coffeemaker
Üye
- İsim
- Yunus
Daha fazla
- İsim
- Yunus
- Değirmen
- Comandante
- Ekipmanlar
- Aeropress, v60 İmmersion Switch, v60 seramik, French Press, Konchero Kettle
- Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
- Evet
- Kahve Arkadaşlığı İl
- İzmir
- Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
- Karşıyaka
- Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
- Bornova
Merhabalar değerli kulüp üyeleri. Herkese kupa dolusu selamlar. Aranıza yeni katılmış bir kahvesever olarak elimdeki imkanlar dahilinde v60 ile demleme deneyimimi görüşlerinize arz ediyorum;
- İlk olarak Tchibo'nun Guatemala Grande çekirdek formdaki kahvesini Comandante C40 ile 23 klikte öğüttüm.
- Daha sonra çaydanlıkta hario server da yaklaşık 600 ml suyum kaynadıktan sonra bir iki dakika beklemeye aldım.
- Hario v60 (seramik) dripper'a yerleştirdiğim kağıdı iki tur göz kararı ıslattım.
- Ardından hario nun ölçeğiyle 10 ar gr çizgisinden 3 er kez ve bir kez de 8 gr çizgisinin yarısına kadar olacak şekilde 30-34 gr arası kahveyi filtre kağıdına dikkatlice döktüm. Yüzeyi düzleştirmek içinde dairesel bir hareketle dripper'ı hafif salladım.
- Son aşama olarak daha önce izlediğim videolardan hareketle merkezden çevreye ufak hamlelerle bir miktar suyu dökmeye başladım, ön demlemeyi tamamlamak için yine ufak bir iki hareketle dripper'ı hafifçe salladım. Ve kronometreyi başlattıktan sonra ufak ufak kesintili iki aşamada kalan suyu üç dakikada döktüm.