• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

V60 ve meyvemsi kahveler icin su onerisi

evrimfeyyaz

Yeni Üye
İsim
Evrim Persembe
Daha fazla  
İsim
Evrim Persembe
Bircok marka suyu denedim ama iyi kafelerde ictigim lezzeti duzenli olarak yakalayabildigim bir marka bulamadim (ayni cekirdekleri kullanmama ragmen). Buzdagi ve Pinar Madran nispeten daha iyi sonuclar verse de benim istedigim performansi vermiyor.

Forumda su konusunda birkac baslik var ama bana yine de yeterince konusulmamis gibi geldi. Benim merak ettiklerim soyle:
  1. Evde kafe kalitesini yakalayabildiniz mi? Ben meyvemsiligin ve asiditenin on planda oldugu kahvelerden hoslaniyorum ve evde bu ozellikleri duzenli olarak on plana cikaracak bir su bulamadim.
  2. Sise su kullaniyorsaniz hangi markayi kullaniyorsunuz?
  3. Kiraci oldugum icin eve filtreleme sistemi taktirmak istemiyorum. Peak Water mantikli bir cozum gibi geliyor ama onunla ilgili de cok fazla sikayet okuyorum. Filtrasyon konusunda onerileriniz nelerdir?
 
Merhaba her su her kahveye iyi gelmeyebiliyor. Yani bunun için belli bir şey yok mesela x marka su 1 kahveyi çok iyi yapabilirken diğer kahvenin tadını kötü yönde etkileyebilir. Bazı kavurucular kendi kahveleri için belli suları önerebiliyorlar.
 
Kesinlikle katiliyorum ama benim istedigim X kahvesini 10/10 yapan suyu bulmak yerine cogu kahveyi 7/10 yapan bir su bulmak. Boyle bir sey mumkun olmali diye dusunuyorum ama yaniliyor olabilirim.
 
Bircok marka suyu denedim ama iyi kafelerde ictigim lezzeti duzenli olarak yakalayabildigim bir marka bulamadim (ayni cekirdekleri kullanmama ragmen). Buzdagi ve Pinar Madran nispeten daha iyi sonuclar verse de benim istedigim performansi vermiyor.

Forumda su konusunda birkac baslik var ama bana yine de yeterince konusulmamis gibi geldi. Benim merak ettiklerim soyle:
  1. Evde kafe kalitesini yakalayabildiniz mi? Ben meyvemsiligin ve asiditenin on planda oldugu kahvelerden hoslaniyorum ve evde bu ozellikleri duzenli olarak on plana cikaracak bir su bulamadim.
  2. Sise su kullaniyorsaniz hangi markayi kullaniyorsunuz?
  3. Kiraci oldugum icin eve filtreleme sistemi taktirmak istemiyorum. Peak Water mantikli bir cozum gibi geliyor ama onunla ilgili de cok fazla sikayet okuyorum. Filtrasyon konusunda onerileriniz nelerdir?
Kendi suyunuzu yapın, distile su+mineral, kahve için ideal su başlığında çok konuşuldu, barista hustle sitesinde tarifler de var, baristaların ve sca önerisinde olan suları yapabilirsiniz yoksa denemekten baska çare yok, şişelenmiş sular bile hep aynı olamaz, marka aynı olsa bile kaynak farklı olur, öyle aramak yerine kendi suyunuzu yapmak daha kolay
 
Kesinlikle katiliyorum ama benim istedigim X kahvesini 10/10 yapan suyu bulmak yerine cogu kahveyi 7/10 yapan bir su bulmak. Boyle bir sey mumkun olmali diye dusunuyorum ama yaniliyor olabilirim.
Ben sanmıyorum bir su bulalım her kahveye uysun, kavrumlar farklı her kavurucu kendi kavrumuna uygun olacak şekilde düzenliyor suyunu, bir kavurucuya sorsanız şu şu değerler der, başkası belki tam tersini söyler
 
Bu konuyu dusundum ve cok kapsamli olmayan bir arastirma yaptim zamaninda. Distile suyu icme kalitesinde nereden temin etmek gerekir o konuda kararsiz kaldim. Satilan distile sularin gida olarak tuketimine uygun oldugundan emin olabilecegim neresi var, bilginiz var midir?
 
