• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Vakumlu saklama kabı önerisi

erayerinc

Barista
İsim
Eray
Daha fazla  
İsim
Eray
Merhaba, önereceğiniz vakumlu saklama kabı var mı? Fellow atmos iki tipini gördüm. Birde Ankomn markasını gördüm. Ancak onu Türkiye’de göremedim. Timemore’unda varmış. Ancak vakumla alakalı problemleri olduğu için düşünmüyorum. Önerilerinize açığım.

Merhaba, önereceğiniz vakumlu saklama kabı var mı? Fellow atmos iki tipini gördüm. Birde Ankomn markasını gördüm. Ancak onu Türkiye’de göremedim. Timemore’unda varmış. Ancak vakumla alakalı problemleri olduğu için düşünmüyorum. Önerilerinize açığım.
Vacu vin diye şişelerin ağzına tıpa gibi bir aparat var kendi vakum aleti ile vakumluyorsunuz bir bakabilirsiniz bence

Vacu vin diye şişelerin ağzına tıpa gibi bir aparat var kendi vakum aleti ile vakumluyorsunuz bir bakabilirsiniz bence
Amazon’da gördüm. Makinende 2 tıpalı paket vardı. Makine olarak 2 farklı tip gördüm. Pro olarak geçiyor ve rengi farklıydı. Bir farkları var mı bilmiyorum. Sorum şu;

Neden vakumlu kap değilde bunu tercih etmeliyim? Ne farkı var? Ya da vakumlu kaba göre avantajı ne? Hatta direk Ankomn ya da fellow atmos modellerine göre ne sunuyor farklı olarak?

Diyelimki vacu vin tercih ettim. Bunu kullanmak için hangi şişeleri kullanabilirim?

Valflı kahve paketleri yeterli değil mi? Zaten 1 ayı geçirmeden tüketmek lazım. Forumda bende çok baktım, bu vacu vin vb ürünler timemore vakumlu saklama kaplarını kullananlarda olmuş çok. Bir çoğu hava alıyor hava kaçırıyor yazmışlar. Günün sonunda bir çoğunun buluştuğu ortak nokta valflı paketler olmuş,

Bunu kullanmak için hangi şişeleri kullanabilirim?
Merhaba küçük maden suyu şişelerinden şarap şişesine kadar kullanabilirsiniz. Bunu tercih etmenin sebebi ucuz olması ve çeşitli boyutlardaki farklı farklı şişelerde kullanılabilmesi. Ben sadece 1-2 çekirdek için kullanacağım diyorsanız vakumlu kaplarda sorun yok fakat vacu vin de istediğiniz kadar tıpa alıp aynı anda farklı farklı çekirdekler için kullanabilme olanağınız olacak

Amazon’da gördüm. Makinende 2 tıpalı paket vardı. Makine olarak 2 farklı tip gördüm. Pro olarak geçiyor ve rengi farklıydı. Bir farkları var mı bilmiyorum. Sorum şu;

Neden vakumlu kap değilde bunu tercih etmeliyim? Ne farkı var? Ya da vakumlu kaba göre avantajı ne? Hatta direk Ankomn ya da fellow atmos modellerine göre ne sunuyor farklı olarak?

Diyelimki vacu vin tercih ettim. Bunu kullanmak için hangi şişeleri kullanabilirim?
Net bir bilgim yok kendi tercihim vakumlayıp buzdolabı oda saklamak için stok vs gibi

Zaten 1 ayı geçirmeden tüketmek lazım.
Vacu vin veya vakumlamanın amacı da bu zaten hava ile teması minimuma indirerek bayatlamayı yavaşlatmak ve daha uzun süre tazeliğini korumaya çalışmak. Zaten kahveyi kısa bir sürede bitiriyorsanız benim düşüncem böyle yöntemlere ihtiyaç olmadığıdır

Selam, aşağıdaki saklama kaplarından hangisini önerirsiniz?

Ya da zwellingin aşağıdaki seti mi?

Selam, aşağıdaki saklama kaplarından hangisini önerirsiniz?

Ya da zwellingin aşağıdaki seti mi?

Şimdi yine laf olacak ama ben Zwilling'i öneriyorum. Çünküsünü anlatayım:

1 kavanoza bi ton para vermek yerine koca bir set alıyorsunuz. Üstüne üstlük buzluğa kahve atmak için tekrar kullanılabilir QR kodlu poşetleriniz de oluyor. Yemekler ve gıdalar için sürekli kullanıyorum. Çok memnunum.

Ha derseniz ki ben yemek yapmıyorum, uğraşmıyorum ertesi güne yemeğim kalmıyor poşete ihtiyacım yok vs. O zaman başka seçenekler tabi ki mantıklı olur. Ama Zwilling özellikle de indirimde yakalarsanız çok daha iyi ve evin bir parçası haline geliyor.

