• Eylül Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Eylül ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Spada Coffee olarak seçildi. Bu konudan Ağustos ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

V60 Seti Önerileri

İsim
Suleyman
Daha fazla  
İsim
Suleyman
Espresso Makinesi
Breville Bes810
Değirmen
BCG820 and Timemore C2
Selamlar,
Espresso dan sonra V60 da demleme yapmayı planlıyorum.
V60 için gerekli ekipmanları almayı planlıyorum, bu konu da önerileri toplamak istiyorum.
V60 plastik, porselen mi? delik sayısı, kağıt önerisi falan bu konuda tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Kısaca söyleyeyim: Plastik v60, gooseneck kettle, tartı, termometre, değirmen, mümkünse 40'lı hario japon filtre (olmadı 100lü japon yeterli.)

Şimdi söyleyeceklerim en ucuz seçenekler:

Plastik v60 pek çok yerde satılıyor hario'nun sitesinde bulabilirsiniz sanırım.

Gooseneck Kettle için: Nurgaz Campout Kahve Demliği veya Epinox Barista Kettle. Daha kontrollü bir döküş için bu gerekli.

Tartı: Weather Forecast veya Kaan tartı (ikisi aynı şey)

Termometre için ben Weather Forecast thr267 kullanıyorum idare ediyor.

Değirmeniniz vardır sanırım.

Filtreyi de kolayca bulabilirsiniz 40'lı japon filtre daha pahalı ama daha hızlı akış sunar ama 100'lü japon daha ekonomiktir. Aralarında geçirgenlik olarak dağlar kadar fark yok toplam demlemeye 10-15 saniye etkisi olabilir. Hollanda üretimi filtreden uzak durun.

alakasız gelebilir ama nitelikli türk kahvesi cezvesi tavsiye ederim.

v60 için plastik öneririm. fincana düşen kahvenin ısısı en yüksek plastikte sağlanıyor(bakır denemedim). fiyatı da şu anki piyasaya göre çok uygun. filtre olarak 100lü bol poşetle başlayın ilk etapta kafanız karışmasın. gooseneck bütçe meselesi açıkcası elektrikli bütün ihtiyacınızı görecektir ama ocaküstü de fena değil.

Kısaca söyleyeyim: Plastik v60, gooseneck kettle, tartı, termometre, değirmen, mümkünse 40'lı hario japon filtre (olmadı 100lü japon yeterli.)

Şimdi söyleyeceklerim en ucuz seçenekler:

Plastik v60 pek çok yerde satılıyor hario'nun sitesinde bulabilirsiniz sanırım.

Gooseneck Kettle için: Nurgaz Campout Kahve Demliği veya Epinox Barista Kettle. Daha kontrollü bir döküş için bu gerekli.

Tartı: Weather Forecast veya Kaan tartı (ikisi aynı şey)

Termometre için ben Weather Forecast thr267 kullanıyorum idare ediyor.

Değirmeniniz vardır sanırım.

Filtreyi de kolayca bulabilirsiniz 40'lı japon filtre daha pahalı ama daha hızlı akış sunar ama 100'lü japon daha ekonomiktir. Aralarında geçirgenlik olarak dağlar kadar fark yok toplam demlemeye 10-15 saniye etkisi olabilir. Hollanda üretimi filtreden uzak durun.
ek olarak bahsedilen kettleları alacaksanız kirpi süzgeç. termometre de şart değil, olsa iyi olur tabii. bende var çoğu zaman kullanmıyorum.

ek olarak bahsedilen kettleları alacaksanız kirpi süzgeç. termometre de şart değil, olsa iyi olur tabii. bende var çoğu zaman kullanmıyorum.

gooseneck e kirpi süzgeç mi kullanıyorsunuz? Yavaşlatmak için değil mi? Türbilanslı bi akışa neden olmuyor mu?

gooseneck e kirpi süzgeç mi kullanıyorsunuz? Yavaşlatmak için değil mi? Türbilanslı bi akışa neden olmuyor mu?
evet yavaşlatmak için. türbülansa neden olmuyor. forumda bir konusu var orda güzel bilgiler bulabilirsin ama konuları bulmakta çok başarısızım. epinox barista kettle ve genel döküş ipuçları gibi bir şeydi.

inat ettim buldum: https://www.kahvekulubu.net/sosyal/...us-ipuclari-tecrubeleri.501/page-9#post-26136

okumanızı tavsiye ederim.

@teyyaredenkahve timemore dripper hakkinda bilgin var mi? V60 ile kalita arasi bir akışa mi sahip acaba

Timemore dripper da V60 gibi konik ve altındaki tek delik ile akış kontrol ediliyor. Farkı genel olarak iç tasarımı ve de kristal gibi ışığı kırması :) Estetik duruyor.

İç kısım 3 farklı bölgeye ayrılmış. demlemeye katkı sağladığı söylenmiş. Üst kısımda girinti çıkıntı yok, filtre yapışıyormuş, orta ve alt kısımlarda da demlemeyi optimize eden girinti çıkıntılar var. Gelince denemek istediğim bir ürün.

Bildiğim kadarıyla standart V60 filtreleri ile kullanılıyor.

Timemore dripper da V60 gibi konik ve altındaki tek delik ile akış kontrol ediliyor. Farkı genel olarak iç tasarımı ve de kristal gibi ışığı kırması :) Estetik duruyor.

İç kısım 3 farklı bölgeye ayrılmış. demlemeye katkı sağladığı söylenmiş. Üst kısımda girinti çıkıntı yok, filtre yapışıyormuş, orta ve alt kısımlarda da demlemeyi optimize eden girinti çıkıntılar var. Gelince denemek istediğim bir ürün.

Bildiğim kadarıyla standart V60 filtreleri ile kullanılıyor.
Ben v60 kadar hizli demleme yaptigini sanmiyorum belki daha dengeli kahveler yapar diye umutlandım.Cıkıntilari daha yumuşak gözukuyor

@teyyaredenkahve timemore dripper hakkinda bilgin var mi? V60 ile kalita arasi bir akışa mi sahip acaba
Merhaba plastik model timemore V60 dripper kullanıyorum daha önce Kalita kullanmadığım içim onunla kıyaslayamam ama cam ve seramik V60 modellerine göre bence ısı ve akış hızı avantajı var.Kağıt üzerine tam oturuyor

Merhaba plastik model timemore V60 dripper kullanıyorum daha önce Kalita kullanmadığım içim onunla kıyaslayamam ama cam ve seramik V60 modellerine göre bence ısı ve akış hızı avantajı var.Kağıt üzerine tam oturuyor
Tesekkurler yanıt icin ısı sorunu plastik harioda da yok ve ucuz.Önemli olan demleme farkliliği o konu hakkinda bir sey diyebilir misiniz? V60 ile kiyalanirsa

Tesekkurler yanıt icin ısı sorunu plastik harioda da yok ve ucuz.Önemli olan demleme farkliliği o konu hakkinda bir sey diyebilir misiniz? V60 ile kiyalanirsa
Alırken lillydrip ile beraber almıştım bu sebeple öğütümümüde İncelttim ama akış hızı kaybı yaşamadım ,tatsal olarak ciddi bir fark hissettiğini söyleyemem ,malzeme kalitesi olarak premium bir hissiyatı var.Fiyatına göre düşünülebilir

Geri