Bu konuyu dusundum ve cok kapsamli olmayan bir arastirma yaptim zamaninda. Distile suyu icme kalitesinde nereden temin etmek gerekir o konuda kararsiz kaldim. Satilan distile sularin gida olarak tuketimine uygun oldugundan emin olabilecegim neresi var, bilginiz var midir?
İçime uygun distile su zaten yok, hiçbiri içilmez ancak minerallendirilince içilebilir, ben multiplus markasını kullandım, farklı marka da kullanabilirsiniz, pH 7-7.5 arasında 0 ppm bir su olsun yeter, ultra dandik markalarda almayın, görüyorum etikete sadece saf su yazıp yollamışlar onlara yanaşmayın bile 😂
 
Bircok marka suyu denedim ama iyi kafelerde ictigim lezzeti duzenli olarak yakalayabildigim bir marka bulamadim (ayni cekirdekleri kullanmama ragmen). Buzdagi ve Pinar Madran nispeten daha iyi sonuclar verse de benim istedigim performansi vermiyor.

Forumda su konusunda birkac baslik var ama bana yine de yeterince konusulmamis gibi geldi. Benim merak ettiklerim soyle:
  1. Evde kafe kalitesini yakalayabildiniz mi? Ben meyvemsiligin ve asiditenin on planda oldugu kahvelerden hoslaniyorum ve evde bu ozellikleri duzenli olarak on plana cikaracak bir su bulamadim.
  2. Sise su kullaniyorsaniz hangi markayi kullaniyorsunuz?
  3. Kiraci oldugum icin eve filtreleme sistemi taktirmak istemiyorum. Peak Water mantikli bir cozum gibi geliyor ama onunla ilgili de cok fazla sikayet okuyorum. Filtrasyon konusunda onerileriniz nelerdir?

Merhaba, kendi suyunuzu da hazırlasanız, emin olduğunuz "x" marka paketli suyu da kullansanız her su her kahve ile çalışmıyor. Burada yapılacak en doğru şey bir tds kalemi bulundurmak ve kahveyi satın aldığımız kavurucudan kendi kavurmahanelerinde kullandıkları suyun tds değerini ya da önerdikleri tds aralığını öğrenmek(bu kısmı önemli çünkü kavurucu "x marka su"önerse bile, o x marka su her partide farklı sonuçlar verebiliyor maalesef).

Örneğin Kernel kahvelerini sürekli kullandığım Buzdağı ve Nestle sularla demlemekte başarısız olmuştum. Ne kadar ince öğütüme gitsem ve kendi referans reçetelerindeki sürelerden çok daha uzun süren demlemeler yapsam da hep ekşi sonuçlar elde etmiştim. O ara tds kalemi edindim ve Abant(30ppm)/Buzdağı(80-90ppm) karışımı ile elde ettiğim 45-50 ppm değerindeki su ile harika sonuçlar elde ettim. Null kahvelerinde de benzer biçimde Buzdağı gibi görece yüksek tds'e sahip sular iyi sonuç vermedi. 60ppm dolaylarında keyifli çıktılar aldım.

Ben uğraşamam suları karıştırmakla, her kahvede farklı su da kullanamam alırım "x" marka, ondan devam ederim derseniz dahi en azından kalite kontrol amaçlı tds kalemi edinmenizi tavsiye ederim.

İyi demlemeler.
 
İçime uygun distile su zaten yok, hiçbiri içilmez ancak minerallendirilince içilebilir, ben multiplus markasını kullandım, farklı marka da kullanabilirsiniz, pH 7-7.5 arasında 0 ppm bir su olsun yeter, ultra dandik markalarda almayın, görüyorum etikete sadece saf su yazıp yollamışlar onlara yanaşmayın bile 😂
Benim cekincem suyun icinde icmeye uygun olmayan herhangi bir kontaminant olmasi, ama belki de ben fazla dusunuyorum.

Merhaba, kendi suyunuzu da hazırlasanız, emin olduğunuz "x" marka paketli suyu da kullansanız her su her kahve ile çalışmıyor. Burada yapılacak en doğru şey bir tds kalemi bulundurmak ve kahveyi satın aldığımız kavurucudan kendi kavurmahanelerinde kullandıkları suyun tds değerini ya da önerdikleri tds aralığını öğrenmek(bu kısmı önemli çünkü kavurucu "x marka su"önerse bile, o x marka su her partide farklı sonuçlar verebiliyor maalesef).

Örneğin Kernel kahvelerini sürekli kullandığım Buzdağı ve Nestle sularla demlemekte başarısız olmuştum. Ne kadar ince öğütüme gitsem ve kendi referans reçetelerindeki sürelerden çok daha uzun süren demlemeler yapsam da hep ekşi sonuçlar elde etmiştim. O ara tds kalemi edindim ve Abant(30ppm)/Buzdağı(80-90ppm) karışımı ile elde ettiğim 45-50 ppm değerindeki su ile harika sonuçlar elde ettim. Null kahvelerinde de benzer biçimde Buzdağı gibi görece yüksek tds'e sahip sular iyi sonuç vermedi. 60ppm dolaylarında keyifli çıktılar aldım.

