• Ekim Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department olarak seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

V60 dripper

Haleluya

Yeni Üye
İsim
H.
Öncelikle merhabalar forumda biraz bakındım daha önce bu konuya değinen oldu mu göremedim.
V60 02 dripper alma niyetindeyim muadil seramikleri incelerken arkadaki kıvrımları ısınma sorununu vs kendimi harionun plastik dripperlarını almak üzere buldum. Şeffaf kalmamış renklilere yöneldim ama sonra dikkati mi şöyle birşey çekti.

Şeffaf olanda Gıda ile temasa uygun Acrylonitrile-styrene resinden üretilmiştir gibi bir bilgi varken kırmızı ve beyaz da yok daha önce forumda ısı mevzusu olmuştu şeffaf olan 90 dereceye kadar kırmızı ve beyaz 120 dereceye kadar dayanıklı diye sonra ani ısı değişimi vs konu halloldu ama benim kafama takılan kırmızı ve beyazda ki plastik zararlı bir plastik mi? 120 derece ısıya dayanıyor ve içeriği verilmemis.

Bu konu hakkında düşüncelerinizi ve dripper önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler
Screenshot_2020-09-27-22-12-01-883_com.android.chrome.jpg
Screenshot_2020-09-27-22-12-23-553_com.android.chrome.jpg

Son düzenleme:
O kadar çok leğen plastiği diye tabir edilen gıda uyumsuz plastik ürünlere maruz kaldık ki plastikten korkar olduk. Herhangi bir ürünün plastik kalitesini bilmiyorsak, en sağlıklısı hiç kullanmamak gıda için. Amaç riske girmemek. Fakat türlü türlü plastik var, vücut içine implant yapılabilen plastik türleri var (bkz: peek).

Hario'da hem şeffaf hem de renkli olanın hangi plastik türünde olduğu belli, sağlık için riski var mı yok mu belli. Çok takılıyorsanız derin derin düşünüyorsanız tercih etmeyin tabi ki. Fakat şu anki bilimsel bilgi birikimi, ilgili plastik driperların sağlık açısından kullanılmasında bir sıkıntı yoktur. Ben plastik kullanıyorum.

O kadar çok leğen plastiği diye tabir edilen gıda uyumsuz plastik ürünlere maruz kaldık ki plastikten korkar olduk. Herhangi bir ürünün plastik kalitesini bilmiyorsak, en sağlıklısı hiç kullanmamak gıda için. Amaç riske girmemek. Fakat türlü türlü plastik var, vücut içine implant yapılabilen plastik türleri var (bkz: peek).

Hario'da hem şeffaf hem de renkli olanın hangi plastik türünde olduğu belli, sağlık için riski var mı yok mu belli. Çok takılıyorsanız derin derin düşünüyorsanız tercih etmeyin tabi ki. Fakat şu anki bilimsel bilgi birikimi, ilgili plastik driperların sağlık açısından kullanılmasında bir sıkıntı yoktur. Ben plastik kullanıyorum.
Hocam implante edilen dedikleriniz alloplastik materyaller ise onlarla bunlari bir tutmayın.Neyden yapildigi belli diyorsunuz ama SAN maddesini araştirinca karsinojen grup olarak siniflandirilmiş.Sonuç olarak bu kadar guçlu asidik bir siviyla temas eden plastikten monomer salinimi olacaktir.Ne kadar etkisi olur onu bilemem.

Evet haklısınız fakat SİTELERİNDE şeffaf olan hakkında böyle bir bilgilendirme yapma gereği duymuşken diğerlerinde yazmamaları bir alıcı olarak rahatsız etti. Bu konu hakkında elbet araştırma yapan kahve sevenler vardır diye danışmak istedim teşekkürler.

Evde replika porselen ve orjinal plastik Hario var. Ben genellikle porselen olanı kullanıyorum, ama kağıtla kullanılabilen metal Hario V60 Dripper kullanan var mı ve farklı bir sonuç alıyorlar mı, merak ediyorum. Edinmeli mi, edinmemeli mi?

