• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

V60 filtrenizi kaç kez kullanıyorsunuz?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan eediz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

eediz

Barista
İsim
Ediz
Daha fazla  
İsim
Ediz
V60 filtrenizi kaç kez kullanıyorsunuz arkadaşlar? Ben iki kere yıkıyorum en az. Tek kez kullanmak çok israfmış gibi geliyor bana. Zaten japon üretimi 100 lü paket gayet dayanıklı. Yırtılmıyor.

Zamanında kronotroptan hario filtreleri paketi 17 liradan koli usülü sipariş edip sağa sola tepiştirirdik. Korkarım ilerde tek portafiltreden kaç shot alıyorsunuz tarzı konuları konuşmaya başlayacağız.

aeropress filtresini denemek için kullanayım dedim. 4 kez kullandım. hiçbir sıkıntı yoktu. daha da kullanılırdı ama denemedim gerisini. v60da aynıdır. Temizlerken deforme olmazsa bence çok daha fazla da kullanılabilir.

Hiç denemedim hiç de aklıma gelmedi tekrar tekrar kullanmak. Şimdi düşününce de pek mantıklı gelmedi. İçine koyduğumuz kahvenin yanında fiyatı devede kulak. En son Hario kampanyası ile kutulu filtrenin tanesi 58 kuruşa geldi. Ortalama bir çekirdek 250 gr 80TL desek, 16 gram için 5TL'den fazla. İkinci demlemeye en ufak bir negatif etkisi varsa 58 kuruş için 5 TL'lik keyfi bozmaya değmez.

Birkaç kez. İlki iyi saydığım kahvelerde, ondan sonrakiler daha basit kahvelerde. Sınıf bilinci oluşturuyorum.
Ben bir kere kullanıyordum, tekrar kullanmak aklima da gelmemişti. Ama bu yöntem mantıklı geldi. Sanalbaharat kahvelerini 2. Seferde kullanabilirim

Genelde bir kere kullanıyorum. İki kere kullanmayı hiç düşünmemiştim.

Şu yöntemleri düşünmek zorunda bırakanlar utansın! Normal şartlarda israf değil tek kullanım. Çünkü özelliğini yitiriyor. Ters çevirdiğinizde zaten kağıdın yapısal işlevi de değişiyor.

V60 kağıdını tekrar kullanmayı hiç denemedim ama Chemex'in kağıdını temizleyip kuruttum, 2. Defa kullandım. Zaten kumaş gibi kalın bir kağıt, fiyatı da pahalı.

Edit: Psikolojik mi bilemiyorum ama 2. Defa kullandığım Chemex kağıdoyla yaptığım kahve açıkçası hoşuma gitmedi. Önceki demlemelerden çok uzakta, hafiften bitter bir tat, adeta french press demlemesini andırdı diyebilirim; Chemex'in o tipik yumuşak içim demlemesinden uzak bir kahve oldu. Kahve aynı, su ve su sıcaklığı aynı, öğütüm aynı. Muhtemelen kağıt tutması gerek yağları ve diğer bileşenleri tamamen bardağa bıraktı.

Ben Tayvan üretimi metal v60 filtre aldım çekirdeğe göre onu kullanmaya başladım. Aşağıdaki linktekinin aynısı sadece üzerine lazer ile yazı yazılmamış. Fiyatı 115₺ :D
Çekirdeğe göre verdiği bardak farklı olduğundan deneme yanılma olarak ilerliyorum. Bir çekirdekte güzel sonuç veriyorken başka çekirdekte güzel sonuç vermeyebiliyor onda da kağıt kullanıyorum.

Örnek Link: https://www.kahve.com/urun/dripdrip...Ij3IHP79fvvo5BfO6ISdsU9j2rqdQ8XxoCbtIQAvD_BwE

Kahve filtre kağıtlarının inorganik oluşu beni çok rahatsız ediyor. Sırf bu yüzden filtre kağıtlarını birden fazla kullanma fikri beni heyecanlandırıyor. Ne yazık ki v60 ile yaptığım demleme denemelerinde verim alamadım,israf olan su kaybı cabası. Yaptığım sıcak kompostlarda v60 filtresinin çözünmediğini veya çok geç bozulmaya uğradığını fark ettim. Bu ay öğrencilerim ile yapacağım bokashi kompostu denemesinde de kullanılmış ve makas ile kırpılmış v60+aeropress filtreleri denemeyi düşünüyorum. 1 hafta bokashi kompostunda + 1 ay toprak altında kalmış v60 filtrelerinin son halini çok merak ediyorum. Ne yazık ki filtrelerde kullanılan kimyasallar yüzünden kompostumuz organikliğini kaybedecek.

Ben Tayvan üretimi metal v60 filtre aldım çekirdeğe göre onu kullanmaya başladım. Aşağıdaki linktekinin aynısı sadece üzerine lazer ile yazı yazılmamış. Fiyatı 115₺ :D
Çekirdeğe göre verdiği bardak farklı olduğundan deneme yanılma olarak ilerliyorum. Bir çekirdekte güzel sonuç veriyorken başka çekirdekte güzel sonuç vermeyebiliyor onda da kağıt kullanıyorum.

Örnek Link: https://www.kahve.com/urun/dripdrip...Ij3IHP79fvvo5BfO6ISdsU9j2rqdQ8XxoCbtIQAvD_BwE

Selamlar, nereden aldınız 115 liralık muadil foldables filtreyi? :)

Cafec th3 filtreyi 2. Defa kullandım ve temizleyip astım. Artık az su kullanarak filtre yıkama yöntemini geliştirdim diyebilirim. 🙂 Özellikle uygun fiyatlı kahvelerle yaptığım demlemelerde v60 filtrelerini yeniden kullanmaya devam.

Kahveyi kafein değil de keyif almak için tüketiyorum, o yüzden filtreleri bir kez kullanıyorum. Filtrenin geçirgenlik değerleri ve yapısı değişiyor, önceki demlemeden kalan kahve yağları üzerinde kalıyor, bunlar orada kaldıkça bayatsı bir aroma verme ve tıkanma ihtimali de yükseliyor. Bu yağlar, mineraller orada kalmasın diye deterjjanla yıkayacak halim de olmadığına göre, aroma çıkaracağım keyif alacağım diye bir sürü ekipman edinip 250 gramına ortalama 100 tl verdiğim bir keyif ürününü, filtreden tasarruf edeceğim diye heba etme riskini almak istemem.
Mesele sadece kafein almaksa da bir duble Türk kahvesi ısmarlarım kendime Mehmet Efendi'den... En iktisatlısı o olur. :)

Geri