• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

V60 için Tetsu Kasuya Tek Döküş Metodunu İnceliyoruz! - Ünlü Kahve Reçetelerini Deniyoruz

orkunustel

Barista
İsim
Orkun Üstel
Tetsu Kasuya denince benim aklıma ilk gelen şey kahve konusunda devrim oluyor genelde. 🙃

İnsanlar ne kadar belirli kalıplara girmek istese de kahve konusunda, 2016 Dünya Demleme Şampiyonu bu konuda akıllarımıza kazıdıklarımızı, ön yargılarımızı tek tek yıkıyor. Videoda konuştuğum metot 4/6 metodunun yanında bayağı bir geri planda kalmış fakat yine 4/6 kadar ilginç bir metot. Herkese, her kahveye uyar mı? Değişir. Ama öğrenilecek bir şeyler var mı? Her zaman! Hele ki konu Tetsu Kasuya'nın üretimleri ise.

Evet akıllardaki tüm kalıpları yıkan Tetsu Kasuya'nın ikinci metodu olan tek döküş için sizleri videolara alalım. Denediyseniz deneyimlerinizi, denemediyseniz de gördüğünüz kadarıyla fikirlerinizi, yorumlarda, forumlarda konuşalım.

Keyifli seyirler!

Yanardağ patlamaya hazırlanıyor diyebiliriz
7A9AC340-3570-41F1-9358-F39CBD0D3854.jpeg

Timemore c3 -12 klik
17 saniyede döküş tamamladım
1'35" demleme tamamlandı.

Kahveyi başka biri önüme getirse şeker katmışlar diyebilirdim. Asidik karakterli bir kahveden asiditeyi yok etmiş diyebilirim. Gövde beklediğimden daha düşük oldu ama cidden yap dök çık şeklinde rahatsız etmeyen hatta ara sıra yapayım da tatlı tatlı içeyim tarifi oldu.

Teşekkür ederim video için 🫠

Videoyu az önce izledim ve hemen kalkıp denemeye koyuldum .

Firma : CoffeeNutz
Kahve : Burundi kayanza businde station honey
Su : Pınar madran
Öğütüm : Cmd 15 click
Ekipman : Hario Plastik V60

Döküş bitimi : 28.sn
Demleme bitimi : 1.56

15 çok mu ince oldu diye düşünürken , 14 e düşülebilir diye düşünüyorum aslında süre her ne kadar orjinal kasuya reçetesinden uzun sürmüş olsa da . Genelde evime gelen kahveyle tanıştırdığım arkadaşlarıma hem asiditesi belirgin kahveleri ikram etmek oldukça zorlu bir hale geliyordu. Çok tatlı ve asiditesi belli olmayan bir kahve oldu . Kesinlikle yeni favori misafir tarifim olacak bundan sonra .

15 çok mu ince oldu diye düşünürken , 14 e düşülebilir diye düşünüyorum aslında süre her ne kadar orjinal kasuya reçetesinden uzun sürmüş olsa da . Genelde evime gelen kahveyle tanıştırdığım arkadaşlarıma hem asiditesi belirgin kahveleri ikram etmek oldukça zorlu bir hale geliyordu. Çok tatlı ve asiditesi belli olmayan bir kahve oldu . Kesinlikle yeni favori misafir tarifim olacak bundan sonra .
@bilkan cmd 20 ile 20 saniye döküşte 1.30 civarında bitirdiğini söylemişti. İsterseniz siz de bir kahvenizde bunu deneyebilirsiniz.

Ekli dosyayı görüntüle 23120

Timemore c3 -12 klik

Kahveyi başka biri önüme getirse şeker katmışlar diyebilirdim. Asidik karakterli bir kahveden asiditeyi yok etmiş diyebilirim. Gövde beklediğimden daha düşük oldu ama cidden yap dök çık şeklinde rahatsız etmeyen hatta ara sıra yapayım da tatlı tatlı içeyim tarifi oldu.

Ellerine sağlık dostum. ☕☕

Misafir tarifi demek de mantıklı bir kategorizasyon olmuş, zira asiditesi yüksek kahveleri bile baklava şerbetine çevirecek performansa sahip bu metot. 😅 Böylelikle asiditeden rahatsız olan yeni başlayanlara da kolayca memnun içim deneyimi yaratır bu reçete.

Teknik problemleri var, ama tekniğe takılmayacak geniş kitleye memnuniyet sağlayacak çok yoğun tatlılıkta kahveler sunacağı kesin.

