• Temmuz Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Temmuz ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile William's Roastery olarak seçildi. Bu konudan Temmuz ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Grubuna katılmayı ve Instagram adresimizden bizi takip etmeyi unutmayın.

V60 Kasuya metodu tarifi ve excel uygulaması

jackjoker

İyi Bilinen Üye
Konum
Turkey
Daha fazla  
Ekipmanlar
Delter Coffee Press, Aeropress, Comandante c40, V60, Konchero, Hario Tarti
Merhabalar

V60 ile uğraşanların yakından bildiği bir yöntemdir Kasuya yöntemi.
Japon bir arkadaşın kendi geliştirdiği ve kendi ismini verdiği metod aslına bakarsanız klasik V60 yöntemlerinin dışında bir sisteme sahip.
Yani kalın öğütüm ile v60 olur mu sorusunun cevabı? evet olur arkadaşlar.
Ama nasıl olur?
Kasuya döküm aralıkları ve süreleri ile hesaplamalar yaparak aslında kahve içinde ki aromaların, gövdenin, asitlik dengesinin sağlanabileceğini söylüyor.
Yani aslında nasıl bir kahve içmek istiyorsanız bunun cevabı sizin hangi metodu kullanmanız gerektiğinde yatıyor.
bunun için basit ve güzel bir formül yapmış.
bende sizler daha iyi anlayın ve uygulayın diye bir excel haline getirdim ve basitleştirdim.
Benzerleri yine nette bulunabilir ama bunun kadar sade değiller.

40:60 Method Tetsu Kasuya Excel Chart by JackJoker
Kasuya Method Excel by JackJoker

bağlantı linki için yetki talebi ederken hangi forumdan geldiğinizi yazarsanız sevinirim. herkese açmıyorum excel'i.

herhangi bir sorunuz olursa Kasuya metodu ile ilgili bu başlık altından yazabilirsiniz.

not: Kasuya dripper için ideal öğütme aralığı Comandante için 33 - 35 klik arasıdır.
Su sıcaklığı 93 Derece

1579617752376.png
 
Son düzenleme:

PortatifBarista

İyi Bilinen Üye
Konum
Eskişehir-Ankara
İsim
Burak ATA
Daha fazla  
İsim
Burak ATA
Espresso Makinesi
:(
Değirmen
Comandante C40 Nitro Blade Hand Grinder
Ekipmanlar
Konchero Gooseneck Kettle, Hario V60 Dripper, Hario İmmersion Dripper, Kaliteo Dripper, Kaan Hassas Tartı, Act Refraktometre
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Ankara-Eskişehir
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Tepebaşı (Eskişehir)
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Emek Semti (Ankara)
Hazırlamış olduğunuz bu uygulamayı geçen gün kullandım sonuç hem pratik (hesap yapmak zorunda kalmıyorum 😊) hemde muazzam. Emeğinize sağlık.
 

cemix

İyi Bilinen Üye
Konum
Lüleburgaz
İsim
Cemil
Daha fazla  
İsim
Cemil
Değirmen
Lelit Fred
Bu yöntemin özellikle çok verimli olduğunu düşündüğünüz bir özel durum var mı? Örneğin "doğal işlenmiş kahvelerde çok verimli oluyor", "açık kavrumlarda kullanıyorum" gibi durumlar?
 

oguzhanata

İyi Bilinen Üye
Konum
Ankara
İsim
Oğuzhan Ata
Daha fazla  
İsim
Oğuzhan Ata
Değirmen
Timemore Chestnut Nano, Comandante c40
Ekipmanlar
V60, Aeropress, Mokapot, Frech Press, Kalita
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Ankara
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Yenimahalle
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Beytepe
Bunu biraz geç gördüm, elinize sağlık mükemmel bir tablo olmuş.
 

