• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

V 60 demleme

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Güneş
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Güneş

Yeni Üye
İsim
Güneş
Daha fazla  
İsim
Güneş
Merhabalar V 60 demleme için seramik mi cam mı önerirsiniz? V 60 takımı için önereceğiniz marka var mı ? Ben bir tek hario yu biliyorum. Diğer soru tek kişilik kahve demlemesi için chemex uygun değil midir ?

Sanırım v60 dünyasına giriş yapmaya hazırlanıyorsunuz. Yeni giriş yapanlara önerim öncelikle plastik v60 oluyor. Hem ekipmanı ısıtmak daha kolay hem de fiyat olarak daha avantajlı. Seramik v60'ı ise ısıtmak daha zor. Hem de çok kırılgan bir yapıya sahip. Cam ise iki seçeneğin de arasında kalıyor. Ama bir anlık dalgınlıkla onun da kırılması kaçınılmaz.

Marka olarak ise Hario dışında bir tek Timemore dripper fena değil. Onun dışında daha pahalı seçenekler var elbet ama onlar da biraz demleme tecrübesi gerektiriyor. Ucuz v60'lara yönelmenizi de pek tavsiye etmem. Çünkü standart dripper yapısından bir hayli farklılar.

Son sorunuza gelince... Chemex daha çok 4 ila 6 kişilik demlemeler için uygun. Zaten filtresinin kocaman olma sebeplerinden biri de bu. O yüzden tek kişilik demlemeler için çok da uygun olduğu söylenemez.

Merhabalar V 60 demleme için seramik mi cam mı önerirsiniz? V 60 takımı için önereceğiniz marka var mı ? Ben bir tek hario yu biliyorum. Diğer soru tek kişilik kahve demlemesi için chemex uygun değil midir ?

Merhaba ben de Hario v 60 var kırmızı porselen istersen satabilirim sana 5.06 kere kullanıldı

Bence hario V60 almak yerina hario switch alıp istediğiniz zaman v60 olarak diğer zamanlarda immersion brewer olarak da kullanabilirsiniz ve hybrid kahve tarifleride var

Geri