• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile A4 Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

V60'dan Hario Switch Dripper'a geçmek

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ufuk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ufuk

Barista
Selamlar,

Uzun süredir seramik v60 02 boy kullanıyorum. İkinci ekipmanım da aeropress. Bir süredir Hario switch dripper dikkatimi çekiyor. Full immersion metodlar çok ilgimi çekmiyor, ama blooming sırasında switch on kullanıp sonrasında açmak tadı iyileştiriyor şeklinde incelemeler gördüğüm için dikkatimi çekti. Aklıma takılan bir kaç soru var:

1. En önemli soru, standart v60 gibi switchsiz kullandığımda v60'a göre tad farkı olacak mı? Delikleri ve kanal çizgileri daha farklı olduğu için standart v60 tadını kaybeder miyim? Elimde fazla ekipman tutmayı sevmiyorum, bunu aldıktan sonra v60'ı kaldırmak/satmak istiyorum. Ama sevdiğim v60 tadını kaybedeceksem v60'ı elimde tutup switch yerine kalita-clever gibi bir şey düşünebilirim.

2. 2 kişilik demlemelerde su alma kapasitesi 02 boy v60'dan daha mı az?

Şimdiden tesekkurler

Hario Switch Dripper, cam 02 v60 ile birebir aynı, sadece açma kapama düğmesi var. Yeni camlarda çizgileri switch gibi yaptılar, yani şu an alınan camlardan farkı yok, eskilerdeki biraz daha silik. O yüzden hacimsel olarak hiçbir farkı yok.

Tat farkı birebir aynı demlediğinizde olmaz tabi, ama switch ile hibrit veya immersion demlemelerde kesinlikle tat farkı olur. Tek dripper ile birçok şeyi yapabilmek versatility açısından hoşuma gidiyor.

Evet benim istediğim de tam olarak bu. İstediğim zaman standart v60 demleme, istediğim zaman switch ile hibrit demlemeler yapma seçenekleri yuzunden daha mantıklı geliyor. O halde bir switch alıp v60'ı kaldırabilirim. Kalita da dikkatimi çekiyor aslında ama filtrelerin zor bulunurluğu sebebiyle switch dripper şu an için daha iyi. Tesekkurler

Bu arada standart v60 gibi yapılan demlemelerde su akışının v60'lara göre daha hızlı olduğunu okumuştum. Böyle bir tespitiniz oldu mu?

Ben de Hario Switch almayı düşünüyorum fakat şuan sadece probador'da var ve 390 + kargo ile 420 gibi bir fiyata geliyor. Daha uygun alabileceğimiz bir yer var mı? Yada yeni bir kampanya falan olacak mı?

Kullananlara bir soru daha; 02 ile aynı sıvı kapasitesi için 300 ml versiyonu mu almak gerekiyor? kahhve.com haricindeki diğer sitelerde hep 200ml var.

250 260ml arası su ve 15 16g kahve koyabiliyorsunuz. immersion daha büyük ebatları bekletme imkanınız yok.
ben plastikten geçtim, önce 250ml su koyup üzerine 15-16 g kahveyi döküyorum. hafifçe karıştırıp 2 dakika bekletiyorum, üstünde oluşan tabakayı kırıp yatağı bozmadan hafif karıştırıyorum ve düğmeye basınca 30 saniye 1 dakika arasında akış tamamlanıyor.
bence v60a göre daha zahmetsiz, suyu nasıl döktüğünüze takılmıyor, bardak üzeri kullanımı çok rahat.

Arkadaşlar bu switch dripper ile 400-500 ml demlemek mümkun mu? Direkt demlenmiyor onu biliyorum ama hibrid şekilde falan demleyen var mı?
Hocam bloom'u tamamen immersiyon ile yapıp daha sonra alışageldik şekilde devam etmek mümkün ama baştan sona immersiyon kullanmaktan oldukça farklı bir sonuç veriyor. 2 fincan demlemeler için 03 boy dripper ve daha hızlı filtrasyon için lilydrip kullanan bir yöntem var ama ben denemedim.

Aklıma bir şey takıldı.French press ile demlenen kahveyı v60dan süzduğümuzde immersion dripper ile aynı olmaz mı?Elinde immersion dripper olup da deneyebilecek olan varsa güzel olur.
Sanırım Hoffman videosunda bunu denemişti, Immersion Dripperla daha asidik aromatik bir deneyim olduğunu söylemişti. Ama çok net hatırlamıyorum.
French pressi boca etsek dibinde kahve kalacak ve süzülürken demlenmeyecek. Kanallanmaya da müsait bir durum. Yavaş akıtsak süreler sapıtacak. Almadan ben de düşünmüştüm ama pratikte bazı sorunlara sebep olabilir düşününce.

Aklıma bir şey takıldı.French press ile demlenen kahveyı v60dan süzduğümuzde immersion dripper ile aynı olmaz mı?Elinde immersion dripper olup da deneyebilecek olan varsa güzel olur.
Temiz bir fincan için French presste demleyip, önce French presste sonra dripperda süzmek full immersion yöntem için neden olmasın ki? Immersion+percolation karma yöntem için ise pek uygun değil gibi duruyor.

Temiz bir fincan için French presste demleyip, önce French presste sonra dripperda süzmek full immersion yöntem için neden olmasın ki? Immersion+percolation karma yöntem için ise pek uygun değil gibi duruyor.
Olmuyor malesef.Ben yazmadan önce denedim tatmin etmedi.Gövdesiz bir şey oldu.Yine de bir sorayım dedim çunku olur diye tahmin ediyordum

Scott Rao mu diyordu "immersion dripper 8/10 puanlık kahve almanızı sağlar, daha fazlasını veremez. Ama en son ne zaman dışarıda bu puana sahip V60 içtim hatırlamıyorum" diye.

Gelgelelim gooseneck kettle ihtiyacı olmaması, pratikliği, channeling gibi sorunlarla daha az boğuşulması sebebiyle bence immersion (switch veya clever) tercih sebebi olabilir. Süper icat 🤷‍♂️

Bir de switch nasıl bilmiyorum ama galiba clever 600 ml, maşallah inek sağar gibi bir kova kahve çıkıyor :D

Si
Sanırım Hoffman videosunda bunu denemişti, Immersion Dripperla daha asidik aromatik bir deneyim olduğunu söylemişti. Ama çok net hatırlamıyorum.
French pressi boca etsek dibinde kahve kalacak ve süzülürken demlenmeyecek. Kanallanmaya da müsait bir durum. Yavaş akıtsak süreler sapıtacak. Almadan ben de düşünmüştüm ama pratikte bazı sorunlara sebep olabilir düşününce.
sizce bu aletin sunduğu profil nasıl?Ben french press kahvesinden nefret ederim.Güçlü aromatik fincan sunuyor mu?

Geri