-ben buna parayı yatırırım 1 kere alacağım zaten diyorsanız bakır,
-bakırın bakımı zor olur diyorsanız metal,
-kırmam ben, doğru muhafaza edebilirim diyorsanız cam,
-yukarıdakilerin hiçbiri ise ve biraz da tembel işi ve pratik olsun diyorsanız plastik,
-benim için zaman önemli değil, dripper ısı tutana kadar uğraşırım ben diyorsanız seramik.

Okuduğum, araştırdığım kadarıyla olay budur. devamı sizin seçiminize kalmış.

-ben buna parayı yatırırım 1 kere alacağım zaten diyorsanız bakır,
-bakırın bakımı zor olur diyorsanız metal,
-kırmam ben, doğru muhafaza edebilirim diyorsanız cam,
-yukarıdakilerin hiçbiri ise ve biraz da tembel işi ve pratik olsun diyorsanız plastik,
-benim için zaman önemli değil, dripper ısı tutana kadar uğraşırım ben diyorsanız seramik.

Okuduğum, araştırdığım kadarıyla olay budur. devamı sizin seçiminize kalmış.
neden bakır en üstte acaba?

neden bakır en üstte acaba?
3 sebeple;

1.en pahalısı (bence en tarz olanı da:))
2.bakır ısı yalıtımı en iyi metallerden biridir, o yüzden dengeli bir ısı dağılımı sunacaktır.
3.demeyi unuttum sanırım, bu benim şahsi yaklaşımıma göre sıralama, yoksa seramik plastik olandan daha pahalı haliyle.
şahsen bakır olandan almak isterim ama bu paraları vermek istemiyorum.

1. Bakır şekil şukul olmasına karşın dış kısmında soyulmalar görüldüğüne dair incelemeler okumuştum, demlemesini bilemeyeceğim.
2. Plastik evde süs niyetine veya 15 günlük tatil niyetlerinde. Açıkçası tatilleri de Clever Dripper’a fiksledim, tam tembel işi, tatiller için biçilmiş kaftan. Plastik için söylenenlere katılıyorum, v60’a ilk bulaşmam makine plastiğinden uzak kalmaktı zaten. Ha makinem de mis gibi demliyor.
3. Seramiği kettle ağzına kapatıyorum, cayır cayır sıcak oluyor, seramikle hiçbir derdim yok, sadece orjinal değil Güral Porselen ürünü olan Schiller Kaffeerösterei ürünü, Hario karafa tam oturmuyor.
4- Kırılma riski sıfır olcağı için Metal V60 alayım deyip, demleme çıktısı farkı yorumları olan varsa beklerim :)

Kahvenin çözünmesinde suyun sıcaklığı da önemli bir etken. suyla kahveyi buluşturduğunuzda istenilen sıcaklığı koruması da bu sebeple önemli. örneğin seramiği ısıtmadan bu işe girişirseniz ciddi şekilde ısıyı soğurur. ama tabi ısıtırsanız başka. bu arada bence hiçbiri diğerinden iyi ya da kötü değil. kahve bir damak işi, siz hangisini beğenirseniz o en iyisidir. şahsen evde cam,metal ve plastik demleme ekipmanlarım var ve hepsiyle de güzel sonuçlar alabiliyorum.

Kahvenin çözünmesinde suyun sıcaklığı da önemli bir etken. suyla kahveyi buluşturduğunuzda istenilen sıcaklığı koruması da bu sebeple önemli. örneğin seramiği ısıtmadan bu işe girişirseniz ciddi şekilde ısıyı soğurur. ama tabi ısıtırsanız başka. bu arada bence hiçbiri diğerinden iyi ya da kötü değil. kahve bir damak işi, siz hangisini beğenirseniz o en iyisidir. şahsen evde cam,metal ve plastik demleme ekipmanlarım var ve hepsiyle de güzel sonuçlar alabiliyorum.

