• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Ulusal Gıda'nın 2022 Hasat Yeni Etiyopyaları Sezy Coffee Roastery'de :)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan S.Yavuz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

S.Yavuz

Barista
İsim
Serkan Yavuz
Daha fazla  
İsim
Serkan Yavuz
Değirmen
Mahlkönig
Twitter
sezycoffee
Herkese merhaba,

Ulusal Gıda'nın merakla beklenen 2022 hasat Etiyopya kahveleri nihayet geldi. Sezy Coffee Roastery olarak ilk etapta bu kahvelerden dördünü sizin için seçtik. Özelikle ekonomik sebeplerle pek çoğumuz için ulaşması giderek zorlaşan nitelikli kahveleri elimizden geldiğince ulaşılabilir fiyatlarla sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Hepsini denemek isteyenler için tıpkı geçen sene yaptığımız gibi bu sene de bir Ethiopian Specialty Coffee Set hazırladık. Bayram süresince kargo firmalarının çok kısıtlı çalışacak olması ve bu kısıtlı sürede de yoğunluktan ötürü teslim sürelerinde olası gecikmeler nedeniyle gönderimlerimizi bayram haftası sonrası yapmayı planladığımız da belirtmek isterim. Biz hepsini çok beğendik, sizin de beğeneceğinizi umuyoruz :D

Bölge: Boreta Köyü/Arbegona Bölgesi

İşleme Yöntemi: Natural

Yetişme yüksekliği: 1920-2330 metre

Hasat Sezonu: Aralık 2021-Şubat 2022

Lot No: ET-22-0303

Yetiştirici: Asefa Dukamo Korma

Tadım Notaları: Tropik Meyveler, Kompleks Baharatlar, Papaya ve Limon Otu (temiz, tatlı, ağızda dengeli ve gövdeli)

Gövde: Yoğun

Asidite: Orta

Varyete: 74158

250 gram: 174 TL
1000 gram: 522 TL
4x250 gram: 542 TL ( 135,50 TL/250gram)
Kargo Ücretsiz

https://sezycoffee.com/urun/ethiopia-boreta-natural/

Bölge: Aricha Köyü/Yirgacheffe Gedeo Bölgesi

İşleme Yöntemi: Yıkanmış

Yetişme yüksekliği: 1950-2150

Hasat Sezonu: Kasım 2021-Ocak 2022

Lot No: ET-22-0180

Yetiştirici: Faysel Abdosh

Tadım Notaları: Mandalina, Çay Notaları, Çilek ve Çiçeksi

Gövde: Orta

Varyete: 74110/74158/74148

250 gram: 169 TL
1000 gram: 507 TL
4x250 gram: 527 TL ( 131,75 TL/250gram)
Kargo Ücretsiz

https://sezycoffee.com/urun/ethiopia-aricha-adorsi/

Bölge: Hamasho Köyü/Bensa Bölgesi

İşleme Yöntemi: Yıkanmış

Yetişme yüksekliği: 2260-2360 metre

Hasat Sezonu: Aralık 2021-Şubat 2022

Lot No: ET-22-0301

Yetiştirici: Asefa Dukamo Korma

Tadım Notaları: Nektarımsı Tatlar, Kahve Çiçeği, Limon Otu, Kalıcı ve Tatlı Bitiş

Varyete: 74158

Kargo Ücretsiz

https://sezycoffee.com/urun/ethiopia-bensa-hamasho/

Bölge: Wate Suke Köyü/Hambela Bölgesi

İşleme Yöntemi: Natural

Yetişme yüksekliği: 1900-2200 metre

Hasat Sezonu: Kasım 2021-Şubat 2022

Lot No: ET-22-0184

Yetiştirici: Faysel Abdosh

Tadım Notaları: Bitter Çikolata, Dutsu Meyveler, Şeker Kamışı, Canlı

Varyete: Heirloom

Kargo Ücretsiz

https://sezycoffee.com/urun/ethiopia-bishan-wate-natural/

Ethiopian Specialty Set 2022/1 - (4x100gram)

Ethiopia Aricha Adorsi 100 gram

Ethiopia Bensa Hamasho 100 gram

Ethiopia Boreta Natural 100 gram

Ethiopia Bishan Wate Natural 100 gram

4x100 Gram: 249 TL
Kargo Ücretsiz

https://sezycoffee.com/urun/ethiopian-specialty-set-2022/

HERKESE AFİYET OLSUN :)

@S.Yavuz 4*250 gr seçeneğini iki farklı kahvede kullanamaz mıyız acaba en azından aynı fiyatlı olan yeni etiyopya kahveleri için bu konuda yardımcı olabilir misiniz bizlere ? 😀
Merhaba. 4x250 gram seçeneğini aslında 1000 gram fiyatından faydalanmak isteyen ancak her demlemede tüm kahveyi açıp kapamak istemeyen ya da bir kısmını evde bir kısmını işyerinde kullanmak isteyen müşterilerimiz için sunduk. Zaten 1000 gramlık avantajlı fiyatın (3x250gram fiyatı) üzerinde sadece ekstra ambalaj vb masrafları ekleniyor. 1000 gram fiyatımızın cazip olmasının nedeni ise aynı kahveden bir kilo almak isteyen müşterilerimize kolaylık sağlamak. Bu nedenle 4x250 gram seçeneğinde kahvelerin farklı farklı seçilebilmesi maalesef mümkün olmuyor.

15 temmuz kavrumlu Bishan Wate'yi bugün ilk kez demledim (15/245 Buzdağı 94°). Öncelikle kahvenin kuru konusunu çok beğendim. Fakat su sıcaklığı fazla oldu sanırım bu sebeple bitter tatlar baskındi. Bir sonraki denemede sıcaklığı 90-91 arası deneyeceğim.

15 temmuz kavrumlu Bishan Wate'yi bugün ilk kez demledim (15/245 Buzdağı 94°). Öncelikle kahvenin kuru konusunu çok beğendim. Fakat su sıcaklığı fazla oldu sanırım bu sebeple bitter tatlar baskındi. Bir sonraki denemede sıcaklığı 90-91 arası deneyeceğim.

Selam. Bishan Wate bu dörtlü set içinde diğerlerine göre bir tık daha koyu kavurduğum tek kahve (diğerleri medium Bishan ise medium+). Hem ilk tadımlarda, hem profil çalışırken dutsu meyvelerin yanı sıra bitter çikolata epey kendini hissettirdi. O nedenle bitter çikolata tadı tamamen kaybolmayacaktır ancak bence çok ısı seven bir kahve değil. 88-90 derece daha iyi sonuç verebilir. 20 gram ve altı demlemelerde benim tercihim blooming sonrası tek döküş oldu. Demleme süresi ise 2:20-2:30 gibi diyebilirim. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Selam. Bishan Wate bu dörtlü set içinde diğerlerine göre bir tık daha koyu kavurduğum tek kahve (diğerleri medium Bishan ise medium+). Hem ilk tadımlarda, hem profil çalışırken dutsu meyvelerin yanı sıra bitter çikolata epey kendini hissettirdi. O nedenle bitter çikolata tadı tamamen kaybolmayacaktır ancak bence çok ısı seven bir kahve değil. 88-90 derece daha iyi sonuç verebilir. 20 gram ve altı demlemelerde benim tercihim blooming sonrası tek döküş oldu. Demleme süresi ise 2:20-2:30 gibi diyebilirim. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Üstad benim bishanıda, 15temmuz tarihli, milli iradenizle kavurmuştunuz, henüz paketi açmadım. Maks kaç gün gaz çıkarsın?
Hazırdır dersen hemen demleyeceğim(: çok merak ediyorum

Üstad benim bishanıda, 15temmuz tarihli, milli iradenizle kavurmuştunuz, henüz paketi açmadım. Maks kaç gün gaz çıkarsın?
Hazırdır dersen hemen demleyeceğim:) çok merak ediyorum
Hazırdır hazırdır. Her türlü demlenir içilir :) 12 gün falan olmuş. Daha ne olsun? Ben kavurduktan yarım saat sonra başlıyorum içmeye hahahaha

Geri