• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Veda ve Teşekkür

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Karanfil
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Karanfil

Barista
Mayıs ayı toplu alım anketi başlığında, forum editörlerinden @mvscoffee başlığın ilk mesajında ve sonucu ilan ettiği mesajda, doğrudan benim Montag'a neden oy verdiğimi anlattığım mesajımı işaret ederek, benim yönlendirmeye yol açtığımı iddia etti. Aylık toplu alımları Kahve Kulübü adına yürüten ekipte yer alan ve aylık alım başlığını açan kişinin, özellikle başlıktaki ilk mesajda düzenleme yaparak beni en tepede afişe edercesine bu şekilde suçlaması çok rahatsız ediciydi.

Bu iddianın haksız ve adaletsiz olduğunu söyleyip, kimseyi yönlendirecek bir ifadem olmadığını belirttikten sonra, aynı editör Montag'a verilecek bir oyun nasıl olması gerektiğinden bahsederek ve "ben anketi açtıktan 10sn sonra uzunca bir paragraf paylaşılsın istemem açıkçası çünkü bunun arkasında pr olabilir, firma çalışanı olabilir" ifadelerini kullandı ve beni PR yapmak veya firma çalışanı olmak zannı altında bıraktı.

Bunlar tümüyle asılsız ithamlardır. Ben kimseyi yönlendirmedim. Kimsenin veya hiçbir şirketin PR'ını yapmıyorum. Hiçbir kavurucuyla iş ilişkim yoktur.

Beni zan altında bırakan ve rahatsız eden bu asılsız içeriklerin silinmesi ve hakkımda haksız iddialarda bulunan kişiye forum kuralları uyarınca yaptırım uygulanması için forumda yazılı olarak tepki gösterdim ve forum mekanizmasını kullanarak ayrıca rapor oluşturdum. Kendisi editör olduğu için bu raporumu okumuş ve başlıkta "raporunuzu gördüm ve kendime ceza puanı yazılmasını talep edicem çünkü niye etmiyim 90 puan iyisiyle kötüsüyle nays yani :D" diyerek dalga geçercesine ifadelerle benim forumun iç işleyişi içinde kalması gereken raporlamamı ifşa ederek, beni forumda alay konusu haline getirmeye kalktı.

Özür dilemek bir erdemdir. Bir kişi yaptığı haksızlık nedeniyle açıkça özür dilemek ve yaptığı haksızlığı düzeltmek yerine lafını eğip bükmeye çalışıyorsa ve işi dalgaya vuruyorsa, orada erdemsizlik vardır.

Hakkımdaki haksız içerikleri forum yönetimine raporlama mekanizmasını kullanarak ve özel mesajla ilettim ancak beni hedef alan haksız içerikler silinmedi, bilakis üç gün boyunca başlığın en tepesinde "yönlendirmeye yol açtığım" ferman gibi ilan edildi.

Forum yönetiminin hakkımda bu asılsız yayınları temizlemek yerine, bunlara göz yumması benim için kabul edilemez bir durumdur. Ben böyle bir moderasyon anlayışını kabul etmiyorum.

Öz saygısı olan birisi olarak, insanların bir editör tarafından haksızca yaftalandığı ve buna moderasyon tarafından göz yumulduğu bir ortamda bulunmak istemiyorum. Bu nedenle bundan sonra Kahve Kulübü'ne katkı sunmayacağım.

Hiçbiriniz beni tanımıyorsunuz. Ne Whatsapp gruplarında varım, ne de buradan başka bir yerde herhangi birinizle irtibatım var. Kadın mıyım, erkek miyim onu bile bilmiyorsunuz. Bilmenize de gerek yok. Bir kahveseverim, hakkımda bilmeniz gereken tek şey sadece bu.

Ben de sizin hakkınızda çok şey bilmiyorum ama kişi ayırt etmeksizin herkesten bir şeyler öğrenmişimdir. Kahve aleminden daha önce bildiğim kişiler haricinde forumdan tanıdığım üç kişiye ise özel bir parantez açmak istiyorum:

@mimds hayatın nasıl dolu dolu ve kaliteli yaşanabileceğini bana öğretti. Hatıralarına, hayatına ve hayatına giren dostlarına verdiği değer ufkumu açtı.

