• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile A4 Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

V60 Demleme Aparatı İçin Fikir Alışverişi

EkipmanReis

Yeni Üye
İsim
Ali
Daha fazla  
İsim
Ali
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İzmir
Öncelikle merhaba, kahve demleme konusunda çok bilgim olmamasına karşın @Secron arkadaşımın tecrübelerini merak edip iyi bir demleme seti tasarlamak isterken bana sizleri de önerdi farklı fikirler adına. Piyasada çok fazla dekoratif V60 demleme setleri var ancak V60 yerine labaratuvar hunisi kullanıyorlar, argesiz vs. Yalnızca görünüşten ibaretler. Sizlerin kahve demlerken her adımda "keşke şöyle bir şey olsa işimizi kolaylaştırırdı" diyeceğiniz fikirleriniz varsa öğrenmek isterim. Tüm bu fikirlerden hareketle, profesyonellere uygun ve aynı zamanda dekoratif bir demleme aparatı tasarlamak istiyorum.

Örneğin ahşaptan yapacağımı varsayıyorum;

• Ahşap içerisinde 10 adet filtre kağıdının yerleştirilebileceği bir bölme koyacağım
  • Kullanılan tartıların genel bir ortalamasına yönelik boy hesapları yapacağım
  • Şeker kullananlar için şeker veya kahve yerleştirilebilecek hazneler düşünüyorum
  • Öğütme aletlerinin haznelerine uygun bir girinti demleme esnasında kompakt bir alan yaratabilir diye düşündüm
vs gibi.

Sizlerin demleme süresince ne tür ihtiyaçlar duyduğunuzu merak ediyorum. Bu fikirlerden hareketle tasarımları gerçekleştirip, piyasa ürünlerinden ziyade gerçekten işe yarar dekoratif ürünler yapabilmeyi umuyorum. Şimdiden teşekkürler.

Öncelikle bu yolda ne yiğitler telef oldu bunu göze almak lazım 😄 stand fikri güzel, içinde filtre koyma yeri olması falan, ahşaptan ya da bakırdan olması güzel olur.
Bu üründe standı ve dripperı ayrı değerlendirmek lazım. Stand demleme üzerinde çok da etkili değil ama dripperda işler karışır. Standı bakır ya da ahşaptan istediğin dizaynda yapabilirsin ama dripper için iyi bir arge gerekir. Düz huni ya da metal çubul kullananlar zaten direkt elenir. Biri tıkanır diğeri de ısıyı tutamaz. Kullanacağın malzemeler metal (bakır, paslanmaz çelik vs), cam ve seramik gibi duruyor. Burada ahşap kullanmayı da pek doğru bulmuyorum ben.
Şimdi asıl geldik iç dizaynına, hava sirkülasyonu direkt demleme hızına ve tıkanmaya etki eder, bunun üzerine düşünmek ve denemek gerekir ve kullanılan malzemeye (cam, metal, seramik vs) göre de akış süresi değişir, bu yüzden de iç çizgilerini buna göre elden geçirmek gerekir.

Öncelikle bu yolda ne yiğitler telef oldu bunu göze almak lazım 😄 stand fikri güzel, içinde filtre koyma yeri olması falan, ahşaptan ya da bakırdan olması güzel olur.
Bu üründe standı ve dripperı ayrı değerlendirmek lazım. Stand demleme üzerinde çok da etkili değil ama dripperda işler karışır. Standı bakır ya da ahşaptan istediğin dizaynda yapabilirsin ama dripper için iyi bir arge gerekir. Düz huni ya da metal çubul kullananlar zaten direkt elenir. Biri tıkanır diğeri de ısıyı tutamaz. Kullanacağın malzemeler metal (bakır, paslanmaz çelik vs), cam ve seramik gibi duruyor. Burada ahşap kullanmayı da pek doğru bulmuyorum ben.
Şimdi asıl geldik iç dizaynına, hava sirkülasyonu direkt demleme hızına ve tıkanmaya etki eder, bunun üzerine düşünmek ve denemek gerekir ve kullanılan malzemeye (cam, metal, seramik vs) göre de akış süresi değişir, bu yüzden de iç çizgilerini buna göre elden geçirmek gerekir.
İlk amacım zaten stand üretebilmek, onu da sizlerin arzusuna göre hobi olarak başlamayı düşünüyorum, dripper üretimi ise yine sizin sıkıntılarınız ve istekleriniz üzerine şekillenecek bir proje, niyetim doğrudan bir piyasa oluşturmak değil. Bir ürünü yapmam birkaç ayımı alabilir bile, üretip satma noktası bambaşka bi alan o kısım şu an gündemimde bile değil. Daha çok yeniyim zaten bu konuda. Başlarken de gerçekten kahveyi bilen ve üzerine düşen bir forumdan fikir alabilmek doğru geldi.

Geri