Yani daha ince öğütüm. Timemorede kaç click önerirsiniz?Kahve Pusulası
Barista Hustle’ın çok geç de olsa izin vermesi sonrası, elimden geldiğince Türkçe'ye çevirmeye çalıştığım Kahve Pusulası. İyi demlemeler dilerim, iyi forumlar 🙂www.kahvekulubu.net
Yani daha ince öğütüm. Timemorede kaç click önerirsiniz?
20gr-320 gr deneyin muhtemelen V60 02 kullanıyorsunuz93 derece su, 16 gr kahve, 250 gram su. 50 ml bloming. Sonrasında 100+100 dairesel döküş 2.35 civarı bitiş..
93 derece su, 16 gr kahve, 250 gram su. 50 ml bloming. Sonrasında 100+100 dairesel döküş 2.35 civarı bitiş..
Çamurumsu tabaka yok denecek kadar az. Kahve yatağı dümdüz.su hamidiye. Çoğu kahvede bu durum oluyo maalesefReçeteniz benim başlangıç reçetem ile çok benzer. Demleme bittiğinde yatak üstünde çamursu bir tabaka oluyor mu?
Suyunuz nedir? Bir de kazboynu kettle var değil mi?
Başka bir kahve ile de deneyebilirsiniz. El Remanzo Coffee Department ise, ben de keyifli ifncanlar çıkardığımı söyleyemem. Gooseneck ile demliyorum.
Ekşilik var mı peki?Döküşleri 100-100 değil de 125-75 veya 75-125 şeklinde deneyebilirsiniz.
Ben 45 saniye 45 gram blooming, ardından 120 gram ile 45 saniye ve 1.30'da 75 gram daha ekleyip 2.25-2.40 arası demlemeyi bitiriyorum. (15/240) (tm 20 klik)
Tadım notlarındaki meyvemsi notaları çözebilmiş değilim ancak çekirdeğin genel profiline uyan sonuçlar çıkarabiliyorum bu tarifle.
başka su deneyin lütfenÇamurumsu tabaka yok denecek kadar az. Kahve yatağı dümdüz.su hamidiye. Çoğu kahvede bu durum oluyo maalesef
En iyi sonuç veren su markaları neler acaba ?başka su deneyin lütfen
Nestle purelife deneyebilirsiniz.En iyi sonuç veren su markaları neler acaba ?
Ekşilik var mı peki?
Ben rao spin ve bird nest yaptığımdan beri ekşi kahve içmedim diyebilirim. Nacizane düşüncem sizin yaşadığınız problemin nedeni under exctraction ve channeling. Size tavsiyelerim; 20-24 gr arası kahve demlemeniz, bird nest yapıp kahvenin 3-4 katı su ile blooming yapıp suyu dökmeyi bitirir bitirmez (hâlâ blooming'den bahsediyorum) rao spin yapmanız, daha sonrasında ise spin yapmamanız ve son olarak pınar madran su kullanmanızı tavsiye ederim.En iyi sonuç veren su markaları neler acaba ?
Sırma ile denemelerim kötü sonuçlanmıştı benim. Belki benimle alakalıdır. Saka Su ppm'i 8.2 idi sanırım ve daha iyi sonuçlar almıştım.Arkadaşlar mümkün olan en yüksek ppme sahip damacana suyu kullanın, Sırma 5lt. bu anlamda fena değil, yetmezse içine 10ml kadar çok gazlı olmayan bir soda ekleyin. İdeal damacana su maalesef yok, ehvenişerle idare ediliyor ancak...