Merhaba,
Ne kadar kahveye özel ilgi duysak da bu kupalarca kahve içeceğimiz anlamına gelmiyor. Nitelikli kahveye olan ilgisini az ve öz içerek sürdürenler vardır benim gibi diye bu başlığı açayım dedim. Genelde eşimle beraber içtiğimizden 20gr civarında kahve demliyorum ve bu miktar demleme kontrolü ve tekrarlanabilirlik açısından çok güzel. Fakat yalnız içeceğim zamanlarda 10gr demlemeye kalkarsam ayarı tutturmakta çok zorlanıyorum. Tabi ki kahve iyiyse sonuç çok kötü olmuyor ama burada bahsettiğim kahve potansiyelini maksimum fincana yansıtmak ve bunu tekrarlayabilmek. Denemelerime göre 14dan daha az miktarlarda demleme kontrolü zorlaşıyor ve filtre kağıdı daha çok tıkanmaya başlıyor. 13, 12, 11 ve 10gr da yaptığım denemelerde 20grlık demlemelerimi hep arıyorum. Benim gibi az miktar demleyenler keşfettikleri tekrarlanabilir, nitelikli tarifleri yazabilirlerse sevinirim. Ben kendimce aşağıdaki gibi değişiklikler yapıyorum ama hala tam olarak ideali bulamadım:
Kahveyi normalde 4 parçada demlerken, bu demlemelerde 2 veya 3 parçada demliyorum.
Akış çok çabuk yavaşlayıp tıkandığı için kahveyi daha kalın çekiyorum.
Eğer daha ince çekim yapacaksam oranı 1-17 veya biraz daha arttırıyorum.
Bir de 01 boy v60 kullanıp 10-13gr demleyenler varsa yorumlarını yazarlarsa sevinirim.
Ne kadar kahveye özel ilgi duysak da bu kupalarca kahve içeceğimiz anlamına gelmiyor. Nitelikli kahveye olan ilgisini az ve öz içerek sürdürenler vardır benim gibi diye bu başlığı açayım dedim. Genelde eşimle beraber içtiğimizden 20gr civarında kahve demliyorum ve bu miktar demleme kontrolü ve tekrarlanabilirlik açısından çok güzel. Fakat yalnız içeceğim zamanlarda 10gr demlemeye kalkarsam ayarı tutturmakta çok zorlanıyorum. Tabi ki kahve iyiyse sonuç çok kötü olmuyor ama burada bahsettiğim kahve potansiyelini maksimum fincana yansıtmak ve bunu tekrarlayabilmek. Denemelerime göre 14dan daha az miktarlarda demleme kontrolü zorlaşıyor ve filtre kağıdı daha çok tıkanmaya başlıyor. 13, 12, 11 ve 10gr da yaptığım denemelerde 20grlık demlemelerimi hep arıyorum. Benim gibi az miktar demleyenler keşfettikleri tekrarlanabilir, nitelikli tarifleri yazabilirlerse sevinirim. Ben kendimce aşağıdaki gibi değişiklikler yapıyorum ama hala tam olarak ideali bulamadım:
Kahveyi normalde 4 parçada demlerken, bu demlemelerde 2 veya 3 parçada demliyorum.
Akış çok çabuk yavaşlayıp tıkandığı için kahveyi daha kalın çekiyorum.
Eğer daha ince çekim yapacaksam oranı 1-17 veya biraz daha arttırıyorum.
Bir de 01 boy v60 kullanıp 10-13gr demleyenler varsa yorumlarını yazarlarsa sevinirim.