Tadım puanı oldukça yüksek üst segment kahvelerde de bir bakmak lazım, kompleksiteyi öldürmeden, asidite tatlılık dengeli kahveler çıkartabilir yine bu reçete de.

Asiditesi yüksek kahvede deneyen herkesin tersine elimde kalan 3 aylık espresso kavrum bochisada denedim, kahve yatağında krater oluşmakla beraber güzel bir çıktı verdi.

Edit: Çıktının güzel olmasında Bochisa'nın espresso kavrum olmasına rağmen asidik sayılacak bir kahve olması da etkili olabilir.

Asiditesi yüksek kahvede deneyen herkesin tersine elimde kalan 3 aylık espresso kavrum bochisada denedim, kahve yatağında krater oluşmakla beraber güzel bir çıktı verdi.

Edit: Çıktının güzel olmasında Bochisa'nın espresso kavrum olmasına rağmen asidik sayılacak bir kahve olması da etkili olabilir.
Yatağın görüntüsü de reçete gibi fazla alışıldığın dışında. 😅 Ama acı çıkar ön yargısını yıkıyor büyük ölçüde. Benim en büyük ön yargım bitter çıkması idi ilk açıklandığı zamandan beridir. Öyle çıktı vermedi demlediğim de.

Mugen dripper ile daha iyi sonuç alınabilir mi?
Bir kişi daha bunu yorumlara yazmıştı. Hiç Mugen kullanmadım ama yapısını Chemex benzeri olduğu için tahmin edebiliyorum. Teknik bazı doğabilecek problem ihtimallerini azaltır, yiv olmadığı için akış yavaştır tahmin ediyorum, öğütmeyi kalınlaştırarak çözülür. Varsa sizde deneyin derim.

Mugen yavaş olduğu için kaba su döküşe daha töleranslı olabilir. Tıpkı kalita gibi. Ama kazboyun ile yavaş döküşte fark etmez diye düşünüyorum. Ama mugen dripper almayı düşünüyorum bu yüzden. Su dökme tekniğim baya kötü. :D

Videoyu hızlıca izleyip bu tarifi pek iyi sonuçlar almadığım Etiyopya Duwancho (Natural) kahvesinde denedim. Benim demlemem 1.50'de bitti. Öyle aşırı tatlı ve asiditeden yoksun bir sonuçtan ziyade orta derecede tatlılık ve orta-yüksek asidite hissettim. Florallik kokuda yoğun olmasına rağmen tatta düşüktü. Bu kahveden aldığım en iyi sonuç oldu.

20221130_105722.jpg

Videoyu hızlıca izleyip bu tarifi pek iyi sonuçlar almadığım Etiyopya Duwancho (Natural) kahvesinde denedim. Benim demlemem 1.50'de bitti. Öyle aşırı tatlı ve asiditeden yoksun bir sonuçtan ziyade orta derecede tatlılık ve orta-yüksek asidite hissettim. Florallik kokuda yoğun olmasına rağmen tatta düşüktü. Bu kahveden aldığım en iyi sonuç oldu.

Ekli dosyayı görüntüle 23220
Güzel sonuç almanıza sevindim. ✌️Normalde şöyle bir yatakta daha içmeden olumsuz yorumlardık eskiden. Ama birşeyleri denemek her zaman olumsuz olsa dahi deneyim birşeyler öğretebiliyor. Ki güzel sonuç da alınabiliyor pekala. 😇😇

Ekli dosyayı görüntüle 23120

Timemore c3 -12 klik

tatlı sonuç arayışındayken bunu görmek iyi oldu. denensin.

Bugün bu yöntemi denedim.

Timemore C3 13 click
20/240
Ethiopia Anasora Microlot

Su tutan bir çekirdek o yüzden pour over sınırı olan 13'te tuttum öğütümü. 1.50'de demleme bitti. Yatak yukarıdaki fotoğraflardaki gibi yanardağımsı şekildeydi. Kahvedeki daha önce aldığım notaları baskıladığını düşünüyorum. Dümdüz tatlı bir kahve içtim. Hafif soğudukça ekşilikler ortaya çıktı ancak ayırt edemedim. Normalde 4x60 ya da 50 - 140 - 240 metodlarında hafif bitterlikle başlayıp ekşiliğe kaçtığı için bunda da bitterlik bekliyordum ancak hiç bitterlik yoktu.

tatlı sonuç arayışındayken bunu görmek iyi oldu. denensin.
Denedim. Montag Copan C3 12 Klik Buzdağı 95 derece. Demleme 1.25’te bitti. Bu çekirdekte aldığım en tatlı sonuçtu. Old School Gatta’da deneyeceğim bir de.

Geri