• Aralık Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Aralık ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Nutz olarak seçildi. Bu konudan Aralık ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

V60 ekşilik sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Puyol30
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Puyol30

Yeni Üye
İsim
Tuncay
Daha fazla  
İsim
Tuncay
Merhaba arkadaşlar, v60 da hangi kahveyi demlesem ekşilik sorunu yaşıyorum. En son demlediğim kahve EL remanzo. Timemore 19 click ve klasik reçete. Bu sorunu nasıl düzeltebilirim acaba ?

Yani daha ince öğütüm. Timemorede kaç click önerirsiniz?

Yavaş yavaş düşürün, 17 ile test edin, 15 vs. Birde demleme klasik tarif demişsiniz biraz açar mısınız? Hangi su kaç derece hangi filtre kaç dk da demleme bitiyor

Timemore için 19 gayet iyi aslında. Ben uzunca bir süre 18'de kullandım. Sonra acılığı azaltmak için 19'a daha sonra 20'ye çıktım. Denemelerimi 19-20 arası yapıyorum genelde. Yeni tarifler deneyebilirsiniz.

93 derece su, 16 gr kahve, 250 gram su. 50 ml bloming. Sonrasında 100+100 dairesel döküş 2.35 civarı bitiş..

93 derece su, 16 gr kahve, 250 gram su. 50 ml bloming. Sonrasında 100+100 dairesel döküş 2.35 civarı bitiş..

Reçeteniz benim başlangıç reçetem ile çok benzer. Demleme bittiğinde yatak üstünde çamursu bir tabaka oluyor mu?

Suyunuz nedir? Bir de kazboynu kettle var değil mi?

Başka bir kahve ile de deneyebilirsiniz. El Remanzo Coffee Department ise, ben de keyifli ifncanlar çıkardığımı söyleyemem.

Reçeteniz benim başlangıç reçetem ile çok benzer. Demleme bittiğinde yatak üstünde çamursu bir tabaka oluyor mu?

Suyunuz nedir? Bir de kazboynu kettle var değil mi?

Başka bir kahve ile de deneyebilirsiniz. El Remanzo Coffee Department ise, ben de keyifli ifncanlar çıkardığımı söyleyemem. Gooseneck ile demliyorum.
Çamurumsu tabaka yok denecek kadar az. Kahve yatağı dümdüz.su hamidiye. Çoğu kahvede bu durum oluyo maalesef

Döküşleri 100-100 değil de 125-75 veya 75-125 şeklinde deneyebilirsiniz.

Ben 45 saniye 45 gram blooming, ardından 120 gram ile 45 saniye ve 1.30'da 75 gram daha ekleyip 2.25-2.40 arası demlemeyi bitiriyorum. (15/240) (tm 20 klik)

Tadım notlarındaki meyvemsi notaları çözebilmiş değilim ancak çekirdeğin genel profiline uyan sonuçlar çıkarabiliyorum bu tarifle.

Döküşleri 100-100 değil de 125-75 veya 75-125 şeklinde deneyebilirsiniz.

Ben 45 saniye 45 gram blooming, ardından 120 gram ile 45 saniye ve 1.30'da 75 gram daha ekleyip 2.25-2.40 arası demlemeyi bitiriyorum. (15/240) (tm 20 klik)

Tadım notlarındaki meyvemsi notaları çözebilmiş değilim ancak çekirdeğin genel profiline uyan sonuçlar çıkarabiliyorum bu tarifle.
Ekşilik var mı peki?

Hamidiye suyun ppm değeri yaptığım ölçümlerde 13- 15 arası. İlk zamanlar kullanıp memnun kalmamıştım. Buzdağı ve nestle pure life başarılı genelde.

En iyi sonuç veren su markaları neler acaba ?
Ben rao spin ve bird nest yaptığımdan beri ekşi kahve içmedim diyebilirim. Nacizane düşüncem sizin yaşadığınız problemin nedeni under exctraction ve channeling. Size tavsiyelerim; 20-24 gr arası kahve demlemeniz, bird nest yapıp kahvenin 3-4 katı su ile blooming yapıp suyu dökmeyi bitirir bitirmez (hâlâ blooming'den bahsediyorum) rao spin yapmanız, daha sonrasında ise spin yapmamanız ve son olarak pınar madran su kullanmanızı tavsiye ederim.

Arkadaşlar mümkün olan en yüksek ppme sahip damacana suyu kullanın, Sırma 5lt. bu anlamda fena değil, yetmezse içine 10ml kadar çok gazlı olmayan bir soda ekleyin. İdeal damacana su maalesef yok, ehvenişerle idare ediliyor ancak...

Arkadaşlar mümkün olan en yüksek ppme sahip damacana suyu kullanın, Sırma 5lt. bu anlamda fena değil, yetmezse içine 10ml kadar çok gazlı olmayan bir soda ekleyin. İdeal damacana su maalesef yok, ehvenişerle idare ediliyor ancak...
Sırma ile denemelerim kötü sonuçlanmıştı benim. Belki benimle alakalıdır. Saka Su ppm'i 8.2 idi sanırım ve daha iyi sonuçlar almıştım.

Geri