• Kasım Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Kasım ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Milestone Coffee seçildi. Bu konudan Kasım ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

V60 demlerken kullanılan suyun kaynatılması hk.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Erhan39
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Erhan39

Barista
İsim
Erhan şuk
Daha fazla  
İsim
Erhan şuk
Merhabalar;
V60 ile kahve demlerken suyu önce kaynatıp 2-3 dakika bekletip sonra başlıyorum.
Sorum da bununla ilgili demleme yaparken suyun kaynatılması doğru mu?
Yoksa su kaynamadan sıcaklık 93°C ye getirilip demlense kahve tadına bir etkisi olur mu?
Teşekkürler.

kahve konusunda yeniyim yeterli bilgim yok...ama çay demlerken biliyorsunuz genelde suyu kaynatıp sonra demliyoruz..çay demlerken suyu çok kaynatmak önerilmez çünkü kaynadıkça suda ki oksijen kaybolur ve dem kalitesi düşer..aynı şey kahve içinde düz mantık sanırım aynıdır.

Evet aslında sormak istediğim de bu
Biliyorsunuz kahvede suya çok önem veriyoruz. Suyu kaynatmak faydalı mı yoksa içindeki mineral ve maddelere zarar verip çözünürlüğü azaltır mı . Kahvenin tadını değiştirir mi.

Kaynatmadan istenilen dereceye getirilmesi önerilir ama çok da büyük bir fark olmuyor. Geçen gün ocakta unutmuşum kettle ı 100 dereceden inmesini bekleyip demledim, tat olarak çok fark görmedim

kahve konusunda yeniyim yeterli bilgim yok...ama çay demlerken biliyorsunuz genelde suyu kaynatıp sonra demliyoruz..çay demlerken suyu çok kaynatmak önerilmez çünkü kaynadıkça suda ki oksijen kaybolur ve dem kalitesi düşer..aynı şey kahve içinde düz mantık sanırım aynıdır.
Böyle bir şey yok. Oksijen kaybolursa su, su olmuyor zaten, hidrojen oluyor. :)

Ama kaynar suyla yaptığım demlemelerde ben de acı tatlar alıyorum. Suyun sıcaklığı arttıkca çözünme artıyor, yani beklenebilir bir şey. Ama yerine göre, açık kavrumlarda kaynar su kullanılabilir. Zaten sıcaklık kettledan kahveye dökerken hızla düşüyor, yani aslında kaynar suyla demleme yapmış olmuyoruz.

Geri