• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

V60 için termometre kullanmak

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bakyuz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bakyuz

Yeni Üye
İsim
Bedrettin
Daha fazla  
İsim
Bedrettin
Merhaba epinox slim kettle kullanıyorum . V60 demlerken suyu kaynadıktan sonra 1-2 dk bekleterek demlemeye başlıyorum. Daldırma termometre kullanmam fayda sağlar mı tavsiye edebileceğiniz model var mı ben bulduklarımı fotoğraflara ekledim.

Ekli dosyalar

• BCFD0145-6025-4A1C-A589-CAD09C9FA583.png
    BCFD0145-6025-4A1C-A589-CAD09C9FA583.png
    318.7 KB · Görüntüleme: 75
  • 5E694E1C-CD2D-4A4C-A564-7AC2E77D53A0.png
    5E694E1C-CD2D-4A4C-A564-7AC2E77D53A0.png
    301.9 KB · Görüntüleme: 88
Merhaba epinox slim kettle kullanıyorum . V60 demlerken suyu kaynadıktan sonra 1-2 dk bekleterek demlemeye başlıyorum. Daldırma termometre kullanmam fayda sağlar mı tavsiye edebileceğiniz model var mı ben bulduklarımı fotoğraflara ekledim.
Elektrikli kettle için bütçe oluşturana kadar uzun süre Joe Frex süt termometresi kullandım fotoğrafta görüldüğü şekilde, gayet sağlıklı sonuçlar elde ettim tavsiye edebilirim. Espresso Perfettodan satın almıştım. Linki; https://www.espressoperfetto.com/urun/sut-termometresi-buyuk-gostergeli

Ekli dosyalar

• IMG_6855.jpg
    IMG_6855.jpg
    140.9 KB · Görüntüleme: 88
Aek olanı kendi sitesinde daha ucuz. Bilginiz olsun. Bende buna bakmıştım. Digerlerine o kadar para vermek istemedim pek. ☺️

İkea et termometresi var, Timemore termometre var, süt termometreleri var, vs...

Tepkimesi yavaş olan ucuz dijital modellerden almayın derim. Ben zamanında aldım, pişmanlıktır :)

Bende 3 yıldır sıcaklık göstergeli kettle var ama pek ihtiyacım olmuyor. V60’da hem dökerken hem demlerken sıcaklık yeterince düşüyor zaten. Direk yeni kaynamış suyu 1dk bekleyip kullanıyorum. Ancak nadiren bazı çekirdekler 90 civarı su gerektirebiliyor, onlarda da 3dk bekleyip kullanılabilir. Bu duruma özellikle hoffmann ın v60 videosu sonrası dikkat ettim, izlemenizi öneririm.

İlk gönderide soldaki termometreden bende var. Tek sıkıntısı tepkime süresinin aşırı yavaş olması, oda sıcaklığından 60 C derecelere gelene kadar 20-30sn geçiyor. Orta pişmiş et yapacağım diye başlayıp ölçüm sonucu çıkana kadar iyi pişmişe dönüyor 😅

İlk termometre yeter de artar. Ama dikkat edin büyük olanlardan alın. İnceleri çok çabuk bozuluyor eriyor veya hasar görüyor (Ben zarar vermem demeyin, illaki bir şey oluyor).
Geç tepki vermesi meselesine gelirsek, önceden sıcak suyun içinde bekletin (Açmanıza gerek yok beklese açtığınız an doğru değeri gösteriyor zaten) Sonra kettle çaydanlık ne varsa ona takın kısa sürede suyun doğru sıcaklığını gösterecektir.

Mesela ben kaynayan suyun içine koyuyorum önceden, sonra değer 95'e inene kadar tutuyorum vs.

İlk gönderdiğinizden ve motta süt termometresi kullanıyorum. İlki için şunu diyebilirim; fiyat olarak çok uygun ama eksileri var.

• Tepkime süresi geç
  • Çok hızlı ısıtmalarda ocağı kapattıktan sonra bir süre daha derece artmaya devam ediyor.
  • Kutusunda + - 1,5 derece fark yazıyor ama bence daha fazla
  • Isıtmanın en başında beri demlikte durursa ekranı buhar yapıyor
  • Plastik malzemesi erimeye çok müsait
  • Her bozulduğunda Trendyol'dan 15TL gibi bir fiyata alıyordum sanırım.
Motta süt termometresi içi;
  • Tepkime süresi hızlı
  • Kolay kolay bozulmuyor. Ekranı falan kırıldı ama hala çalışıyor.
  • Arkasında suyun kayma noktasına göre derece ayarı var.

Vakti zamanında (€ bu kadar uçuk değilken) uyguna Testo 103 termometre almıştım. Alman malı kaliteli bir minik dev.
Bir de şu IKEA kablolu termometre var, gerçi bunu yoğurt tutarken kullanıyor hanım. :)
Ama artık sadece kettle'ın termometresi yetiyor.

Alman malı olan Testo marka termometreyi kullanıyorum. tepki hızı ve hassasiteyi çok iyi. katlanır olması da avantaj

Geri