• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

V60 demlemelerinizde kahve eleği kullanıyor musunuz?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan HAZ
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

V60 demlemelerinizde kahve eleği kullanıyor musunuz?

• Evet

• Hayır

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
Eski tarihlerde tecrübeli arkadaşlar tarafından bildirilmişti:

Gurme, jüri üyesi vs. değilseniz ev kullanıcısı için elek gereksizdir. Tutarlı bir değirmen kullanmak yeterli olacaktır

Son düzenleme:
Yüksek gramajlı demlemeler yaptığım için (30 gr), öğüttüğüm kahveyi küçük bir kaseye boşaltıp önce biraz karıştırıyorum ve tanelere hafif bir şekilde üflüyorum :). Kahveler biraz ayrışmış ve tozlardan arınmış oluyor. Değirmenininz konik bir burr'a sahipse özellikle bazı Etiyopyalarda çıkan tozları elemede oldukça işe yarıyor bu basit yöntem.

Kullanmadım, kullanmayı düşünmüyorum. Günde 3-4 kez demleme yapan biri olarak beni yoracaktır. Duyduğuma göre kahvenin gövdesi de azalıyor eleyince. Çünkü kahveyi çözmek zorlaşıyor. İyi el değirmeni hem berrak tat hem de asidite-gövde dengesi için yeterli olur bana göre.

Tabi kullanan varsa daha doğru açıklayacaktır.

Kruve deneme şansım olmuştu. Açıkçası arada farka değer mi anlayamamıştım. Belki bendeki damak tadı o kadar gelişmemiştir bilemedim. Ama iyi bir öğütücü gayet yeterli bence

Hiç bir öğütüm yüzde yüz homojen değil ve sanırom olamaz. Eleme yapıldığında tozla birlikte, toz olmayan ince partiküller de gider diye düşünüyorum.

Kahve eleği almak istiyorum fakat fiyatlar malum bu yüzden forumda kullanım oranını merak ettim 🤓
Zaman zaman bazı zamazingolar popüler hale geliyor, aradan aylar geçince de 2. el ilanlara düşüyorlar.
Türk kahvesi boyutunda, pudra gibi olan tozları elediğim bir eleğim vardı, daha ince öğütüme ve berrak içime olanak sağladığı doğru, fakat yorucu ve çoğunlukla gereksiz bir uğraş bana göre. Attığımız taşın ürküttüğümüz kuşa değmediği bir durum.

Açıkçası kullanım oranının daha yüksek olduğunu düşünüyordum 🤓 ben çekirdek fiyatlarından dolayı günde 1 fincan kahve tüketiyorum, uğraşmak için vaktimde var ama yazılanlara bakarsak çokta tercih edilmediği ortada.

Geri