Kahveniz çok taze ise ön demlemede karbondioksit çıkışından dolayı da kanallama olabilir. Yaptığınız kötü birşey değil kesinlikle. Tazelik kaynaklıysa eğer bahsettiğiniz durum, demlemeden yarım saat kadar önce de öğütüp kahveyi dinlendirebilirsiniz kahveyi, sonrasında demleyebilirsiniz, ya da gaz salınım süresi için genel olarak biraz daha bekleyebilirsiniz. Başka bir yol da ön demleme esnasında kaşıkla karıştırarak da bu durumun önüne geçebilir, çözünmeyi arttırabilirsiniz.Merhaba arkadaşlar Goosneck kettle kullanmama rağmen bloomimgten sonra her zaman kanallanma oluyor. Bunu 2. Döküşte rao yaparak dengeliyorum. Bu normal mi?
Kahveniz çok taze ise ön demlemede karbondioksit çıkışından dolayı da kanallama olabilir. Yaptığınız kötü birşey değil kesinlikle. Tazelik kaynaklıysa eğer bahsettiğiniz durum, demlemeden yarım saat kadar önce de öğütüp kahveyi dinlendirebilirsiniz kahveyi, sonrasında demleyebilirsiniz, ya da gaz salınım süresi için genel olarak biraz daha bekleyebilirsiniz. Başka bir yol da ön demleme esnasında kaşıkla karıştırarak da bu durumun önüne geçebilir, çözünmeyi arttırabilirsiniz.
Gerek var mıdır ya da yok mudur sorusunu elde ettiğiniz kahvenin lezzet durumuna göre değerlendirmeniz en iyisi. Ben tercihen kahve yatağını ajite etmeyi daha kuvvetli dökerek ya da su sıcaklığıyla oynayarak tercih ediyorum. Elde etmek istediğiniz ve elde ettiğiniz tatlara göre parametreleri kahvenin ihtiyacına göre istediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz. Tek bir doğru yok. Kahveyi güzel yapan şey de bu.Orkun Bey,
Kavrum sonrası 5-10 gün beklemiş bir kahvenin blooming süreci sırasında karıştırma ya da çalkalama işlemlerine gerek yok mudur?
Rao, Hoffmann vs. birçok demleme tarifinde blooming için kahveyi döktükten hemen sonra kahvenin tamamının ıslatılması amaçlı öneriliyor ama bu taze kahveler için mi geçerli daha çok, ne dersiniz?
Merhaba arkadaşlar Goosneck kettle kullanmama rağmen bloomimgten sonra her zaman kanallanma oluyor. Bunu 2. Döküşte rao yaparak dengeliyorum. Bu normal mi?