@Aydogan her geçen gün yeni bir şeyler öğrenmenin, kendini geliştirmenin, yerinde saymamanın ve "yeni" olmanın bir ruh işi olduğunu gösterdi.

@teyyaredenkahve kahvenin bir insanın hayatında nasıl bir yer edinebileceği, nasıl hobinin de ötesinde bir "hayat parçası"na dönüşebileceği konusunda bana ilham kaynağı oldu.

Bütün Kahve Kulübü topluluğuna bana bugüne kadar kattıkları bilgi, tecrübe ve burada aldığım keyif için teşekkür ediyorum.

Saygılarımla.

Şu an hatırlamadığım bi başlık altında üyelerden biri “arkadaşlar zaten toplum olarak birbirimize tahammül edemiyoruz. Üstüne gün içersinde aldığımız kafein miktarı ortada, fazla gerginiz bu yüzden” gibisinden bi şeyler yazmıştı. İmkan olsa da bu söz her giriş yapıldığında karşımıza çıksa. Çok güzel bi noktaya parmak basmışsınız, birbirimizin yaşını hatta yeri geliyor cinsiyetini dahi bilmiyoruz. Keşke birbirimizi kırmasak.

not: Bu arada sözü bulan olursa edit’lerim, bulamadım ben malesef :/

Mayıs ayı toplu alım anketi başlığında, forum editörlerinden @mvscoffee başlığın ilk mesajında ve sonucu ilan ettiği mesajda, doğrudan benim Montag'a neden oy verdiğimi anlattığım mesajımı işaret ederek, benim yönlendirmeye yol açtığımı iddia etti. Aylık toplu alımları Kahve Kulübü adına yürüten ekipte yer alan ve aylık alım başlığını açan kişinin, özellikle başlıktaki ilk mesajda düzenleme yaparak beni en tepede afişe edercesine bu şekilde suçlaması çok rahatsız ediciydi.

Bu iddianın haksız ve adaletsiz olduğunu söyleyip, kimseyi yönlendirecek bir ifadem olmadığını belirttikten sonra, aynı editör Montag'a verilecek bir oyun nasıl olması gerektiğinden bahsederek ve "ben anketi açtıktan 10sn sonra uzunca bir paragraf paylaşılsın istemem açıkçası çünkü bunun arkasında pr olabilir, firma çalışanı olabilir" ifadelerini kullandı ve beni PR yapmak veya firma çalışanı olmak zannı altında bıraktı.

Bunlar tümüyle asılsız ithamlardır. Ben kimseyi yönlendirmedim. Kimsenin veya hiçbir şirketin PR'ını yapmıyorum. Hiçbir kavurucuyla iş ilişkim yoktur.

Beni zan altında bırakan ve rahatsız eden bu asılsız içeriklerin silinmesi ve hakkımda haksız iddialarda bulunan kişiye forum kuralları uyarınca yaptırım uygulanması için forumda yazılı olarak tepki gösterdim ve forum mekanizmasını kullanarak ayrıca rapor oluşturdum. Kendisi editör olduğu için bu raporumu okumuş ve başlıkta "raporunuzu gördüm ve kendime ceza puanı yazılmasını talep edicem çünkü niye etmiyim 90 puan iyisiyle kötüsüyle nays yani :D" diyerek dalga geçercesine ifadelerle benim forumun iç işleyişi içinde kalması gereken raporlamamı ifşa ederek, beni forumda alay konusu haline getirmeye kalktı.

Özür dilemek bir erdemdir. Bir kişi yaptığı haksızlık nedeniyle açıkça özür dilemek ve yaptığı haksızlığı düzeltmek yerine lafını eğip bükmeye çalışıyorsa ve işi dalgaya vuruyorsa, orada erdemsizlik vardır.

Hakkımdaki haksız içerikleri forum yönetimine raporlama mekanizmasını kullanarak ve özel mesajla ilettim ancak beni hedef alan haksız içerikler silinmedi, bilakis üç gün boyunca başlığın en tepesinde "yönlendirmeye yol açtığım" ferman gibi ilan edildi.

Forum yönetiminin hakkımda bu asılsız yayınları temizlemek yerine, bunlara göz yumması benim için kabul edilemez bir durumdur. Ben böyle bir moderasyon anlayışını kabul etmiyorum.

