• Kasım Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Kasım ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Milestone Coffee seçildi. Bu konudan Kasım ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Ucuz ghost burr değirmen

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Secron
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Secron

Barista
İsim
Cengizhan
Daha fazla  
İsim
Cengizhan
Espresso Makinesi
Lelit Bianca, Picopresso
Değirmen
1zpresso K Pro, Eureka Atom Specialty 75, Timemore Sculptor 078
Ekipmanlar
Hario v60, kalita 155, timemore crystal eye, chemex, aeropress, minipresso, prismo, clever, origami,oceanrich, mokapot, syphon, cold dripper, lilydrip, melodrip, balance cone, phin
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İzmir
James Hoffman incelemişti göz atabilirsiniz.

Ghost Burrlerin kalın öğütümler için (pour over, french press) daha iyi olduğu söylenir ama ne kadar doğrudur bilmiyorum. Zaten fotoğraflardaki fine diye gösterilen öğütüm de epey kalın.

Hoffmann incelemesinde kahveyi çok dağıttığından bahsetmiş, bu sıra popüler olan Fellow Ode ile öğütüm kalitesi ise hemen hemen aynı ki fiyat olarak epey fark var. Hoffmann incelemesinde daha az toz ürettiği görülüyor.

Teşekkür ederim 😊

Gönderim: US $87.37

Beni kaybetti. :)

Bcglerin performansı nasıl hocam

Kullandığım bir ürün değil ama uygun fiyatına göre iyi olduğunu söylüyorlar. Elbet bazı ufak sorunlar var ama özellikle espresso için düşünürsek başlıktaki ürün ile karşılaştırınca ikinci el de olsa daha avantajlı geliyor bana.

Espresso için kullanmayacaksanız Baratza Encore da düşünebilirsiniz. İkinci elde de bulunabiliyor.

Hem espresso hem v60 için düşünüyorum hocam

Espressoda üzer gibi duruyor. Daha bilindik çözümlere bakmanızda fayda var. 1600tl az para değil. Ek olarak garanti vs de olmayacak. Memnun kalmayınca elden çıkartması da zor olacak bir ürüne benziyor.

Espressoda üzer gibi duruyor. Daha bilindik çözümlere bakmanızda fayda var. 1600tl az para değil. Ek olarak garanti vs de olmayacak. Memnun kalmayınca elden çıkartması da zor olacak bir ürüne benziyor.
Molent g50 kullanıyorum şuan, manuel ya da motorlu daha iyi bir değirmene yöneleyim dedim ama bu fiyatlara motorlu zor gibi, en iyisi biraz daha koyup red clixli bir comandanteye yönelmek gibi

Espresso için bu fiyatlarda cunill tranquilo olabilir ama onda da filtre nasıl olur bilemedim. 1000 tl civarına bulunabiliyor ikinci eli yanına bir timemore bulursanız filtre için iki ayrı değirmeni benzer fiyatlara edinebilirsiniz.

Lelit fred 43 mm. Keşke bf indirimlerinde alsaydınız. 1699 tl idi. Iki demleme çeşidin de iş görürdü.
Pl043 ü düşünmüştüm hocam ama v60 performansı için kötü yorum yapmıştı herkes, o yüzden vazgeçmiştim

Molent g50 kullanıyorum şuan, manuel ya da motorlu daha iyi bir değirmene yöneleyim dedim ama bu fiyatlara motorlu zor gibi, en iyisi biraz daha koyup red clixli bir comandanteye yönelmek gibi
Espresso için sürekli el değirmeni yorar, sıkar. Espressodan alınacak keyiften çalar. Benden söylemesi :)

Espresso için sürekli el değirmeni yorar, sıkar. Espressodan alınacak keyiften çalar. Benden söylemesi :)
Çok sıkıntı yaratmıyor hocam ya günde 1 kere yapıyorum, g50 zaten çok hızlı, v60dan daha kısa sürüyor totalde 😄

Ghost burr espresso icin uygun degil, fakat demleme icin su an kullan
labilecek en iyi degirmenlerden biri. J. Hofmann karsilastirmada hata yapiyor, ssp hu ler gibi ghost burr dede ince ogutum yapildiginda fine lar problem yaratiyor, ne kadar ince o kadar iyi gibi bir algi var dogru olmayan. Yeni cıkan farkli burr tiplerinin farkli tat profilleri var, iyi yada kotu demek dogru degil, farklilar, bazisinin hosuna giden diger kisinin gitmeyebiliyor. fakat ssp hu dede ghost burr lerdede cok ince ogutuldugunde astringency muhakkak oluyor. Demleme tekniginde buna gore ayarlanmasi gerekiyor. burada karsilastirilan degirmenler ile bunun arasinda ucurum var, mukayese kabul etmez, uniformity olarak cok cok basarili.

Geri