• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

V60 renklere göre farklılık

ekşibirazsanki

Barista
İsim
Ümit
Merhaba
Geçenlerde 6 yıllık beyaz seramik v60’ım düştü ve çatladı. Bu sebeple yeni v60 siparişi verdim. Lakin beyaz renkli eski olanın iç çıkıntıları, mavi renkli yeni aldığıma göre daha yüksek. Akış daha yavaş olur korkusuyla Türkiye distribütörünü aradım fakat hepsinin aynı olduğunu belirttiler. Daha önce başkasında gördüğüm beyaz seramik v60’ın da çıkıntıları yüksekti diye hatırlıyorum.
Yeni olan 90 gram daha ağır ve belirgin şekilde daha kalın.
Seramik v60 için sizler böyle bir durum deneyimlediniz mi?
Sevgiler

Merhaba
Geçenlerde 6 yıllık beyaz seramik v60’ım düştü ve çatladı. Bu sebeple yeni v60 siparişi verdim. Lakin beyaz renkli eski olanın iç çıkıntıları, mavi renkli yeni aldığıma göre daha yüksek. Akış daha yavaş olur korkusuyla Türkiye distribütörünü aradım fakat hepsinin aynı olduğunu belirttiler. Daha önce başkasında gördüğüm beyaz seramik v60’ın da çıkıntıları yüksekti diye hatırlıyorum.
Yeni olan 90 gram daha ağır ve belirgin şekilde daha kalın.
Seramik v60 için sizler böyle bir durum deneyimlediniz mi?
Sevgiler
Merhabalar.
Buna benzer bir sorun/farklılıkla bende karşılaştım o yüzden eklemek istedim.
Daha önceden satın almış olduğum Hario Cam 02 Dripper kullanırken, dediğiniz gibi akışta yavaşlılık gördüm, yani düz bir çizgi halinde akması gerekiyorken, damla damla olarak iniyordu servera kahve. Sonradan farklı bir dripper alma isteği uyanınca bende, o aralar bi Cafec drippera rastladım, hemen bi tane seramik alıp onda da aynı şekilde, aynı reçetede, kısaca aynı parametrelerde demleme yapmaya başladım. Bu sefer kahve servera düz bir çizgi halinde iniyordu, akışın değiştini bariz görmüş oldum.
Hario cam dripper - 244gr
Cafec seramik dripper - 375gr

Merhabalar.
Buna benzer bir sorun/farklılıkla bende karşılaştım o yüzden eklemek istedim.
Daha önceden satın almış olduğum Hario Cam 02 Dripper kullanırken, dediğiniz gibi akışta yavaşlılık gördüm, yani düz bir çizgi halinde akması gerekiyorken, damla damla olarak iniyordu servera kahve. Sonradan farklı bir dripper alma isteği uyanınca bende, o aralar bi Cafec drippera rastladım, hemen bi tane seramik alıp onda da aynı şekilde, aynı reçetede, kısaca aynı parametrelerde demleme yapmaya başladım. Bu sefer kahve servera düz bir çizgi halinde iniyordu, akışın değiştini bariz görmüş oldum.
Hario cam dripper - 244gr
Cafec seramik dripper - 375gr
Cafec’lerin iç yapısı v60’tan farklı bildiğim kadarıyla. Benim merak ettiğim iki seramik v60’ta beyaz ile farklı renkler arasında akış farkı olup olmadığı

Bende beyaz, kırmızı ve indigo mavisi var.
İndigo mavi ile diğerleri arasında iç çizgi farkı çok yok. Tabiki minimal farklılıklar var, olabilir de. Ama demlemeyi etkileyecek tarzdan bir değişiklik yok.

Fotoğraflardan çizgi kıyaslamak aldatıcı olabilir belki ama ağırlıklarda tolerans haricinde bir farklılık var mı, bende de merak uyandırdı açıkçası. Bende seramik olmadığı için ağırlık kıyaslaması yapamam ama eğer cam V60 sahibi birileri varsa aydınlatabilirse sevinirim, kendi ürünlerinin ağırlıklarıyla. Çünkü bendeki akış da, sanki olması gerekenden farklı, çok da lineer değil gibi geliyor.
Bendeki cam V60, yalın olarak 217 gram
Plastik holder'ı ile birlikte 239 gram

Renkli V60 ile beyaz olanı kıyaslama şansım olmadı ama seramik/porselen ürünlerde kullanılan sır malzemesi aynı bünyede farklı kalınlar ortaya çıkarabilir diye düşünüyorum. Aynı seramik çamurundan yapılmış ürünleri farklı sırlar ile sırlayınca son ağırlıkları aynı olmayabilir yani. Her sır farklı yapıda olduğu için her bünyede farklı etki ortaya çıkarabilir. Çıkıntıların yüksekliği de sır ile alakalı, daha doğrusu sırın akıcılığı ile alakalı olabilir. Daha akıcı bir sır ise çıkıntılarda tutunmaz ve çıkıntılar daha belirgin olur. Mesela beyaz dripper'da kullanılan sır, muhtemelen mavi olan sırdan daha akıcı. Görmediğim için tamamen tahmin ediyorum.

Farklılığın renkle ilgisi yoktur tabi de, tüm dünyaya tüm Hario V60 ların aynı fabrikada aynı kalıpla yapıldığı düşünülemez tabi. Bu durumda da kalıplar arasında, fabrikalar Aras nda ufak tefek farklar olması normal karşılanmalı.

Farklılığın renkle ilgisi yoktur tabi de, tüm dünyaya tüm Hario V60 ların aynı fabrikada aynı kalıpla yapıldığı düşünülemez tabi. Bu durumda da kalıplar arasında, fabrikalar Aras nda ufak tefek farklar olması normal karşılanmalı.
@kafeishi ’nin dediği gibi sırlama sırasında kullanılan renge göre çizgi yüksekliğinde farklılık olup olmadığını merak ediyordum esasen. Fakat bugün denedim ve kullanımda fark olmadığını gördüm :)
Tam süreleri yazarım yakında
Teşekkürler yardımcı olan herkese

Geri