• Eylül Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Eylül ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Spada Coffee olarak seçildi. Bu konudan Ağustos ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

v60 Demleme ve Çekirdek Önerileri

Konum
İzmir
İsim
Yunus
Daha fazla  
İsim
Yunus
Değirmen
Comandante
Ekipmanlar
Aeropress, v60 İmmersion Switch, v60 seramik, French Press, Konchero Kettle
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İzmir
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Karşıyaka
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Bornova
Merhabalar değerli kulüp üyeleri. Herkese kupa dolusu selamlar.:giggle: Aranıza yeni katılmış bir kahvesever olarak elimdeki imkanlar dahilinde v60 ile demleme deneyimimi görüşlerinize arz ediyorum;
  • İlk olarak Tchibo'nun Guatemala Grande çekirdek formdaki kahvesini Comandante C40 ile 23 klikte öğüttüm.Screenshot_20200509-182415_Chrome.jpgScreenshot_20200509-182429_Chrome.jpg
  • Daha sonra çaydanlıkta hario server da yaklaşık 600 ml suyum kaynadıktan sonra bir iki dakika beklemeye aldım.
  • Hario v60 (seramik) dripper'a yerleştirdiğim kağıdı iki tur göz kararı ıslattım.
  • Ardından hario nun ölçeğiyle 10 ar gr çizgisinden 3 er kez ve bir kez de 8 gr çizgisinin yarısına kadar olacak şekilde 30-34 gr arası kahveyi filtre kağıdına dikkatlice döktüm. Yüzeyi düzleştirmek içinde dairesel bir hareketle dripper'ı hafif salladım.
  • Son aşama olarak daha önce izlediğim videolardan hareketle merkezden çevreye ufak hamlelerle bir miktar suyu dökmeye başladım, ön demlemeyi tamamlamak için yine ufak bir iki hareketle dripper'ı hafifçe salladım. Ve kronometreyi başlattıktan sonra ufak ufak kesintili iki aşamada kalan suyu üç dakikada döktüm.
Şimdi sonuca gelecek olursak. Henüz bu işlerin çaylağı sayılacak biri olarak kullandığım kahveden mi kaynaklanıyor - ki tahminime göre öyle- kahvem içim olarak french press e kıyasla çok fark edilir bir içim vermedi. Yani üç dört aroma notası aldım. Temel yani gövde diyebileceğimiz aroma diğerlerini bastırıyordu. Çok hafif acımtrak, en arka planda kekremsi turunçgil ve en önde yoğun kahve tadı aldığım bir içimdi.Yani demleme yaparken bariz bir hata mı yaptım. Yoksa bu kahveden bu kadar olur mu dersiniz. Single origin ler de böyle temel gövdeli mi olur. Bundan sonraki demlemelerime ışık tutacak tavsiyelerinize ihtiyacım var. Saygılarımla.:giggle:
 
Ben kullandığınız kahveden olduğunu düşünüyorum. Tchibo değil de nitelikli kahvecilerden alırsanız daha aromatik tatlar alabilirsiniz. 😊
 
Merhaba. Öncelikle basit bir termometre edinip suyu kaynatıp bekletmek yerine kaynamadan maksimum 95 derece civarında alırsanız içim kalitenize artı sağlayacaktır. İkincil olarak anlatımınızdan çok anlaşılmıyor ama mümkünse basitçe bile olsa bir el değirmeni öğütülmüş kahveden daha keyifli sonuçlar verecektir. Nihayetinde öğütürken ortaya çıkan koku da temelde kahveden alacağınız tadımın başladığı yerdir. :) Son kısma gelecek olursak, Mertcan Bey'in de söylediği gibi kekremsi turunçgil ve acımtrak hal olası kahve ile ilgili. Üstteki detayların yanına bir de nitelikli kahve tedarik ederseniz oldukça iyi bir giriş yapmış olursunuz :) Keyifli günler ;)
 
Geri
Üst