Ben uğraşamam suları karıştırmakla, her kahvede farklı su da kullanamam alırım "x" marka, ondan devam ederim derseniz dahi en azından kalite kontrol amaçlı tds kalemi edinmenizi tavsiye ederim.

İyi demlemeler.
Sadece TDS'e bakmak buyuk oranda bilgi veriyor diyorsunuz o zaman. Bu cozunen maddelerin turleri ve oranlari ikinci planda oneme sahip o zaman, dogru mudur?
 
Nestle’yi uzun zamandır kullanıyorum.Ortalama memnun kalırsınız.Birkaç kavurucu hariç tabi.Kendiniz hazırlamayacaksanız suyu Nestle işinizi görür.Bir deneyin derim.
 
benim istedigim X kahvesini 10/10 yapan suyu bulmak yerine cogu kahveyi 7/10 yapan bir su bulmak. Boyle bir sey mumkun olmali diye dusunuyorum ama yaniliyor olabilirim.

Kendi adıma cevap vereyim, bu konuda Bursa’dan çıkan kaynak sularını tarif ettiğiniz şekilde değerlendiriyorum. Gerçi birçok kahvede baya iyi sonuç çıkıyor.

Özellikle Bursa Özkaynak, Uludağ premium şehirdışında birçok yerde rastladığım, zahmetsizce memnun kaldığım sonuçlar veren sular.
 
Benim cekincem suyun icinde icmeye uygun olmayan herhangi bir kontaminant olmasi, ama belki de ben fazla dusunuyorum.


Sadece TDS'e bakmak buyuk oranda bilgi veriyor diyorsunuz o zaman. Bu cozunen maddelerin turleri ve oranlari ikinci planda oneme sahip o zaman, dogru mudur?
Bunu net bir biçimde söyleyebilmek için kontrollü deneyler(demlemeler) yapmam gerekir. Aslında uzun zamandır aklımda tamamen farklı markaların sularının karışımından eş-tds e sahip karışımlar elde edip yanyana denemek, bir türlü fırsatım ve enerjim olmuyor.

Ama en azından hedeflenen(kavurucunun önerisi) Tds'e ulaşmak zor bir iş değil. Bir kaç farklı paketli şu bulundurmak ve tds kalemine sahip olmak yeterli oluyor.
 
Guzel bir baslik olmus aslinda , su konusuyla alakali acilan ana baslikta cok fazla detay bilgi var
Benim genel anlamda bildigim Espresso icin yuksek ppm , pour over demlemeler icin daha dusuk ppm fakat pour over demlemeler icinse acik kavrumlarda ki ppm oraninin koyu kovrumlara gore daha yuksek olmasi gerektigi gibi 😅 bunlar tabi kaliplasmis bilgiler , bircok farkli dusunce ve yorum okudum bu zamana kadar forum icerisinde
Kavrum derecesine gore hatta karbonik , anaerobik gibi fermente kahvelerde tavsiye edilen ppm degeri ne olmali gibi onerilere ve tavsiyelere acigim ☕
 
Son düzenleme:
Guzel bir baslik olmus aslinda , su konusuyla alakali acilan ana baslikta cok fazla detay bilgi var
Benim genel anlamda bildigim Espresso icin yuksek ppm , pour over demlemeler icin daha dusuk ppm fakat pour over demlemeler icinse acik kavrumlarda ki ppm oraninin koyu kovrumlara gore daha yuksek olmasi gerektigi gibi 😅 bunlar tabi kaliplasmis bilgiler , bircok farkli dusunce ve yorum okudum bu zamana kadar forum icerisinde
Kavrum derecesine gore hatta karbonik , anaerobik gibi fermente kahvelerde tavsiye edilen ppm degeri ne olmali gibi onerilere ve tavsiyelere acigim ☕
Merhaba bende de tam tersi açık kavrumlarda daha düşük ppmlerde su kullanılması gerektiği bilgisi var.
 
2022 Aralık kaynak raporlarına(?) göre ben de sırasıyla Munzur,Buzdağı ve Nestle PureLife denedim. Bariz bir şekilde Munzur hiç fena olmayan bir solibility yaratıyor. PureLife yoğun bikarbonat takviyeli gibi asidite bıraktı damağımda.

Munzur tutarsız oluyor. Bazen güzel demlemeler yaptığım oldu. Ama dediğim gibi tutarsız. Bir güzel oluyor, bir olmuyor.
 
Geri
Üst