• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

V60 hakkında soru: Az sıklık çok döküş vs Çok sıklık az döküş

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Happens
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Happens

Yeni Üye
İsim
Caner
V60 demlerken "az sıklık ama çok su döküş" yoksa "çok sıklık ama az su döküş" mü daha iyi?

Yani örnek verecek olursam;

Demleme A:
50 + 100 + 100 = > ön demleme + 2 x 100 döküş

Demleme B:
50 + 50 + 50 + 50 +50 => Ön demleme + 4 x 50 döküş

Demleme B James Hoffmann'ın reçetesi.

Demleme A'da su direkt 100 olarak döküldüğü için tıkanıklık, acıtasyon, eşit ekstrasyon dağıtımama gibi sorunlara yol açmaz mı? Bilgim yok. Sadece aklıma takıldı.

Çok döküş her zaman daha fazla çözünme demek. Yani açık kavrumlarda ya da yıkanmış kahvelerde daha iyi çalışıyor. Az döküş ise natural ya da belli fermantasyon ile kurutulan kahveler ile görece koyu kavrumlarda daha iyi sonuç veriyor. Bu arada demleme derecesi de çok önemli bir değişken. Koyu kavrum ve natural kahvelerde 88-92 yıkanmış ve açık kavrum kahveler de 94-97 dereceler denenebilir. Bu arada blooming te suyu az tutmak ta benim deneyimlerinde kahvenin tatlılığını arttıyor. Bloomin için x3 yerine x2 ile genelde başlıyorum.

Son düzenleme:

f) Birden fazla üyelik açıldığı tespit edilirse aynı kişi tarafından açılan hesaplar kapatılır. @Psyche Coffee Co. = @Happens
@kahveanalisti @NoDRaC

f) Birden fazla üyelik açıldığı tespit edilirse aynı kişi tarafından açılan hesaplar kapatılır. @Psyche Coffee Co. = @Happens
@kahveanalisti @NoDRaC
Nasıl tespit ettiniz?

@Happens kullanıcı adlı arkadaşım psychoffee kullanıcı adını kullanarak aynı gün aynı saatte birebir aynı içerikle aynı soruyu sorarak kardeş forumda konu açmıştı sanırım @portakalhalil Bey oradan fark etti.

Açı
Çok döküş her zaman daha fazla çözünme demek. Yani açık kavrumlarda ya da yıkanmış kahvelerde daha iyi çalışıyor. Az döküş ise natural ya da belli fermantasyon ile kurutulan kahveler ile görece koyu kavrumlarda daha iyi sonuç veriyor. Bu arada demleme derecesi de çok önemli bir değişken. Koyu kavrum ve natural kahvelerde 88-92 yıkanmış ve açık kavrum kahveler de 94-97 dereceler denenebilir. Bu arada blooming te suyu az tutmak ta benim deneyimlerinde kahvenin tatlılığını arttıyor. Bloomin için x3 yerine x2 ile genelde başlıyorum.
Açık ve naturalse peki?

Açı

Açık ve naturalse peki?
Naturel olması ağır basar gene çözünmeye karşı çok dirençli bir kahve değil ise 92 derece ve blooming + 2 döküş ile ilk denememi yapardım. Bu arada döküş esnasında düşük debi ile kahve yatağını çok dağıtmamak önemli.

Geri