• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

V60 Demlemek İçin Gerekli Ekipmanlar?

berkeincekara

Barista
İsim
berke
Selamlar, espresso dan sonra V60 da demleme yapmayı planlıyorum.
V60 için gerekli ekipmanları almayı planlıyorum, bu konu da malzeme önerilerinizi atarsanız sevinirim

1-) v60

şaka bir yana bütçe aralığınızı belirtirseniz herkes daha iyi yardımcı olacaktır.

v60 önerisi olarak ya plastik ya da immersion almanızı öneririm.

merhaba v60 kullanılan malzeme fiyatları bilmiyorum genel olarak fiyat performans olursa daha iyi
Başka bir mesajınızda pratikliğe önem verdiğinizi söylediğiniz için v60 Immersion sizi rahatlatır diye düşünüyorum. Hem normal v60 olarak kullanırsınız hem de üşendiğinizde hızlıca kahvenizi demlersiniz. Ha yok ben v60-v60oğlu istiyorum diyorsanız plastik şeffaf v60 10 yıl götürür sizi.

Başka bir mesajınızda pratikliğe önem verdiğinizi söylediğiniz için v60 Immersion sizi rahatlatır diye düşünüyorum. Hem normal v60 olarak kullanırsınız hem de üşendiğinizde hızlıca kahvenizi demlersiniz. Ha yok ben v60-v60oğlu istiyorum diyorsanız plastik şeffaf v60 10 yıl götürür sizi.
v60 Immersion 1500tl gibi bir fiyata sahip bu fiyatı hakeder mi bilemedim başka birşey almam gereklimi

Origami (bence çok hoş görünüyor) yada plastik v60, altına bir server, güzel bir tartı, eğer bütçeniz varsa ısı ayarlı bir kettle çok iyi olur. Ben de fellow var çok memnunum. İyi bir değirmen, el değirmeni yada bütçeye göre elektrikli olabilir.

v60 Immersion 1500tl gibi bir fiyata sahip bu fiyatı hakeder mi bilemedim başka birşey almam gereklimi
Immersion olursa kuğu boynu kettle masrafınız azalır. Bi mutfak tartısı alın hiç yoktan mutfakta kullanırsınız.

Bir de değirmeniniz ne kadar iyiyse o kadar stabil ve iyi sonuçlar alabilirsiniz. El değirmenleri çok uzun ömürlü ürünlerdir. Eğer değirmeniniz yoksa önceliğiniz o olmalı. Zira diğer türlü bayat kahve içiyorsunuz demektir.

Immersion olursa kuğu boynu kettle masrafınız azalır. Bi mutfak tartısı alın hiç yoktan mutfakta kullanırsınız.

Bir de değirmeniniz ne kadar iyiyse o kadar stabil ve iyi sonuçlar alabilirsiniz. El değirmenleri çok uzun ömürlü ürünlerdir. Eğer değirmeniniz yoksa önceliğiniz o olmalı. Zira diğer türlü bayat kahve içiyorsunuz demektir.
Delonghi KG210 sahibim el değirmeni şart mı işimi görmezmi mutfak tartım var hassas

Hayati ekipmanlar:
- bardak, su, ısı kaynağı
- filtreye kavrumu nitelikli kahve çekirdeği
- değirmen
- v60 02 dripper
- 0,1 gram hassasiyetli herhangi bir tartı
- hario 40lı paket filtre kağıdı
- kuğuboynu ibrik

Bunlarla gayet güzel kahve içebilirsiniz. İlk 2 yıl kavanoza demlemiştim kahvemi.

Macera arıyorsanız grafikli tartılar, sıcaklık ayarlı ketıllar, beşgen altıgen dripperlar, elekler, farklı filtre kağıtları... liste uzar gider.

Forum garip bir yer olmaya başladı. Maalesef insanlar okumaya üşeniyor, zerre emek harcamak istemiyorlar. Bakın bu konularla ilgili yüzlerce başlık var forumda. Genelde süreç şu şekilde ilerliyor:

• V60 demlemek istiyorum, ne almam lazım bana liste yollayın.
  • Kettle olarak şunu (markadan bağımsız) alabilirsiniz.
  • Ooo çok pahalı o kadar bütçem yok, 500 tl lik bişey yok mu?
  • Değirmeniniz var mı?
  • Yok, ona da 1000 tl ayırabilirim.
  • Peki şunları şunları alsam olur mu sizin dedikleriniz yerine?

Bakın sadece ilk soru üzerinden ilerliyor süreç. Burada deneyimli kullanıcılar var ve cidden herkes yardımcı olmaya çalışıyor özellikle bu işlere yeni girecek olanlara. Ama insanların da “aramaya inanması” gerekiyor diye düşünüyorum. Bu fiyata bu makine alınır mı? diye sormak tembellik gibi geliyor bana.

