Thrash
Yeni Üye
- Konum
- Kadıköy
- İsim
- Kubilay
Daha fazla
- İsim
- Kubilay
- Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
- Evet
- Kahve Arkadaşlığı İl
- İstanbul
- Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
- Kadıköy
- Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
- Kadıköy
Efenim merhabalar öncelikle, forumdaki ilk konum, böylelikle tümünüzü selamlamış olayım
,
Bilgide hazıra koncu bir insan olmayı pek sevmiyorum, fakat demleme süreleri o kadar vahim ki birileriyle birebir konuşmadan içim rahat etmeyecekti.
Bir süredir giriş seviyesi ekipmanlarla yürüttüğüm kahve yolculuğuma, biraz yatırım yaparak daha da ilerletmek istedim. Kısa bir süre önce Comandante ve V60 edindim. Daha önceleri French press - Makine dönüşümlü kullanıyordum.
Bir türlü demleme süresini tutturamıyorum, ve akıl almaz süreler çıkıyor ortaya. Acaba comandante'm mi bozuk demeye başladım kendi kendime. Yardımcı olabilecek herkese çok teşekkür ederim şimdiden.
Ekipman: Hario v60 02 seramik + 100lü naylon paket bleached hollanda üretimi hario filtre.
Deneme 1: Standart 26 klikte öğütülmüş 21 gram light roast guetamala + 320 ml su. 93-94 derece. Demleme süresi 4:50
Deneme 2: Standart 29 klikte öğütülmüş 23 gram light-medium roast brezilya + 350 ml su. 93-94 derece. Demleme süresi: 5:10
30 sn 50 ml blooming. Spiral ve düşük debide, kahvelerin üzeri kurumaya yanaştıkça su ekleme. 3-4 part sürüyor en az. Swirl söz konusu değil.
Bir de etiyopya kullansam başıma neler gelecekti düşünmek dahi istemiyorum...
Dipnot: O kadar uzun sürüyor ki, artık su süzülmeye devam etse de ben alıyorum v60'ı server'ın üzerinden. Bıraksam daha devam edecek utanmaz.
Birkaç yerden hario hollanda filtrelerin uzun sürdüğünü okudum. Lakin sadece bu sebepten bu setup'ta bu korkunç süreleri almam normal midir ? Grinder'ın burrlerinde gözle bir sorun görülmüyor. Ana endişem ise (böyle bir şey var mı bilemiyorum lakin) comandantemde bir problem olması.
Cümleten iyi forumlar!

Bilgide hazıra koncu bir insan olmayı pek sevmiyorum, fakat demleme süreleri o kadar vahim ki birileriyle birebir konuşmadan içim rahat etmeyecekti.
Bir süredir giriş seviyesi ekipmanlarla yürüttüğüm kahve yolculuğuma, biraz yatırım yaparak daha da ilerletmek istedim. Kısa bir süre önce Comandante ve V60 edindim. Daha önceleri French press - Makine dönüşümlü kullanıyordum.
Bir türlü demleme süresini tutturamıyorum, ve akıl almaz süreler çıkıyor ortaya. Acaba comandante'm mi bozuk demeye başladım kendi kendime. Yardımcı olabilecek herkese çok teşekkür ederim şimdiden.
Ekipman: Hario v60 02 seramik + 100lü naylon paket bleached hollanda üretimi hario filtre.
Deneme 1: Standart 26 klikte öğütülmüş 21 gram light roast guetamala + 320 ml su. 93-94 derece. Demleme süresi 4:50
Deneme 2: Standart 29 klikte öğütülmüş 23 gram light-medium roast brezilya + 350 ml su. 93-94 derece. Demleme süresi: 5:10
30 sn 50 ml blooming. Spiral ve düşük debide, kahvelerin üzeri kurumaya yanaştıkça su ekleme. 3-4 part sürüyor en az. Swirl söz konusu değil.
Bir de etiyopya kullansam başıma neler gelecekti düşünmek dahi istemiyorum...
Dipnot: O kadar uzun sürüyor ki, artık su süzülmeye devam etse de ben alıyorum v60'ı server'ın üzerinden. Bıraksam daha devam edecek utanmaz.
Birkaç yerden hario hollanda filtrelerin uzun sürdüğünü okudum. Lakin sadece bu sebepten bu setup'ta bu korkunç süreleri almam normal midir ? Grinder'ın burrlerinde gözle bir sorun görülmüyor. Ana endişem ise (böyle bir şey var mı bilemiyorum lakin) comandantemde bir problem olması.
Cümleten iyi forumlar!