Kdundar

İyi Bilinen Üye
İsim
Korhan Dündar
Daha fazla  
İsim
Korhan Dündar
Değirmen
Comandante C40
Ekipmanlar
Hario V60, Kalita Wave 185, Aeropress, Fellow Stagg EKG
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İstanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Kartal
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Sancaktepe
Bu yöntemin özellikle çok verimli olduğunu düşündüğünüz bir özel durum var mı? Örneğin "doğal işlenmiş kahvelerde çok verimli oluyor", "açık kavrumlarda kullanıyorum" gibi durumlar?
Açıkcasi benim tecrübem bir genelleme yapamamak tarafında. Doğal olup iyi sonuç aldığım da oldu, yıkanmış olup çok kötü sonuç aldığımda.
Bu yöntemin bence artısı, gerçekten asidite ve tatlılık vurgusunu büyük ölçüde manipüle edebiliyor olmanız. Ama öğütüm çok kalın olduğu için çoğu durumda daha ince çekim yaptığım başka metodlar kadar bazı lezzetleri çok yoğun alamıyorum.
Bu metoddan en büyük kazancım, Blooming aşamasında kullanılan su miktarının kahvenin genel karakterini nasıl değiştirdiği oldu.
Herhangi başka bir metod da demleseniz Blooming de kullanılan su x2 orana ne kadar yaklaşırsa o kadar tatlıya vurgu, x3 un üzerine cikilmaya başlandığında o kadar asiditeye vurgu oluyor.
 
Son düzenleme:

güneç aydın

Yeni Üye
İsim
Güneç
Daha fazla  
İsim
Güneç
Merhabalar

V60 ile uğraşanların yakından bildiği bir yöntemdir Kasuya yöntemi.
Japon bir arkadaşın kendi geliştirdiği ve kendi ismini verdiği metod aslına bakarsanız klasik V60 yöntemlerinin dışında bir sisteme sahip.
Yani kalın öğütüm ile v60 olur mu sorusunun cevabı? evet olur arkadaşlar.
Ama nasıl olur?
Kasuya döküm aralıkları ve süreleri ile hesaplamalar yaparak aslında kahve içinde ki aromaların, gövdenin, asitlik dengesinin sağlanabileceğini söylüyor.
Yani aslında nasıl bir kahve içmek istiyorsanız bunun cevabı sizin hangi metodu kullanmanız gerektiğinde yatıyor.
bunun için basit ve güzel bir formül yapmış.
bende sizler daha iyi anlayın ve uygulayın diye bir excel haline getirdim ve basitleştirdim.
Benzerleri yine nette bulunabilir ama bunun kadar sade değiller.

40:60 Method Tetsu Kasuya Excel Chart by JackJoker
Kasuya Method Excel by JackJoker

bağlantı linki için yetki talebi ederken hangi forumdan geldiğinizi yazarsanız sevinirim. herkese açmıyorum excel'i.

herhangi bir sorunuz olursa Kasuya metodu ile ilgili bu başlık altından yazabilirsiniz.

not: Kasuya dripper için ideal öğütme aralığı Comandante için 33 - 35 klik arasıdır.
Su sıcaklığı 93 Derece

Ekli dosyayı görüntüle 26
merhaba, ben Güneç.

kahvekulübü.net forumu'ndayım.

yetki verirsen hazırladığın tablodan faydalanmak isterim.
 

DenizKSK

İyi Bilinen Üye
Konum
Gayrettepe-KARŞIYAKA
İsim
Denizcan
Daha fazla  
İsim
Denizcan
Değirmen
Molent G50 Black, Epinox Seramik değirmen
Ekipmanlar
Stanley Classic Perfect Pour Over, Porselen V60, Plastik V60, Hario Drip Kettle AIR, Konchero ısı ayarlı 1lt kettle, Epinox siyah barista kettle, LilyDrip, MeloDrip, Timemore Crystal Eye Dripper 02
Ben de yeni gördüm hazırlamış olduğunuz tabloyu. Emeğinize sağlık. Hep 22/350 reçete yapan ben 70'lik basamakla gittiğimi farkettim, dengeli bir yapıdaymışım. 🙂
 
Üst