Öz saygısı olan birisi olarak, insanların bir editör tarafından haksızca yaftalandığı ve buna moderasyon tarafından göz yumulduğu bir ortamda bulunmak istemiyorum. Bu nedenle bundan sonra Kahve Kulübü'ne katkı sunmayacağım.

Hiçbiriniz beni tanımıyorsunuz. Ne Whatsapp gruplarında varım, ne de buradan başka bir yerde herhangi birinizle irtibatım var. Kadın mıyım, erkek miyim onu bile bilmiyorsunuz. Bilmenize de gerek yok. Bir kahveseverim, hakkımda bilmeniz gereken tek şey sadece bu.

Ben de sizin hakkınızda çok şey bilmiyorum ama kişi ayırt etmeksizin herkesten bir şeyler öğrenmişimdir. Kahve aleminden daha önce bildiğim kişiler haricinde forumdan tanıdığım üç kişiye ise özel bir parantez açmak istiyorum:

@mimds hayatın nasıl dolu dolu ve kaliteli yaşanabileceğini bana öğretti. Hatıralarına, hayatına ve hayatına giren dostlarına verdiği değer ufkumu açtı.

@Aydogan her geçen gün yeni bir şeyler öğrenmenin, kendini geliştirmenin, yerinde saymamanın ve "yeni" olmanın bir ruh işi olduğunu gösterdi.

@teyyaredenkahve kahvenin bir insanın hayatında nasıl bir yer edinebileceği, nasıl hobinin de ötesinde bir "hayat parçası"na dönüşebileceği konusunda bana ilham kaynağı oldu.

Bütün Kahve Kulübü topluluğuna bana bugüne kadar kattıkları bilgi, tecrübe ve burada aldığım keyif için teşekkür ediyorum.

Saygılarımla.
Ben sizin paylaşımlarınızı beğenerek takip ediyorum, gitmeniz üzer.

Saygılarımla.
Üzücü bir durum. Umarım bir izahı vardır. Herşeye rağmen Burda var olup bu değerli kahve severlerle birlikte olmak güzel şey.

Bu bana biraz "drama" gibi geldi. Ayrılan sessizce ayrılıyor genelde.

Firma çalışanı vs. üstünde durması gereksiz bir konu öyle olunmadığı belli ama sabitlenmiş bir konuda yazmasa da toplu alım konularında daha önce belirtildiği üzere manipülasyon yasaktı. Bu kuralla birlikte ben de buna yönelik mesajlardan vazgeçtiğimi başka bir konuda belirtmiştim. Bu sebeple aynı firmaya oy atsak bile konu açılır açılmaz atılan uzun bir yazıya bir parça tepki gösterilmesinin çok da haksız olmadığını söylemem gerek.

Neyse veda konusunda çok şeyapmaya gerek yok. Bay bay.

200w.webp

Gözlemlediğim kadarıyla forumda sorgulamadan, elinde herhangi bir kanıt olmadan, yersiz yere kahvekulubu editörleri de farklı şekillerde yaftalanıyordu ve editörler defalarca, tamamıyla haklı olarak "lütfen elinizde bir delil varsa konuşun, yoksa bu yaftalamaların huzur kaçırmaktan başka bir şey ifade etmeyeceği" vurgusunu yaptılar.

Bu doğrultuda da aynı husus ile bir üye itham edildiğinde ki anladığım kadarıyla Montag ile iş ilişkisi içerisinde olduğu konusunda bir itham söz konusu. İtham eden forum editörünün bir bilgi/delil/kanıt ile itham etmesi gerektiği kanısındayım.

Lakin her birimiz burada çok güzel bilgi paylaşımları yapmaktayız. Editörlere ve/veya herhangi birisine haksız bir şekilde bir iddia yöneltildiğini görünce hepimizin huzuru kaçıyor. Umarım bu mevzu dostane bir şekilde sonuca ulaşır.

