• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Vibrasyon pompanın basıncını sabitleme yöntemi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan erkanh1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

erkanh1

Yeni Üye
İsim
erkan
Daha fazla  
İsim
erkan
Öncelikle Merhaba
ilginizi çekerse sizlerinde fikrinizi almak isterim pompayı kurcalarken aşağıda anlatacağım yöntem geldi aklıma,
selenoid pompanın kabaca çalışma prensibi pompanın içindeki pistonun ileri geri hareketi ile su basıyor olması, ben bu ileri geri hareket ettiği mesafeyi kısaltacak yöntem farkettim ve amaca uygun ara parçalar ekledim ve bu parçalar sayesinde, arçelik espresso makinesinin grup başlığındaki basıncını 10bara gelecek şekilde ayarladım.
Aslında yaptığım müdahele ile pistonun yaptığı işi azalttım diyebilirim, ayrıca kullanırken bazı farklılıklar oldu mesela ince öğütümde eskisi gibi tıkanma olmuyor suyun akış miktarı azaldığı için olduğunu düşünüyorum (müdahaleden önce 1dkda gruptan akan su miktarı 375ml di şimdi 225ml civarı) , 3 haftadır günde 3 kez kullanıyorum pompanın sesinde çalışmasında bir değişiklik gözlemlemedim susuz çalışma durumu olmuyor ısınmasıda normal

bunlarda mesafeyi ayarlayan parçalar aşağıya bıraktığım vidyoda nereye taktığımı gözüküyor 2:35sn de
1.jpg

vidyoda ilk başta pompa içindeki orjinal parçayla 14,5 bar veriyor sonra benim taktığım parçalar ile 10bar değerine geliyor vidyoda 2.ci kez ölçme yaparken portafiltreyi sıkmayı unutmuşum ve vidyo çekerken farkedemedim ondan dolayı 9 barı ilk seferinde geçemedim ikinci takışımda 10bara geldi ama buseferde kamera tam netleyemedi 10bar değeri tam anlaşılmıyor yani biraz aksilikler yaşadım devam niteliğinde 2. vidyoyuda yüklüyorum

1.vidyo

2.vidyo

Elinize sağlık o pompayı açıp müdahale edip toplamak oldukça zordu.
Tıkanma olmamasının nedeni kahvenin üzerinde ki basınç azaldığı için. uzun dönem sonuçlarını merakla bekliyorum.

Elinize sağlık o pompayı açıp müdahale edip toplamak oldukça zordu.
Tıkanma olmamasının nedeni kahvenin üzerinde ki basınç azaldığı için. uzun dönem sonuçlarını merakla bekliyorum.
Teşekkürederim
pompanın kablolarını hortumunu saymaksak sadece 2 tane vidasını çıkartıyoruz pompanın iç kısmına müdahil olmuyoruz dış kısmına müdahale ediyoruz müdahale derken sadece ortadaki plastik bileziği değiştiriyoruz vidyoda toplamda 3dk kadar sürmüş askerde g3 piyade tüfeğini söküp takan bizler için bence çok daha kolay :)

Son düzenleme:
forumda denemk isteyenler olmuş hediye olarak göbderebilirim adresininizi pm den atabilirsiniz hafta başı kargolama yapacağım tek tek uğraşmamayayım

Geri