• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Vietnam tarzı demleme

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Jabruzzi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Jabruzzi

Barista
İsim
Taha
Demleme teknikleri içinde bu yöntem hakkında pek bir yorum göremedim forum çapında. Merak ediyorum Vietnam percolator hakkında ne düşünüyorsunuz, hiç denediniz mi ya da düşündünüz mü? Vazgectiyseniz neden? Yahut kağıt üstünde bu tekniği nasıl yorumluyorsunuz örneğin Hoffman'ın FP tekniginden alınan verimi aşabilir mi ya da yaklașabilir mi?

Aşağıda göründüğü haliyle kullanıldığını da gördüm ancak kağıt filtresi de mevcut. Özellikle kağıt filtreyle nasıl bir sonuç çıkar merak ediyorum. Aslında merakımın bir sebebi de ucuz olması her ne kadar bu faktörün fincanı olumsuz etkileyeceği kaçınılmaz olsa da.

Ekli dosyalar

• SmartSelect_20210405-140301_AliExpress.jpg
    SmartSelect_20210405-140301_AliExpress.jpg
    90.6 KB · Görüntüleme: 26
  • SmartSelect_20210405-140335_AliExpress.jpg
    SmartSelect_20210405-140335_AliExpress.jpg
    148.7 KB · Görüntüleme: 26
Merhabalar,
Bende bundan var Vietnamdan gelirken kahveleriyle birlikte almıştım. Akış yavaş olduğı için kahve biraz soğuyor. Filtre kahveye göre daha yoğun bir kahve oluyor. Genelde yoğunlaştırılmış süt(süt reçeli/condensed milk) üzerine yapoyorlar demlemeyi karıştırıp içiyorlar. Birde genelde soğuk tercih ediyorlar buzla. Trung Nguyen diye bir markaları var genelde o kullanılıyor.

Geri