• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

V 60 kahve demleme hakkında

İsim
Erkan
Daha fazla  
İsim
Erkan
Arkadaşlar merhaba v60 kahve demlemeye yeni başladım merak ettiğim bir konu var aldığım kahvelerin üzerinde limon, kırmızı meyveler, bitter çikolata gibi tatlar yazıyor ben nasıl demlesem demeyim hep kahve tadı alıyorum(komik oldu biraz ama başka türlü anlatamadım 😁) yani merak ettiğim bu tatları gerçekten alıyormusunuz
Cevaplarınız için şimdiden Teşekkürler

Merhaba bu tatları tanımak biraz zaman alıyor aslında bu tatları anımsatan şeyleri arıyoruz direkt ağzımıza limon sıkıyormuş gibi değilde içince bize limon tadını anımsatır mesela. Zamanla farklı kahveler denedikçe damak tadı daha gelişiyor. Demlemeden önce, demlerken ve bardağa koyduğunuzda kokusuna bakın bu kokularda çok şey anlatır. En önemlisi değirmeniniz var mı kahveyi öğüttükten sonra çok hızlı aroma kaybı ve bayatlama olmaya başlar

Son düzenleme:
Meyveleri bizzat alamazsınız sadece tat profilini ifade eder, damak gelişmesi lazım zamanla yediğiniz meyvelerin tatlarını içtiğiniz kahvede yakalamaya başlıyorsunuz. Ben genelde tat profilini referans almak için tadım notlarına bakıyorum. Şeftali, elma gibiyse meyvemsi, badem, bitter çikolata ise daha çok o alışılmış kahve tadına yakın tatlar sunuyor, ben genelde meyve bombası olan kahveleri seviyorum. Demlemek aslında ilk husus kahve isterse meyve bombası olsun yanlış demlenirse yine alışılmış kahve tadına yaklaşır, acı ya da içilmeyen ekşi durumuna geçer.

ilk başladığımda ben de aynı şekilde hissediyordum tek bildiğim şey nescafeden ve starbucks kahvelerinden daha kaliteli bir kahve içtiğimdi. Zamanla kahve çeşitleri denedikçe farklı çekirdekler farklı işleme yöntemleri denedikçe aradaki farkı hissedebiliyorsunuz. Bir şey daha, ben ilk v60a geçtiğimde öğütülmüş alıyordum ve tartım 1gr hassasiyetliydi(düzgün ölçekli yapamıyordum yani), daha sonra 2-3 paket böyle gittikten sonra baktım ben bu kahveye baya merak salmışım, 0,1gr hassasiyetli tartı ve timemore c2 (giriş seviyesi için en iyi seçenek olarak geçiyordu) aldım ve kahvelerde belirgin bir tat farkı vardı, tadım notlarına daha yaklaştığımı görmüştüm. Bunlar biraz zamanla kazanılan deneyimler oluyor genelde :D

arkadaşlar yorumlarınız için çok teşekkür ederim formu araştırdıkça özetle şunu anladım
-bir değirmeninin yoksa en bir hiçsin dostum :)
bir tane değirmen siparişi verdim hario mini silim
söz konusu diğer değirmenler şu an için bütçemi baya aşar
birde uygun fiyatlı tartı öneriniz var mı?

arkadaşlar yorumlarınız için çok teşekkür ederim formu araştırdıkça özetle şunu anladım

değirmen konusunu anlamışsınız ama yanlış anlamışsınız :)
başka değirmen almanızı öneririm. bütçeniz dahilinde timemore-molent-1zpresso-comandante bakabilirsiniz.

değirmen konusunu anlamışsınız ama yanlış anlamışsınız :)
başka değirmen almanızı öneririm. bütçeniz dahilinde timemore-molent-1zpresso-comandante bakabilirsiniz.
Evet bahsettiğiniz markaları araştırdım ama şu an bütçe olarak pek müsait değilim malesef işi biraz öğrendikten sonra belki ülkede bir süpriz olur döviz kurları insani seviyelere inerse ekipmanı o zaman güncellerim

Evet bahsettiğiniz markaları araştırdım ama şu an bütçe olarak pek müsait değilim malesef işi biraz öğrendikten sonra belki ülkede bir süpriz olur döviz kurları insani seviyelere inerse ekipmanı o zaman güncellerim
Sen dövizi beklersen hiç alamazsın ve değirmenin iyi bir değirmen olmazsa en ezından en ucuz timemore dan daha kötü bir değirmen alırsan kahveden sıkılmam bile olası

Sipariş gelince kullanmadan iade edin, sonra size uygun yollu çelik bıçaklı bir deģirmen bulalım.

+1
@PacoDeLucia_3315 Seramik dişli bir değirmen ile hem çok fazla güç harcayacaksınız, ki kahve keyfinizi baltalayabilir; hem de tadım notlarını belki üstünkörü alabileceksiniz. Size tek görülür faydası, kahveyi artık taze olarak tüketebilmeniz olacak. Eğer bu hobi ile uğraşmak istemezseniz satamayacaksınız, elinizde kalacak. Devam etmek isterseniz de zaten yine çelik dişli bir değirmen alacaksınız.

Eğer @portakalhalil in dediğini yaparsanız, hobiden vazgeçme durumunuzda forumda değirmeninizi satabilirsiniz. Devam etmek isterseniz de gayet rahat devam edebilir ya da satıp daha üst bir segmente geçebilirsiniz.

