darkspace
Barista
- İsim
- Berkay
Daha fazla
- İsim
- Berkay
Bir süredir kahveyi hemen bitirmekten çekindiğim için 13gr/200ml April Coffee tarifini yapıyorum, ve süre olarak 2.15-2.20 arasını hedefliyorum. Fakat kahve demlemenin en güzel olaylarından birisi de farklı kahvelerin yanı sıra farklı demleme yöntemleri de denemek. Bugün 1:1:1 yöntemini denedim ve CleanCup Santa Rosa ile ilginç bir sonuç çıktı, tatlılık daha azdı fakat asidite daha belirgindi. Bunu da görünce sırayla yöntemleri denemek istiyorum, ve forumda en çok kullanılan yöntemler üzerinden bir sıralamayla giderek denemek istiyorum.
Siz en çok hangi yöntemi kullanıyorsunuz? Farklı veya aynı kahvelerde farklı özellikleri çıkarabilmek için yöntem değiştiriyor musunuz yoksa standart bir yöntem üzerinden mi gidiyorsunuz? Sizlerin de bilgisini ve tecrübesini öğrenmek isterim
Siz en çok hangi yöntemi kullanıyorsunuz? Farklı veya aynı kahvelerde farklı özellikleri çıkarabilmek için yöntem değiştiriyor musunuz yoksa standart bir yöntem üzerinden mi gidiyorsunuz? Sizlerin de bilgisini ve tecrübesini öğrenmek isterim