darkspace
Barista
- İsim
- Berkay
Daha fazla
- İsim
- Berkay
Merhabalar. 3 aya yakın bir süredir 20gr/300ml Coffea Circulor'un 1:1:1 tarifini uygulayarak kahvelerimi demliyorum ve çok güzel sonuçlar elde ediyorum, fakat günde 2 demleme yaptığım için 250 gramlık bir kahvenin ömrü 6 güne denk geliyor, bu yüzden dozu azaltarak yine tadım notalarına ulaşabileceğim, dengeli bir fincan çıkarabileceğim bir reçete arıyorum. Bu hafta boyunca Orkun Üstel'in 15gr/240ml 4 basamaklı döküşünü yaptım fakat süre olarak ne yazık ki Orkun Bey gibi 2.05-2.20 aralığını göremiyorum. Molent G50'de genellikle 38-42 aralığını kullanıyorum fakat kalın öğütümlerde nedenini bilmediğim bir rahatsız edicilik var. Forumdaki çoğu kişi CMD 20-23, G50 de 32-38 aralığında güzel fincanlar çıkarırken 40-42 kliklerle hedef süremi de tutturamadan demlemek beni biraz rahatsız ediyor. 1:1:1 tarifinde fincanların gövdesi tam istediğim gibi ve dengeli oluyor fakat Orkun Bey'in tarifinde notalar yine alınırken kahve su içiyormuşum gibi hissettirdi.
15 gramlık bir doz için nasıl bir reçete kullanırdınız? Yeni bir kahvede kullandığınız referans reçetiniz var mı?
15 gramlık bir doz için nasıl bir reçete kullanırdınız? Yeni bir kahvede kullandığınız referans reçetiniz var mı?