Yani şu an seramik dişli bir değirmen almanız, sadece işlevsellik açısından değil; ekonomik açıdan da pek yerinde bir karar değil.
Alım-Satım bölümünde şu an bir timemore slim, bir de timemore C1 gördüm. Başkaları da gelir büyük ihtimalle. Tabii karar sizin ✋

+1
@PacoDeLucia_3315 Seramik dişli bir değirmen ile hem çok fazla güç harcayacaksınız, ki kahve keyfinizi baltalayabilir; hem de tadım notlarını belki üstünkörü alabileceksiniz. Size tek görülür faydası, kahveyi artık taze olarak tüketebilmeniz olacak. Eğer bu hobi ile uğraşmak istemezseniz satamayacaksınız, elinizde kalacak. Devam etmek isterseniz de zaten yine çelik dişli bir değirmen alacaksınız.

Eğer @portakalhalil in dediğini yaparsanız, hobiden vazgeçme durumunuzda forumda değirmeninizi satabilirsiniz. Devam etmek isterseniz de gayet rahat devam edebilir ya da satıp daha üst bir segmente geçebilirsiniz.

Yani şu an seramik dişli bir değirmen almanız, sadece işlevsellik açısından değil; ekonomik açıdan da pek yerinde bir karar değil.
Alım-Satım bölümünde şu an bir timemore slim, bir de timemore C1 gördüm. Başkaları da gelir büyük ihtimalle. Tabii karar sizin ✋
En ucuz nitelikli kahve 100 tl olma yolunda gidiyor, 100 tl kahve alıp tam performans almadan heba etmek de cabası, ben hario da naturel kahvelerin bazılarında çamurlaşmayla karşılaşıyordum, abaca da vardı o zaman filtre olarak ama bir swirl yapsam tozdan kaynaklı tıkanıyordu, comandante aldım o sorun kalmadı, değirmeni aldım alalı hiç tıkanma yaşamadım.

Uygun fiyatlı değirmen olarak molent pocket kullanıyorum. Gayet memnunum. İkinci el bulursanız uygun fiyata gelir diye düşünüyorum.

Arkadaşlar önerileriniz için teşekkür ederim fakat biraz aceleci davranıp ürünü alıp kullandım malesef iade edemem fakat şimdilik iş görecek gibi dediğim gibi benim için başlangıç olacak
Bu seviyede bile hazır öğütülmüş kahve ile arasındaki fark ciddi hissedilir seviyede
Normalde nescafe bağımlısı ve kahve dünyası kahveleri içen birine göre birden 10 basamak atlamış gibi oldum😁
birde gramaj göre tarifler yapabilirsem daha iyi olur diye düşünüyorum
İlerleyen günlerde malzemeleri güncelleyebilirim

Arkadaşlar önerileriniz için teşekkür ederim fakat biraz aceleci davranıp ürünü alıp kullandım malesef iade edemem fakat şimdilik iş görecek gibi dediğim gibi benim için başlangıç olacak
Bu seviyede bile hazır öğütülmüş kahve ile arasındaki fark ciddi hissedilir seviyede
Normalde nescafe bağımlısı ve kahve dünyası kahveleri içen birine göre birden 10 basamak atlamış gibi oldum😁
birde gramaj göre tarifler yapabilirsem daha iyi olur diye düşünüyorum
İlerleyen günlerde malzemeleri güncelleyebilirim
Merhaba,
Yukarıda arkadaşlar yazmış ama ben yine de ilk değirmeni Hario Mini Slim biri olarak kendi yorumlarımı paylaşmak isterim. Hazır çekilmiş kahveye göre tabii ki daha güzel geliyor ama o da sadece kahvenin taze çekilirken çıkardığı kokudan kaynaklanıyor diye düşünüyorum.
Mini Slim kullanırken çok güzel kahveler satın aldım ama maalesef bu değirmenin kurbanı olduklarını düşünüyorum. Değirmen çok fazla toz üretiyor ve demlediğiniz her kahvede ilk mesajınızda bahsettiğiniz "kahve" tadı alıyorsunuz. En azından ben kullanırken öyleydi.
İlerde güzel bir değirmene geçtiğinizde bu sefer inanın 100 basamak atlamış gibi olacaksınız ve kahvelerin aromalarını çok daha rahat farkedebileceksiniz :)
Kahveyi öğüttükten sonra tozları elemek de geçici bir çözüm olabilir. Bu şekilde daha temiz kahveler elde edeblirsiniz.

Merhaba,
Yukarıda arkadaşlar yazmış ama ben yine de ilk değirmeni Hario Mini Slim biri olarak kendi yorumlarımı paylaşmak isterim. Hazır çekilmiş kahveye göre tabii ki daha güzel geliyor ama o da sadece kahvenin taze çekilirken çıkardığı kokudan kaynaklanıyor diye düşünüyorum.
Mini Slim kullanırken çok güzel kahveler satın aldım ama maalesef bu değirmenin kurbanı olduklarını düşünüyorum. Değirmen çok fazla toz üretiyor ve demlediğiniz her kahvede ilk mesajınızda bahsettiğiniz "kahve" tadı alıyorsunuz. En azından ben kullanırken öyleydi.
İlerde güzel bir değirmene geçtiğinizde bu sefer inanın 100 basamak atlamış gibi olacaksınız ve kahvelerin aromalarını çok daha rahat farkedebileceksiniz :)
Kahveyi öğüttükten sonra tozları elemek de geçici bir çözüm olabilir. Bu şekilde daha temiz kahveler elde edeblirsiniz.
Önerilerinizi dikkate alacağım tozları elemek için ne kullanabilirim böyle bir elek mevcut mu kahve için

Geri