Merhabalar. Elimde olan Etiyopya kahvelerinin hepsinden kötü sonuçlar aldım şimdiye kadar. Hepsinde demlemenin bir yerinden sonra tıkanmayla karşılaştım ve süreler uzadı, uzadıkça tadı hoş olmayan fincanlar ortaya çıktı.
Sorunun çekirdek olduğunun farkına dün vardım. Tamamen aynı ayarlarda ( Molent g50 38 klik, 15gr. -225 ml. Hoffmann tarifi ile) Colombia Salado Blanco demledim ve hedef süreme gayet rahat ulaştım, hatta erken bile bitti ama ne yaparsam yapayım Etiyopyalarda bir türlü güzel bir drawdown sağlayamıyorum. Sürekli over extracted fincanlar alıyorum.
Verebileceğiniz öneriler var mıdır? Daha fazla toz üretmesi ve çok çok zor öğütülmeleri konusunda bilgi sahibiyim ama nasıl daha güzel, dengeli bir fincan alabilirim?
Teşekkürler.
Sorunun çekirdek olduğunun farkına dün vardım. Tamamen aynı ayarlarda ( Molent g50 38 klik, 15gr. -225 ml. Hoffmann tarifi ile) Colombia Salado Blanco demledim ve hedef süreme gayet rahat ulaştım, hatta erken bile bitti ama ne yaparsam yapayım Etiyopyalarda bir türlü güzel bir drawdown sağlayamıyorum. Sürekli over extracted fincanlar alıyorum.
Verebileceğiniz öneriler var mıdır? Daha fazla toz üretmesi ve çok çok zor öğütülmeleri konusunda bilgi sahibiyim ama nasıl daha güzel, dengeli bir fincan alabilirim?
Teşekkürler.