• Eylül Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Eylül ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Spada Coffee olarak seçildi. Bu konudan Ağustos ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

V60 hakkında sorular

khems

Üye
Birkaç senedir moka pot kullanıyorum ve sonunda yeni bir demleme yöntemi denemeye karar verdim. 2-3 gündür sitedeki konuları okumaya çalışıyorum fakat kafama takılan bazı soruları bulamadım veya gözden kaçırdım. Yardımcı olabilirseniz sevinirim :)
Öncelikle v60 hario dripper plastik veya cam arasında kaldım fakat ikisi arasındaki avantaj ve dezavantaj hakkında bilgi bulamadım. Servis sürahisi, kettle hakkında çok fazla bilgi bulamadım. Deneyimi çok etkilemedikleri için sanırım. Kahve filtresi hakkında da çok fazla yazı olduğu için kafam karıştı. 🤨
Yeni başlayan birisi için temel önerileriniz neler olur? İlk olarak neleri almalıyım? 🙏
 
Merhaba, bence ilk aşamada birinci öncelik güzel bir değirmen olmalı. İkincisi ise kaliteli kahve çekirdği. Bu ikisi olduktan sonra sürahide bile güzel kahve demlenebiliyor. Sorunun diğer kısmına gelecek olursak hem fiyat açısından uygunluğu hem de ısınma vs. açısından daha basit olan plastik v60 dripper bence çok kullanışlı ve yeterli. Servis sürahisi ise olaya estetik katan bir ekipman o yüzden ilk aşamada gerekli bir ekipman değil. Ayrıca diğer ekipmanlara nazaran ucuz muadilleri tercih edilebilir.
 
Basitçe,

Bir dripper
Bir filtre
Bir Kettle
Bir tartı
Bir kronometreye ihtiyaç var.
Öğütücü başka demleme yöntemi zaten kullaniyorsunuz diye yazmadım.

Dripper sizin hassasiyetinize bağlı. Plastik daha ucuz ısıyı iyi tutuyor ama gıda ile teması için hassassaniz metal veya porselen tercih edilebilir. 01 ve 02, 2 boy var. Biri tek biri iki kişilik veya porsiyonluk.
Doğrudan bardak üzerinde de kullanılabilir veya bütçeye göre servis sürahisine demlenip iyice hava ile teması da sağlanabilir.
Orjinal hario 4 tip filtre var,
40lik japon en geçirgen ve hızlı
100luk japon en hızlı 2.
100luk Hollanda 3 u içinde en yavasi
100luk japon bir kağıt daha varmış çok yavaş ama buna ben hiç denk gelmedim.
Kettle, Kaz boyun olması işinizi kolaylaştırır ama kesin gerekli denilemez. Çaydanlık vs kontrolü su akışı sağlayacak alternatifler olur. Kaz boyun ibrik Ocak üstü direk ısıtma veya standart kettledan aktarma kullanılabilir ama ısı kontrolü yapılması lazım. Kettledan aktaracaksaniz önce kaynar suyu ibriğe aktarip ısıtmanız sonra içini boşaltıp tekrar kaynar su koymanız lazım yoksa hızlı şekilde ısı kaybı yaşanır. Varsa suyun ısısı için problu termometre yararlı olur.
Isı kontrolü için elektrikli ve ısıyı ayarlayabildiginiz kazboyun kettle işleri cok kolaylaştırır.
Kahve ve su ölçmek için tartı gerekiyor. Hassas 0.1 Gr mutfak tartısı iş görür.
Zaman kontrolü için herhangi bir kronometre.
 
Son düzenleme:
Birkaç senedir moka pot kullanıyorum ve sonunda yeni bir demleme yöntemi denemeye karar verdim. 2-3 gündür sitedeki konuları okumaya çalışıyorum fakat kafama takılan bazı soruları bulamadım veya gözden kaçırdım. Yardımcı olabilirseniz sevinirim :)
Öncelikle v60 hario dripper plastik veya cam arasında kaldım fakat ikisi arasındaki avantaj ve dezavantaj hakkında bilgi bulamadım. Servis sürahisi, kettle hakkında çok fazla bilgi bulamadım. Deneyimi çok etkilemedikleri için sanırım. Kahve filtresi hakkında da çok fazla yazı olduğu için kafam karıştı. 🤨
Yeni başlayan birisi için temel önerileriniz neler olur? İlk olarak neleri almalıyım? 🙏

Bu konu da demleme aşamasında belki faydalı olabilir.


Ekipmanlar için benim sıralamam...
  1. Taze ve nitelikli kahve
  2. İyi bir burr tarzı değirmen ( yatırımı buna yapın)
  3. V60 demleyici. Plastik güzel sonuç veriyor. Sağlık açısından bir çekinceniz varsa Cam V60. Plastik ısı kaybı açısından daha avantajlı.
  4. 0.1 gr hassasiyet tartı (kaan marka diye geçer) ve kazboyun ibrik (elektrikli ya da elektriksiz)
  5. Emek , emek ve emek
Bu konu altında da öneriler mevcut.

 
Geri
Üst