V60 Demlemelerinde hepimizin endişesidir kanallanma olması. Homojen bir çözünme için bir çok tekniğe başvuruyoruz bazen de acaba fazla mı abartıyoruz dediğimiz oluyor. Kanallanma efsane olabilir mi sorusundan hareketle basit bir gözlem yapmak istedim ve aşağıdaki tablolar oluştu. Tabi ki tek bir deneme yaptığım için bu deney sayılmaz ama farklı demleme teknikleriyle deney yapmak isteyen arkadaşlara örnek olabilir. İzlediğim yol şöyle oldu:
Doğal işlenmiş Etiyopya kahvemi (Çok toz üreten bir kahveydi.) kalın öğütüp olabildiğince düz bir demleme yapmaya çalıştım. Yani suyu ortadan dairesel hareketle yavaşça döküp karıştırma yapmadan demlemeyi bitirdim. Kendi halinde soğumaya bıraktım yatmadan da v60 ile birlikte buzluğa koydum. Sabah çıkarıp biraz çözünmesini bekleyip kağıttan ayırdım ve ikiye kestim. Yorumlarınız veya benzer deneylerinizi paylaşırsanız sevinirim
Doğal işlenmiş Etiyopya kahvemi (Çok toz üreten bir kahveydi.) kalın öğütüp olabildiğince düz bir demleme yapmaya çalıştım. Yani suyu ortadan dairesel hareketle yavaşça döküp karıştırma yapmadan demlemeyi bitirdim. Kendi halinde soğumaya bıraktım yatmadan da v60 ile birlikte buzluğa koydum. Sabah çıkarıp biraz çözünmesini bekleyip kağıttan ayırdım ve ikiye kestim. Yorumlarınız veya benzer deneylerinizi paylaşırsanız sevinirim