Forum garip bir yer olmaya başladı. Maalesef insanlar okumaya üşeniyor, zerre emek harcamak istemiyorlar. Bakın bu konularla ilgili yüzlerce başlık var forumda. Genelde süreç şu şekilde ilerliyor:

• V60 demlemek istiyorum, ne almam lazım bana liste yollayın.
  • Kettle olarak şunu (markadan bağımsız) alabilirsiniz.
  • Ooo çok pahalı o kadar bütçem yok, 500 tl lik bişey yok mu?
  • Değirmeniniz var mı?
  • Yok, ona da 1000 tl ayırabilirim.
  • Peki şunları şunları alsam olur mu sizin dedikleriniz yerine?

Bakın sadece ilk soru üzerinden ilerliyor süreç. Burada deneyimli kullanıcılar var ve cidden herkes yardımcı olmaya çalışıyor özellikle bu işlere yeni girecek olanlara. Ama insanların da “aramaya inanması” gerekiyor diye düşünüyorum. Bu fiyata bu makine alınır mı? diye sormak tembellik gibi geliyor bana.
Mükemmel bilgilendirme için sağolun bende nedense forumun arama yerinde ne ararsam boş çıkıyor sizde deneyin V60 yazdığım gibi birşey çıkmıyor.

Burada deneyimli kullanıcılar var ve cidden herkes yardımcı olmaya çalışıyor özellikle bu işlere yeni girecek olanlara. Ama insanların da “aramaya inanması” gerekiyor diye düşünüyorum.
Ben nicke bakmadan fotoğrafa bakınca kız zannettim arkadaşı. O yüzden uzun uzun cevap yazdım. Haluk Levent gibi sadece kızlara yardım ediyorum. Linç başlasın 😄

Şaka bir yana, forum "V60" kelimesini çok kısa kabul ettiği için forum içi aramalarda "v60 demleme", "v60 değirmen" gibi girdiler sonuç vermiyor.

Ben nicke bakmadan fotoğrafa bakınca kız zannettim arkadaşı. O yüzden uzun uzun cevap yazdım. Haluk Levent gibi sadece kızlara yardım ediyorum. Linç başlasın 😄

Şaka bir yana, forum "V60" kelimesini çok kısa kabul ettiği için forum içi aramalarda "v60 demleme", "v60 değirmen" gibi girdiler sonuç vermiyor.
Maalesef yoksa yine insanların dediğini Teker teker araştırıyorum daha önceki benzer konuları görebilsem buraya konu açmazdım zaten

Son düzenleme:
V60 diye aratmanıza gerek yok aslında, forumda "Kahveye Yeni Başlayanlar" adlı bir alt başlık bulunuyor, oradaki konulara göz atılabilir, ya da o başlık içerisinden "ekipman" yazarak aranılabilir. Keza "Kahve" başlığının altında "Yardımcı Ekipmanlar" diye bir alt başlık var, insanların değirmen dışındaki kettle, tartı, filtre kağıdı gibi ekipmanlar için verdiği bilgilerle dolu. burası bir forum tabii ki soru sorulacak, insanlar da size yardımcı olacak ancak V60 demlemeye başlıcam bana önerilerinizi atar mısınız dediğinizde biraz kolaya kaçmak oluyor. en azından bütçem şu kadar, baktım şu ekipmanlar arasında kaldım, şunları yapmayı düşünüyorum falan diyerek sorunuzun kapsamını daraltabilirseniz insanlar daha kolay yardımcı olur. daha önce de dediğim gibi genel ve yüzeysel sorular, devamında daha fazla soru getiriyor.

V60 diye aratmanıza gerek yok aslında, forumda "Kahveye Yeni Başlayanlar" adlı bir alt başlık bulunuyor, oradaki konulara göz atılabilir, ya da o başlık içerisinden "ekipman" yazarak aranılabilir. Keza "Kahve" başlığının altında "Yardımcı Ekipmanlar" diye bir alt başlık var, insanların değirmen dışındaki kettle, tartı, filtre kağıdı gibi ekipmanlar için verdiği bilgilerle dolu. burası bir forum tabii ki soru sorulacak, insanlar da size yardımcı olacak ancak V60 demlemeye başlıcam bana önerilerinizi atar mısınız dediğinizde biraz kolaya kaçmak oluyor. en azından bütçem şu kadar, baktım şu ekipmanlar arasında kaldım, şunları yapmayı düşünüyorum falan diyerek sorunuzun kapsamını daraltabilirseniz insanlar daha kolay yardımcı olur. daha önce de dediğim gibi genel ve yüzeysel sorular, devamında daha fazla soru getiriyor.
şu cümleleri yazana kadar ekipmanlarınızı önerilerinizi yazabilirdiniz ama sitem ediyorsunuz kendim bakarım bir daha bu foruma post açmamak en iyisi teşekkürler

Geri