• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

V60 ile kahve demleme

hakansarikurt

Yeni Üye
İsim
Hakan Sarıkurt
Daha fazla  
İsim
Hakan Sarıkurt
Merhaba arkadaşlar. Molent g50 ve porselen v60 ikilisi ile nitelikli kahve denemelerine yeni başladım. Hario'nun japon üretimi filtreleriyle yaptığım demlemelerde molent ile 50 kliğe kadar çıkmama rağmen demleme süresi 4 dakikayı geçiyor. Değirmen kalibrasyonuyla ilgili bir sıkıntı olabilir mi? 50 klikteki öğütüm ise şu şekilde

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2022-02-18 at 17.47.33.jpeg
    WhatsApp Image 2022-02-18 at 17.47.33.jpeg
    99.1 KB · Görüntüleme: 77
Kazboyun kette kullanıyorum. Kullandığım dripper güral porselenin v60 klonu. Onunla ilgili bir durum olabilir mi?

Hario marka v60 kullanmak daha iyidir. Bazı markaların dripperlarının yamuk olduğunu okumuştum. Bu da akışı yavaşlatabiliyor. Plastik hario v60 tavsiye ederim.
Birde acaba kağıtla ilgili bir sıkıntı mı var diye Tchibo'nun beyaz makine filtresini katlayarak denedim. Bu sefer 40 klikle daha ince bir öğütümle yine aynı oranla bu sefer 3.30 da falan bitti demleme. İlk kullandığım Hario'nun yüzlü poşette olan filtresi

Birde acaba kağıtla ilgili bir sıkıntı mı var diye Tchibo'nun beyaz makine filtresini katlayarak denedim. Bu sefer 40 klikle daha ince bir öğütümle yine aynı oranla bu sefer 3.30 da falan bitti demleme. İlk kullandığım Hario'nun yüzlü poşette olan filtresi
Bildiğim kadarıyla Hario'nun o filtresini kullanan kişiler bu kadar sorun yaşamıyor. En hızlı sonuçlar için Cafec TH3 veya Hario'nun içinde 40 tane olan filtrelerini kullanabilirsiniz.

Gramajın çok denemedim ama bende aynı setup üstündeyim. 35klik 2.30 bitiş. 15/250

Ben de Molent G50 ve Güral porselen V60 kullanıyorum. Aynı sorun bende de olmuştu sorun Hario dar poşetli filtredeymiş. Cafec traditional ile şimdi yaklaşık 2,5-3 dk. bitiyor.

Son düzenleme:
Ben de Molent G50 ve Güral porselen V60 kullanıyorum. Aynı sorun bende de olmuştu sorun Hario dar poşetli filtredeymiş. Cafec traditional ile şimdi yaklaşık 2,5-3 dk. bitiyor.
nerdeyse french press öğütümü ayarında bile 320 ml demlemede 5 dakika süreyi dolduruyorsa bu filtre kağıdı tam anlamıyla çöp o zaman. Ben de japon üretimi diye aldıydım

Geri