Toplu alım konusu altında da mesajları okumuş ancak herhangi bir şey yazmamıştım. Siz bu konuyu açınca yazmak istedim.
En son yazacağımı en baştan yazayım, bu konu özelinde kesinlikle HAKLISINIZ. Böyle konularda biraz empati yapmak gerekir, aynı itham bana yapılsa ben de çok sinirlenirdim. Oylama devam ederken fikir beyan edilmesi istenmiyorsa yoruma kapatılır(ki bu daha büyük bir saçmalık olur). Ancak böyle bir kural yoksa ve herkes tecrübesini, memnun olduğu kavurucuyu ya da hiç denememiş olsa bile bir isim yazma hakkına sahipse sizin yazdığınız mesajın bir sorun teşkil etmemesi gerekir.
Hangi ayda olduğunu hatırlamıyorum ancak yine ilk mesajlardan birisiydi, anketteki kavurucuların elindeki çekirdekler için sınıflandırma yapmıştı ucuz/pahalı şeklinde. O zaman böyle bir tepki yoktu.
Ayrıca forum editörünün yaptıkları hoş değil. Forumun işleyişi nasıl bilmiyorum ancak editör de olsa istediği şekilde davranamaz, kullanıcıları mesnetsiz bir şekilde pr vs ile suçlayamaz. Varsa bununla ilgili bir tespit ortaya çıkarır ve gerekli yaptırımı uygularsınız.

Son olarak @uralavci 'ya katılıyorum. Bu kadar çok özensiz yazının, başı sonu belli olmayan cümlenin, imla hatalarının olduğu bir ortamda gösterdiğiniz bu özen için kendi adıma teşekkür ederim.

Sevgili kardeşim;
yaşam tarzı olarak hayatım boyunca mekan, makam, para ve ünvan yerine hep yüreklerde yer almanın peşinde koştum.
Sende de bunlardan birine ulaştıysam ne mutlu bana.
Kulübümüzün kurucusunun, editörlerinin ve her bir üyesinin çok kıymetli ve özel olduğunu düşünüyorum.
Yazdıklarındaki samimiyet ve özgüveni hissettim.
Ama hep küserek, kızarak, alınarak ve haksızlık yapıldığını düşünüp giderek KAYBETMEDİK Mİ hepimiz.
Kesinlikle kalmalısın.
Sakın unutma;
Asıl kaybedenler, hiç denemeyenlerdir.
Kal ve kalmayı dene lütfen...

Böyle saçma şey mi olur ya? İnsanlar niye oy veriyor, kendi istedikleri firma seçilsin diye insanlar niye yorum yazıyor, kendi istedikleri firma seçilsin diye. Yok sen şu zaman yaz şu zaman yazma, şöyle yaz böyle yazma, size ne ya? İnsanlar salak mı? İnsanların yaşadığı heyecana müdahale etme hakkını kim veriyor size? İsteyen istediği konuya istediği şekilde yorumunu yapar. Kapatın o zaman yorum yapma seçeneğini gizli/kapalı oy verilsin sadece bu kadar basit. Niye insanları rencide ediyorsunuz ne alaka yani? Yorum yapma işi yönlendirme işi zaten, her gün işletmeler birilerini yönlendiriyor. Her gün daha fazla influential gücü olan insanlar ekipman konusunda da firma konusunda da birilerini yönlendiriyor... Forumun olayı bu zaten, herkes salak bir siz akıllısınız sanki... En çok ben bilirim tavrınız da yerin dibine batsın.
Çok ağır konuşurdum ama susucam.

Son düzenleme:
Şu an hatırlamadığım bi başlık altında üyelerden biri “arkadaşlar zaten toplum olarak birbirimize tahammül edemiyoruz. Üstüne gün içersinde aldığımız kafein miktarı ortada, fazla gerginiz bu yüzden” gibisinden bi şeyler yazmıştı. İmkan olsa da bu söz her giriş yapıldığında karşımıza çıksa. Çok güzel bi noktaya parmak basmışsınız, birbirimizin yaşını hatta yeri geliyor cinsiyetini dahi bilmiyoruz. Keşke birbirimizi kırmasak.

not: Bu arada sözü bulan olursa edit’lerim, bulamadım ben malesef :/
Selamlar. “Kafein toleransı eşiğini aştığınızda vücudunuzun verdiği tepkiler” başlığı altına ben yazmıştım: “Forumda çıkan tartışma ve itişmelerin seviyesinin düşmesinde kafein nedenli beynin aşırı uyarımı önemli bir sebep de olabilir. Bunu dikkate alarak birbirimize daha hoş görülü olabiliriz :)” diye :)

Kendimizi yazı vasıtasıyla ifade ettiğimiz bu platformda sevgili @uralavci beyin dikkat çektiği imla hususu bence de çok önemli, aslında kişi Türkçe'yi doğru kullanıyor diye tebrik edilmemeli fakat geldiğimiz noktada böyle insanlar nadirattan oldukları için en azından bir teşekkürü hak ediyorlar.

