• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

V60 demleme süre sorunu

hakansarikurt

Yeni Üye
İsim
Hakan Sarıkurt
Daha fazla  
İsim
Hakan Sarıkurt
Merhaba Arkadaşlar bir süredir Molent g50 değirmen, güral porselen v60 ve japon üretim yüzlü hario filtre ile denemeler yapıyorum. Ne yaparsam yapayım demleme süresini 4 5 dakikanın altına indiremiyorum. Molent ile 50 kliğe kadar çıktım olmadı. Denemek için 1-3 cup chemex'e hario filtresini uydur kaydır koyduğumda bu sefer ilginç bir şekilde akış mükemmel oldu. 250 ml demleme 35 klite 2,40 dakikada bitti. Sıkıntı değirmende mi yoksa dripperda mı çözemedim. Elimde olan yıkanmış Etiopya Shantawane çekirdeği ile 35 klikte yaptığım öğütüm şu şekilde deneyimli arkadaşlar yorumlayabilir mi öğütümde bir sıkıntı var mı diye

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2022-02-23 at 16.57.50.jpeg
    WhatsApp Image 2022-02-23 at 16.57.50.jpeg
    84.7 KB · Görüntüleme: 85
Güral porselende ve epinox da kanallar alta kadar gitmiyor bildiğim kadarıyla ondan yavaş akış olur. Dripper değiştirin.
Orjinali ile görselleri karşılaştırınca çok fark varmış hakkaten Hocam. Porselen malzeme birebir klondur ne farkeder diye düşünerek almıştım.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2022-02-23 at 18.10.19.jpeg
    WhatsApp Image 2022-02-23 at 18.10.19.jpeg
    60.2 KB · Görüntüleme: 74
plastik ürünlere karşı baya bir antipatim var ya seramik olanından alıp ya da elimdeki yine klon olan chemex üzerinden devam edeceğim :)
Orijinal hario plastik V60 kullanıyorum. Gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Geri