1 yıldır kafede timemore u kullanıyorum gayet memnunum

2 adet time more vakumlu saklama kabım var. Ek olarak paşa bahçe zest lock kavanoz aldım ama onu iade edeceğim. Ortasında bir mekanzima var ancak time moredaki gibi içerideki havanın çıkışını sağlamıyor.

Time more a gelirsek de gaz salınım sürecini tamamlayan kahvelerde bazen hava kaçırıyor. Geçtiğimiz hafta vakum kısmı bozuldu zannettim, hiç içeri doğru yerleşmedi, havayı dışarı atmadı. Birkaç gün sonra ise çalışır haldeydi. Tam olarak hangi durumda hava kaçırıyor emin olamadım. Özetle kendi paketinde saklyamadığım, zipli olmayan kahveleri koyuyorum sadece. Sanırım yeniden almam fonksiyonlarını ne kadar yerine getiriyorlar emin değilim çünkü.

Ben şöyle bir vakumlu kap kullanıyorum tavsiye ederim. çok memnunum, fiyatı da çok fazla değil gibi… iş görüyor.

Bundan ben de zaten hesaplı iş görmez ise hanım mutfakta kullansın diye aldım yani gayet güzel ürün. Hava almıyor kesinlikle, camı da gayet güzel ince değil. Daha zaten ne olsun.

Kimse Airscape dememiş. Vakum değil de air displacement yöntemini kullandığı için mi? Vakumlu saklama kaplarının kahve için sorun olduğunu düşünüyorum. Özellikle kahve için airscape en iyisi bence, Türkiyeye de geliyor. Fellow Atmos en sıkıntılısı, timemore pek bilmiyorum nasıl.

Fellow neden sıkıntılı acaba? 2 adet timemore ve 2 adet fellow kullanan biri olarak timemore'dan verim alamadım

Fellow neden sıkıntılı acaba? 2 adet timemore ve 2 adet fellow kullanan biri olarak timemore'dan verim alamadım
Havayı dışarı atmayıp, sadece dışardaki havayı içeri almayan tüm ürünlerin kapak kısımları sağlam olduğu sürece aynı performansı verdiğini düşünüyorum. Bu durumda bu iki marka gereksiz pahalı bence. Airscape bunlardan daha mantıklı görünüyor.

Fellow'un kapak kısmından insanlar çok şikayetçi. Kapağın içerideki vakumu hiç tutmadığından şikayet ediyor insanlar.
Yani siz havasını alıyorsunuz elle, birkaç saat sonra yada 1 gün sonra bakıyorsunuz ki yeşil işaret kaybolmuş.
Bunun iki sebebi oluyor. Ya kapak gerçekten sorunlu oluyor. Yada kahve zaten karbondioksit salınımı yaptığı için siz içerideki havayı dışarı atsanız da içeride karbondioksit oluşunca vakum göstergesi yeşili kaybediyor. Çoğu şikayetin sebebi esasen bu ikincisi. Ancak çok da net bir durum yok. Ayrıca kapak çok hassas. Dolayısıyla kapaktaki herhangi bir sorun saklama kabını kullanılamaz hale getiriyor.

Vakum konusundaki diğer sorun bana göre, saklama kabı içerisindeki havayı tamamen boşalttığınızda, kap içerisindeki basınç düştüğü için kahvenin gereğinden fazla karbondioksit salınımı yapıp daha hızlı bayatlaması söz konusu. Tabi bu teorik olarak. Fellow Atmos kullanan arkadaşlar bunun olup olmadığını aktarırlarsa daha iyi olur.

Havayı dışarı atmayıp, sadece dışardaki havayı içeri almayan tüm ürünlerin kapak kısımları sağlam olduğu sürece aynı performansı verdiğini düşünüyorum.

Esasen içeride oluşan karbondioksitin doğal olarak dışarı atılması gerekiyor. Kahve poşetlerindeki valf gibi.

Ne Airscape ne de Fellow içeride oluşan karbondioksiti kendiliğinden dışarı atmıyor. Fellow'da elle tekrar vakumlamak gerekiyor. Airscape'te ise açıp tekrar kapatmak gerekiyor. Tabi çok da gerekli değil, eğer hergün zaten açıp kapatıyorsanız kahve yapmak için.

Bu arada Airscape yeni kapak çıkarmış, degassing'e müsaade eden, yani karbodioksiti kendiliğinden dışarı atan.

O kadar firma uğraştı bu saklama kabı olayına, bir türlü basit valfli kahve poşetinin sağladığını tam olarak saklama kabına uyarlayamadılar. Kahve saklama konusunda farklı teorilerin olması da buna katkı sağlıyor tabiki.

Son düzenleme:
Geri