• Eylül Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Eylül ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Spada Coffee olarak seçildi. Bu konudan Ağustos ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

V60 kanallanma

Barista17

Yeni Üye
İsim
Turgut
Daha fazla  
İsim
Turgut
Merhaba arkadaşlar Goosneck kettle kullanmama rağmen bloomimgten sonra her zaman kanallanma oluyor. Bunu 2. Döküşte rao yaparak dengeliyorum. Bu normal mi?

Merhaba arkadaşlar Goosneck kettle kullanmama rağmen bloomimgten sonra her zaman kanallanma oluyor. Bunu 2. Döküşte rao yaparak dengeliyorum. Bu normal mi?
Kahveniz çok taze ise ön demlemede karbondioksit çıkışından dolayı da kanallama olabilir. Yaptığınız kötü birşey değil kesinlikle. Tazelik kaynaklıysa eğer bahsettiğiniz durum, demlemeden yarım saat kadar önce de öğütüp kahveyi dinlendirebilirsiniz kahveyi, sonrasında demleyebilirsiniz, ya da gaz salınım süresi için genel olarak biraz daha bekleyebilirsiniz. Başka bir yol da ön demleme esnasında kaşıkla karıştırarak da bu durumun önüne geçebilir, çözünmeyi arttırabilirsiniz.

Kahveniz çok taze ise ön demlemede karbondioksit çıkışından dolayı da kanallama olabilir. Yaptığınız kötü birşey değil kesinlikle. Tazelik kaynaklıysa eğer bahsettiğiniz durum, demlemeden yarım saat kadar önce de öğütüp kahveyi dinlendirebilirsiniz kahveyi, sonrasında demleyebilirsiniz, ya da gaz salınım süresi için genel olarak biraz daha bekleyebilirsiniz. Başka bir yol da ön demleme esnasında kaşıkla karıştırarak da bu durumun önüne geçebilir, çözünmeyi arttırabilirsiniz.

Orkun Bey,

Kavrum sonrası 5-10 gün beklemiş bir kahvenin blooming süreci sırasında karıştırma ya da çalkalama işlemlerine gerek yok mudur?

Rao, Hoffmann vs. birçok demleme tarifinde blooming için kahveyi döktükten hemen sonra kahvenin tamamının ıslatılması amaçlı öneriliyor ama bu taze kahveler için mi geçerli daha çok, ne dersiniz?

Orkun Bey,

Kavrum sonrası 5-10 gün beklemiş bir kahvenin blooming süreci sırasında karıştırma ya da çalkalama işlemlerine gerek yok mudur?

Rao, Hoffmann vs. birçok demleme tarifinde blooming için kahveyi döktükten hemen sonra kahvenin tamamının ıslatılması amaçlı öneriliyor ama bu taze kahveler için mi geçerli daha çok, ne dersiniz?
Gerek var mıdır ya da yok mudur sorusunu elde ettiğiniz kahvenin lezzet durumuna göre değerlendirmeniz en iyisi. 👍 Ben tercihen kahve yatağını ajite etmeyi daha kuvvetli dökerek ya da su sıcaklığıyla oynayarak tercih ediyorum. Elde etmek istediğiniz ve elde ettiğiniz tatlara göre parametreleri kahvenin ihtiyacına göre istediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz. Tek bir doğru yok. Kahveyi güzel yapan şey de bu. 🤘🤘

Ben ön demleme için suyu döktükten sonra, cam bir tüp ya da çubuk yardımıyla kahve yatağını 1-2 kez karıştırıyorum. Bu da bütün kahvenin ıslanmasını sağlıyor. Kanallanma riskini azaltıyor. Rao spin de aynı amaç için kullanılabilir.

Ön demleme ardından 15-20 saniye daha baloncuk çıkışı olabilir ama bu süreden sonra devam ediyorsa, kanallanmadan şüphe etmek lazım.

@orkunustel dediği gibi taze kahvelerde önceden öğütmek CO2 çıkışını hızlandırır. Ben taze kahvelerde ön demleme süresini 40 sn olarak yapıyorum. Kahve çok taze değilse 30 saniye yapıyorum. Bir de ön demleme için uzun süredir 1:3 kullanıyorum. Tavsiye ederim.

Immersion dripper varsa, o da çok yardımcı olan bir ekipman.

Bu kanallanma olayını net olarak tarif edebilecek bir görsel var mıdır?

Edit: daha önceki araştırmalarımda denk gelmediğim bir makale buldum bu arada.

Geri