Abi önemli olan tad farkı iddiaları gerçek mi psikolojik mi? :)

Nisan’ın videosu var, metal v60’tan çıtır tatlar alıyorum ve daha ince öğütüm ihtiyacı hissediyorum filan diyor. Bu gibi argümanlara ihtiyacımız var :) Metal V60 alıp overextraction derdiyle uğraşmayalım :)

Kişisel fikrim kahveye seramik/porselen veya cam yakışıyor. Ben ikisinin de sıcaklığının kahve ile birlikte optimal olduğuna inanıyorum. Buradaki tek riskim vereceğim fazla paradan sonra tatta negatif etki hissi oluşur mu oluşmaz mı :)

Bakır v60 sıcaklığı korumuş olmuyor. Hızla soğuyacaktır
yani metal kalitada böyle bir sıkıntı yaşamadım. aksine aldığım en yüksek sıcaklıklı çıktılar bundaydı. tabi bunda tüm demlemelerimi olabildiğince 2-3:30 dk aralığında tutmaya çalışmamın da payı var.

Abi önemli olan tad farkı iddiaları gerçek mi psikolojik mi? :)

Nisan’ın videosu var, metal v60’tan çıtır tatlar alıyorum ve daha ince öğütüm ihtiyacı hissediyorum filan diyor. Bu gibi argümanlara ihtiyacımız var :) Metal V60 alıp overextraction derdiyle uğraşmayalım :)

Kişisel fikrim kahveye seramik/porselen veya cam yakışıyor. Ben ikisinin de sıcaklığının kahve ile birlikte optimal olduğuna inanıyorum. Buradaki tek riskim vereceğim fazla paradan sonra tatta negatif etki hissi oluşur mu oluşmaz mı :)
bak işte dediğim bu, damak tadı. bence kahve ekipman için adapte edilebilir her türlü. en fazla birkaç yüz gram harcanır doğru noktayı bulana kadar:) ucuzlarsa falan bakıra yanlayacağım da bakalım ne zaman😅

Bakır ve alüminyum da ne yazık ki sağlıklı değil. Hatta plastikten bile daha zararlı. Eskiden sırf bakırın doğrudan gıda ile temasını önlemek için içine kalay kaplama yapılırdı (eskiden kalaycılık diye bir meslek dalı bile vardı). Ancak kalay da bakır gibi yumuşak bir metal olduğu için zamanla pişirdiği gıdanın içine ayrışarak gövdesini kaybeder. Zamanla, teknolojinin gelişmesiyle ve çelik ürünlerin artması sonucunda; bakır, kalay, pirinç ve alüminyum gibi doğrudan gıda ile teması uygun olmayan materyaller ile gıda pişirme ürünlerinin üretilmesine son verildi.

İç kısmı nikel kaplı. Nikelin dayanıklılığı ve teması üzerine konuşabiliriz.

Bakır ve alüminyum da ne yazık ki sağlıklı değil. Hatta plastikten bile daha zararlı. Eskiden sırf bakırın doğrudan gıda ile temasını önlemek için içine kalay kaplama yapılırdı (eskiden kalaycılık diye bir meslek dalı bile vardı). Ancak kalay da bakır gibi yumuşak bir metal olduğu için zamanla pişirdiği gıdanın içine ayrışarak gövdesini kaybeder. Zamanla, teknolojinin gelişmesiyle ve çelik ürünlerin artması sonucunda; bakır, kalay, pirinç ve alüminyum gibi doğrudan gıda ile teması uygun olmayan materyaller ile gıda pişirme ürünlerinin üretilmesine son verildi.
bir zamanlar anadolu domatesin zehirli olduğuna inanıyordu, kalaylı tencerelerde domatesi pişirdikleri için, domatesin asidinden dolayı kalay-bakır ayrışıyor ve yiyeni zehirliyordu.
bakırdan bu sebeple hiç hoşlanmıyorum. tek avantajı ısıyı yaymaksa varsın kalsın. seramiğin üzerinde daha çok su gezdiririm:)
ofiste kırılmasın diye plastik kullanıyorum. plastik çok mu masum, değil ama bakır bana belli ki genden travma aktarmış:)

Geri