• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Vibrasyon Pompalı Makinelerde Flow Control Modu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kerema
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kerema

Üye
İsim
Kerem Gokmen Alatepe
Daha fazla  
İsim
Kerem Gokmen Alatepe
Merhabalar,

Konuyu doğru yere açıp açmadığımdan emin değilim ancak birçok makinede kullanılabildiği için bu konu başlığında açmanın uygun olduğunu düşündüm. Aşağıdaki videolarda izleyip merak ettim bu yöntemi. Yakın zamanda Gaggia Classic Pro makineme uygulamayı düşünüyorum ancak öncesinde buraya sormak istedim.

Özet geçmek gerekirsek, Gaggia Classic Pro ve bu segment makinelerin çoğunda aynı vibrasyon pompa kullanılıyormuş ve bu pompaya giden gücü arttırıp azaltarak basınc/akış kontrolü yapabildiklerini söylüyorlar ve açıkçası çok mantıklı geldi. Bunu asıl istememin sebebi GCP'da preinfusion yapmanın çok zor olması. Su valfini açıp basıncı düşürerek yapılan yöntem var ancak bu sefer su çok soğuyor. Onun yerine bu daha iyi kontrol sağlayacakmış gibi geliyor ancak bir yandan da normalde aynı güçle çalışan pompaya daha düşük güç verirsek bir problem olur mu diye merak ettim. Uygulamanın da çok basit ve ucuz olması beni çok cezbetti.

Daha önce denemiş olan varsa yorumunu duymayı çok isterim.

---LINKLER---
***GCP***

*** Breville Bambino Plus***

Merhabalar. Bunu yapan birkaç kişi var bu forumda. Müsait olduklarında yardımcı olacaklarına eminim. Ben de gireceğim bu topa ilk uygun olduğum zaman ancak “dimmer mod yapmışken pid de ekleyeyim; aslında hepsini tablete entegre edip Decentvari bir makine yapayım,..” diye diye uzaklaşıyorum malesef bu hedeften. Yakın zamanda yapan biri olursa nacizane yardımcı olabileceğim kadar olurum :)

Merhabalar, cevabınız için teşekkür ederim. Ben de sipariş verdim dimmer bakalım eğer uygun olandan gelirse deneyip paylaşırım. Ben PID taktırmıştım @Mühendis abi 'den , bir preinfusion eksik kaldı gibi hissediyorum. Bakalım halledersem buraya da yollarım.
Merhabalar. Bunu yapan birkaç kişi var bu forumda. Müsait olduklarında yardımcı olacaklarına eminim. Ben de gireceğim bu topa ilk uygun olduğum zaman ancak “dimmer mod yapmışken pid de ekleyeyim; aslında hepsini tablete entegre edip Decentvari bir makine yapayım,..” diye diye uzaklaşıyorum malesef bu hedeften. Yakın zamanda yapan biri olursa nacizane yardımcı olabileceğim kadar olurum :)

Selam. Dimmer uyguladınız mı acaba ?
Merhaba. yazacagim demiştim ama unutmuşum kusura bakmayın. Hayır hala uygulamadım. Söylediğim dimmer direkt ışıklar için olandı ve biraz daha farklı geldi iade ettim. Türkiyede istediğim tip dimmerı bulamadım açıkçası. Ya çok dandikleri var onu açıp kaparken istediğim gibi kontrol edemem diye almak istemiyorum. Ya da viko tarzı markaların ışıklar için yaptıkları var. Yine de ara sıra bakıyorum bulursam uygunu paylaşırım buradan.

Ben yakın zamanda Lelit Victoria makineme uyguladım. Basitçe bir motor kontrolörü alıp pompaya seri bağladım. Makine farketmeksizin aynı şekilde uygulanabiliyor, sonuçta mantık pompanın önüne seri bir yük koyup, üzerinde gerilim düşümü yaratmak.

Yapmanız gereken, pompaya giren enerji kablosunu (faz kablosu, canlı uç vs diye de geçiyor) söküp, önce bu kabloyu dimmere girmek, dimmerin çıkışını ise pompanın girişine bir kablo ile girmek. Standart dimmer veya motor kontroloru takabilirsiniz. Led için olan dimmerler işe yaramıyor klasik dimmer almanız gerekli.

Merhaba, Elegant modu tek başına PID olmadan uygulayabilirsiniz:

Ben yakın zamanda Lelit Victoria makineme uyguladım. Basitçe bir motor kontrolörü alıp pompaya seri bağladım. Makine farketmeksizin aynı şekilde uygulanabiliyor, sonuçta mantık pompanın önüne seri bir yük koyup, üzerinde gerilim düşümü yaratmak.

Yapmanız gereken, pompaya giren enerji kablosunu (faz kablosu, canlı uç vs diye de geçiyor) söküp, önce bu kabloyu dimmere girmek, dimmerin çıkışını ise pompanın girişine bir kablo ile girmek. Standart dimmer veya motor kontroloru takabilirsiniz. Led için olan dimmerler işe yaramıyor klasik dimmer almanız gerekli.
4 fazlı dimmer alıp pompa akım koruma sistemi de kurulmalı. Eğer bu şekilde yapılmaz ise uzun vadede pompaya zarar verecektir. Bilginiz olsun.

Geri