Öncelikle zaman ayırıp tecrübelerinizi, bilgilerinizi ve tavsiyelerinizi paylaştığınız için hepinize çok teşekkür ederim. Su olarak ppm değerini ne yazık ki bilmiyorum ama ilk günden beri içme suyu kullanıyorum. Aldığım kitin içindeki filtrelerin hollanda üretimi olduğunu bildiğim için şimdilik 100'lü karton kutulu japon üretimi filtrelerden aldım.
Bugün fark ettiğim en büyük sorun açıkçası suyun sıcaklığını anlamak ve kontrol etmekte oldu. Ucu biraz daha ileri doğru kıvrıldığı için bana nispeten daha yavaş döküş imkanı sağlayan bir çaydanlık kullanıyorum şimdilik ve suyu onun içinde ısıtıyorum kayıp yaşamamak için, fakat suyu sıcak tutmak için ocağı kapattıktan sonra ısıttığım alana geri koymak iyi bir fikir mi? (elektrikli ocak kullanıyorum ve kaynamadan hemen önce altını kapatıyorum. Yoksa kaynamaya ulaştırıp kaynama durana kadar bekleyip, o şekilde kullanmak mı daha iyi olur?
Bir diğer sorum da öğütüm ile ilgili olacak, timemore c2'de 18 klik kullanıyorum ve demleme sonucunda düz bir kahve yatağı elde ediyorum ve çamurlanma görmedim, daha da ince ayarda overextract noktasını bulana kadar incelmeli miyim, yoksa standart olarak 18 klik yeterli olur mu?
Günlerdir forumu okuyarak (özellikle kahve firmaları ve çekirdekler ile ilgili) olabildiği kadar çok bilgi edinmeye çalışıyorum, ve öğrendikçe öğrenecek yeni bir konu çıkıyor, matruşka hesabı

.