmayalı. Comandante edinmiştiniz sanırım. Minipresso için kaç klik önerirsiniz?
Teşekkür ederim :) Forumun ilk zamanlarında yazılan konular biraz kayboluyor :)

Geçen gün 10 klik yapmıştım ama çok zorlandım. 12-13 klik ve hafif bir tamp ile güzel oluyor. Çekirdeğe de bağlı tabi ki ama bu değerler genelde iyi sonuç veriyor benim için. Tamp sıkı yaparsanız, basmak çok zor. Bunu zaten biliyorsunuzdur ama uzun zaman olduğundan hatırlatayım ;)

Bir de su önemli :) Her ne kadar espresso makinesi gibi olmasa da, mantık aynı olduğundan, filtreye göre daha yüksek ppm su gerekiyor. 80-100 ppm arası iyi başlangıç olabilir. Suyun düşük ppm ise, biraz musluk suyu işe yarar :)

Nano ile mini arasında tat veya yoğunluk farkı var mıdır?
Yanlış görmediysem mini 8 bar, nano 18bar
ama bazı yazılanlarda mini için 10bar’ı geçtiğini okumuştum. Bar farkını göz önüne alırsak hangisini almak daha mantıklı 300tl farka değer mi?

Molent ya da k pro için kaç klik aralığını kullanıyorsunuz? İnce aeropress tariflerindeki gibi mi yoksa moka pot gibi mi öğütüyorsunuz?

Geri