jackjoker
Üye
Daha fazla
- Ekipmanlar
- Delter Coffee Press, Aeropress, Comandante c40, V60, Konchero, Hario Tarti
Merhabalar
V60 ile uğraşanların yakından bildiği bir yöntemdir Kasuya yöntemi.
Japon bir arkadaşın kendi geliştirdiği ve kendi ismini verdiği metod aslına bakarsanız klasik V60 yöntemlerinin dışında bir sisteme sahip.
Yani kalın öğütüm ile v60 olur mu sorusunun cevabı? evet olur arkadaşlar.
Ama nasıl olur?
Kasuya döküm aralıkları ve süreleri ile hesaplamalar yaparak aslında kahve içinde ki aromaların, gövdenin, asitlik dengesinin sağlanabileceğini söylüyor.
Yani aslında nasıl bir kahve içmek istiyorsanız bunun cevabı sizin hangi metodu kullanmanız gerektiğinde yatıyor.
bunun için basit ve güzel bir formül yapmış.
bende sizler daha iyi anlayın ve uygulayın diye bir excel haline getirdim ve basitleştirdim.
Benzerleri yine nette bulunabilir ama bunun kadar sade değiller.
40:60 Method Tetsu Kasuya Excel Chart by JackJoker
Kasuya Method Excel by JackJoker
bağlantı linki için yetki talebi ederken hangi forumdan geldiğinizi yazarsanız sevinirim. herkese açmıyorum excel'i.
herhangi bir sorunuz olursa Kasuya metodu ile ilgili bu başlık altından yazabilirsiniz.
not: Kasuya dripper için ideal öğütme aralığı Comandante için 33 - 35 klik arasıdır.
Su sıcaklığı 93 Derece

V60 ile uğraşanların yakından bildiği bir yöntemdir Kasuya yöntemi.
Japon bir arkadaşın kendi geliştirdiği ve kendi ismini verdiği metod aslına bakarsanız klasik V60 yöntemlerinin dışında bir sisteme sahip.
Yani kalın öğütüm ile v60 olur mu sorusunun cevabı? evet olur arkadaşlar.
Ama nasıl olur?
Kasuya döküm aralıkları ve süreleri ile hesaplamalar yaparak aslında kahve içinde ki aromaların, gövdenin, asitlik dengesinin sağlanabileceğini söylüyor.
Yani aslında nasıl bir kahve içmek istiyorsanız bunun cevabı sizin hangi metodu kullanmanız gerektiğinde yatıyor.
bunun için basit ve güzel bir formül yapmış.
bende sizler daha iyi anlayın ve uygulayın diye bir excel haline getirdim ve basitleştirdim.
Benzerleri yine nette bulunabilir ama bunun kadar sade değiller.
40:60 Method Tetsu Kasuya Excel Chart by JackJoker
Kasuya Method Excel by JackJoker
bağlantı linki için yetki talebi ederken hangi forumdan geldiğinizi yazarsanız sevinirim. herkese açmıyorum excel'i.
herhangi bir sorunuz olursa Kasuya metodu ile ilgili bu başlık altından yazabilirsiniz.
not: Kasuya dripper için ideal öğütme aralığı Comandante için 33 - 35 klik arasıdır.
Su sıcaklığı 93 Derece

Son düzenleme: