• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Ucuz vakumlama için kilitli poşet kullanımı.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Silinen üye 3276
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

Silinen üye 3276

Guest
Uzun kullanım editi: Yapılan her 10 poşetten 3ü 1 2 gün içinde kendini saldığı için bu yöntemden uzaklaştım.

Vakum poşetlerinin gereksiz pahalı olması nedeniyle alternatif poşet arayışlarım sonucunda çok çok ucuz bir yönteme denk geldim. Birilerinin işine yarar umarım.

Kalın dokuya sahip herhangi bir kilitli poşet alınır.( ben Özdilekten aldım Çift kilitli poşet 32 tanesi 15 tl)
Kilitli poşetlerin üst kısmındaki tırtıklı doku kesilir.
Tırtıklı doku hava akımı için poşetin kapatacağımız kısmına konur.

Ben anlaşılır olduğunu düşünüyorum ama anlatamadıysam bildirir misiniz daha detaylı anlatayım.

Edit: fotoğrafta görünen o turuncu kısım yani kilitli poşetin tırtıklı kısmı elinizde o an yoksa veya daha fazla hava akımına ihtiyacınız varsa gofrajlı (tırtıklı) poşetten 1cm genişliğinde ve ihtiyacınız kadar uzunlukta kullanabilirsiniz.

hava akımını sağlamak çok önemli.
IMG_20210525_212846.jpg

IMG_20210525_223127.jpg

Moderatörün son düzenlenenleri:
Biraz daha detaylı anlatabilir misiniz.

Ölçü nedir kilitli poşetlerde?

Hocam video ile anlatma imkanınız bulunmakta mıdır?

Teşekkürler
Malesef hem video çekip hem yapmam mümkün değil. tripodum falan yok. ama yukarıdaki iki fotoyu biraz incelerseniz anlarsınız. olay turuncu kısımda ve poşetin küçük olmasında aksi halde daha büyük vakumlarda o kanal yetmeyebilir. tam boy vakumlarda ben turuncu kısım yerine 1cm gofrajlı poşet kullanıyorum.

1

16 adet 27x34
16 adet 28x41

buradaki kilitli poşetleri denemedim ancak ;

vakum poşetleri zannedersem forumdaki birçok kişi kullanıyor. Fiyatları ve kalitesi bildiğimiz en uygun yer şimdilik.

Şu videodaki anlatım sanırım işinizi görmesi lazım

Malesef hem video çekip hem yapmam mümkün değil. tripodum falan yok. ama yukarıdaki iki fotoyu biraz incelerseniz anlarsınız. olay turuncu kısımda ve poşetin küçük olmasında aksi halde daha büyük vakumlarda o kanal yetmeyebilir. tam boy vakumlarda ben turuncu kısım yerine 1cm gofrajlı poşet kullanıyorum.
Teşekkür ederim.

buradaki kilitli poşetleri denemedim ancak ;

vakum poşetleri zannedersem forumdaki birçok kişi kullanıyor. Fiyatları ve kalitesi bildiğimiz en uygun yer şimdilik.
50 poşet 92 tl ye geliyor.

250 gram kahve 12,5 gramdan 20 porsiyon için en fazla 3 poşet kullanırım. benim kullandığım yöntemle maliyet 1.5 tlden az.
vakum poşetiyle yaklaşık 6 tl.

böyle bakınca çok fark yok gibi görünebilir. ama ayda 1.5 kilo kahve türketiyoruz. 8 tl maliyet çok çok az geldi vakum için. bu da max. ama
vakum poşetiyle 35 tl tutuyor. aynı işi daha ucuza yapmak varken.

Biryerde bir hesap hatası var ama çok önemli değil kilitli poşet birim fiyatı benim yolladığım linkte çok az daha ucuz benim hesabımla ama sizin kullanımınız benden çok farklı zaten. Ben 13x26 cm vakumlu poşeti 2 ye bölüp 83-84 gr kahve vakumluyorum. 3 poşet ile 250 gr. Devamında aynı poşetleri küçülterek 60 gr civarı düşünüyorum ve iyice küçülüne kadar devam etmeyi planlıyorum. Bu konuda çok detaylı bir konu açık @Kahveciningalaksirehberi ben sayelerinde çok şey öğrendim. Ayrıca vacuvin de kullandığım İçin 80 gr ile başlamak çok mantıklı.

50 poşet 92 tl ye geliyor.

250 gram kahve 12,5 gramdan 20 porsiyon için en fazla 3 poşet kullanırım. benim kullandığım yöntemle maliyet 1.5 tlden az.
vakum poşetiyle yaklaşık 6 tl.

böyle bakınca çok fark yok gibi görünebilir. ama ayda 1.5 kilo kahve türketiyoruz. 8 tl maliyet çok çok az geldi vakum için. bu da max. ama
vakum poşetiyle 35 tl tutuyor. aynı işi daha ucuza yapmak varken.
Sizin kullanımınız İçin ilk mesajda attığınız resimde çekirdek kahveli olan kenar boşlukları hesaba katmadan ölçüm yapıp bakarmısınız ? Yakutsandaki 7x9 veya 10x12 kilitli poşet alternatiflerinden birisi uyması lazım.hem kesip biçip zaman kaybetmeden hemde ortalara denk gelen yerlerde kenar kayıplarını göz önüne alarak( ki sizin yaptığınız hesapta 3 poşet için 20 porsiyon ) 12.5 gr 7x9 poşete sığarsa 1500 poşet 51 TL , bir kereye mahsup en uygun tırtıklı vakum poşeti sipariş edip şerit şerit keserek vakumlarken kullanabilirsiniz .(Artık maliyet hesabını da siz yapın işgücü zaman ve ekstra kilit atarken ki elektrik masrafı bonus olsun.)

Geri