Tercihlere saygı duymak lazım gelir. Ben de o konuda sizi haklı görüyorum ancak yanlışlığı düzeltmek için bir mekanı terk etmektense orada kalıp kendi fikrinizi dile getirmenizin daha tesirli olacağı ve diğer insanlara faydası dokunacağı düşüncesindeyim. Bahsettiğiniz gibi birbirimizi görmesek de etkileşim halindeyiz, birbirimize hakkımız geçmiştir. Hoşçakalın.
@Karanfil

Ben de bu tartismayi basindan beri takip ettim, sizi hakli buluyordum.
Su an raporlayip bir sonuc alamamanizi okudum, sizi daha da hakli buldum.

editör her zaman tatliya baglayabilirdi konuyu, burnunun dikine gitmeyi tercih etti.
Mayis konusu acildiginda alt alta 3 mesaji gorunce kaldirilmasini rica edebilirdi, etmedi, daha sonra sikayet etme ve parmak göstermeler basladi, buraya kadar geldi..

bence forum sizi kaybetti.

Uzun uzun yazıyordum ama yoruldum, @CanK isimli üyemizin yazdıkları yeter de artar. Sayın @Karanfil kanaatimce tepkiniz haklı fakat maalesef gitmek çözüm olmayabilir. Kendi adıma, sevdiğimden tutun nefret ettiğime varıncaya kadar herkesle bir arada yaşamanın en sağlıklı yol olduğuna karar verdiğim için (çok sınanıyoruz biliyorum), kimsenin silinmesini istemem.

Editör de olsa eğer ceza mekanizmasının bir yaptırımı yoksa ve dalga geçebiliyorsa kişilere istediğini söyleyebileceğini düşünür. Özür dilemek yerine hala kişiyi hedef göstermeye çalışıldı. Bence alımı organize edenlerin iş yükü fazladır ama ne olursa olsun kişilere laf söyleme hakkı yoktur.
Burda defalarca yönetici de olsa editör de olsa kimsenin kimseden üstünlüğü yok denilmişti.
İster 10 saniyede yazar ister 1 saniyede ister önce hazırlar kimse bir şey diyemez.
Keşke herkes beğendiği kavurucu hakkında araştırma yapsa argüman sunsa. Bence çok değerli ve kıymetliydi mesaj.
Zaten alımda kavurucuyu övede bilir yeredebilir yeterki saygı çerçevesinde olsun.
Bence kişinin yazdıkları saygı çerçevesindeydi ama editörün yazdıkları hiç öyle değildi.
Bence özür dilemeli ama diler mi bilmiyorum.

Açılan başlığa onuncu saniyesinde paragraflarca yazı yazılmasında sorun var mı? Yok.
Bu duruma tepki gösterilmesinde sorun var mı? Yok.

Farklı dünya görüşleri olan, ortak paydası kahvede buluşmuş niş bir topluluğuz. Birbirimize olan tahammül seviyesini artırmamız bu gibi sorunların önüne geçilmesini sağlayacak. Tabii herkesin karakteri farklı, tahammül sınırları farklı. Karanfil’in yaptığı gibi gitmek de bir tercih ve bunda da bir sorun yok.

Hoşçakalın.

Açılan başlığa onuncu saniyesinde paragraflarca yazı yazılmasında sorun var mı? Yok.
Bu duruma tepki gösterilmesinde sorun var mı? Yok.

Farklı dünya görüşleri olan, ortak paydası kahvede buluşmuş niş bir topluluğuz. Birbirimize olan tahammül seviyesini artırmamız bu gibi sorunların önüne geçilmesini sağlayacak. Tabii herkesin karakteri farklı, tahammül sınırları farklı. Karanfil’in yaptığı gibi gitmek de bir tercih ve bunda da bir sorun yok.

Hoşçakalın.
Hakkında şikayet olan editörün şikayet mesajını okuyup, durumu forumda açık edip, şikayet eden kişiye geri dönüş sağlamasında sorun var mı?

Geri